Keskustelut Metsänomistus Ampiaiset

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Ampiaiset

  Kylläpäs nuo maa-ampiaiset ovatkin ärhäköitä. Kävin tässä tontilla poimimassa herukoita niin sain hetkessä 15 pistoa. Juoksin äkkiä sisälle niin vaatteissa ja muuten perässä tuli 10 ampparia mukana. Vaímo ehdotti histamiinilääkitystä mutta päädyin perinteiseen kirkkaaseen yskänlääkkeeseen. Saunan jälkeen enää hieman karvastelee ja kutisee.

  Mutta olkaapa varovaisia siellä maastossa varsinkin, jos olette allergisia. Jos käyvät kimppuun, tehkää oma 100 metrin ennätyksenne.

 • Timppa

  Lankomies ampui kerran metsälampeen sorsan ja kävi sen nakuna uiden hakemassa. Vaatteidensa luo kävellessään osui ampiaispesään. Siinä tuli kiire. Paetessaan juoksi pahki paria marjastajanaista, jotka tietysti panikoituivat, kun metsästä ryntäsi alaston mutainen mies.

  Itse en ole onneksi osunut tänä vuonna yhteenkään pesään. Eivätkö pesi meidän kivikoissa vai onko vain hyvää tuuria?

  MIISU4F MIISU4F

  Ampiainen lähtee liikkeen perään äkäisesti.

  Minulla on käynyt satumainen tuuri, että olen saanut kulloinkin vain yhden piston. Voi olla, että pesän tullessa häirityksi, siitä tulee vaan joku vartija-amppari pistämään. Jos häiriö loppuu, enempää ei tarvitse.

  En lähde juoksuun vaan päinvastoin pysähdyn siihen katsoen samalla, olenko kenties astunut pesään vai onko pesä puussa, oksassa. Erittäin hitaalla askelella peruuttanut tai lähtenyt sivusuuntaan poispäin pesästä. Joskus on pitänyt pudottaa raivuri, jos oikein tiheä paikka. Sen voi sitten hakea kohta kun pörrääminen on vähentynyt- hilata vaikka kepillä pois vaara-alueelta.
  Ikinä ei ole ampparit lähteneet perään, kun en ole säntäillyt ja ryntäillyt mihinkään.

  MIISU4F MIISU4F

  Lisäys vaan, että syön kanssa allergialääkkettä toukokuusta syyskuulle, tai kunnes hirvikärpäsaika loppuu.
  Huomasin tässä lomaillessa, kun jäi aamuallergialääke pois, niin jopa hyttyistä ja parista paarmasta tuli ilkiät paukamat mökillä ollessa.

  Portimo

  Saattaa se vaan niin olla, mitä Miisu kirjoittaa paikallaan seisomisesta. Ei ne minuakaan aina ole pistäneet.

  Toinen asia on sitten tilanne ensimmäisen piikin jälkeen. Toiset ampiaiset haistavat myrkyn ja saattavat tulla päälle vaikka seisoisikin. Minulla oli kauan sitten mehiläisiä ja niillä oli sama juttu. Kun ensimmäinen pisti, piti olla varuillaan. Mehiläishoidossa varoitetaan myös, että alkoholin tuoksu ei ole sallittua.

  Silloin kuin minä sain ne 15 piikkiä, myrkyn haju tarttui ranellipaitaan. Saksanseisojani ei suostunut olemaan lähelläni niin kauan kuin myrkkypaita oli päälläni. Elukka tuntee ikävistä kokemuksistaan hyvin myös sanan ampiainen eikä sitä ole raukalle syytä turhaan mainita.

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)