Keskustelut Metsänhoito Argrow

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Argrow

  Argrow on ollut jo muutaman vuoden suomessa. Paljon luin että moni on tällä istuttanut. Mutta tuloksia/kokemuksia ei juurikaan ole kirjoiteltu, niitä olisi kiva kuulla. Itse myyntipuheet ja esittelyvideothan löytyvät netistä, myös yksi tutkielma tuli vastaan.

  Puulaji ja pohja jossa kokeiltu kiinnostavat ja kuinka hyvin lannoitettu on hyötynyt lannoittamattomaan taimeen verrattuna.

  Hyötyinä voisi nähdä:
  -Heinäystarpeen vähentyminen, jollain kohteilla (lannoite investointi maksaisi jo tässä takaisin)
  -Nopeampi kiertoaika (puu saadaan nuorena kasvamaan/järeytymään)
  -Hirvituhojen vähentyminen (nopempi kasvu lyhentäisi kriittistä aikaa tuhoille)
  -Kuivuuden kesto (juuristo kehittyy nopeammin, ei niin herkkä tuholle)

  Haittoina voisi nähdä sen että jos mitään ylläolevista hyödyistä ei saavuteta tai kasvunlisä on minimaalista, niin sijoitus ei maksa itseään välttämättä takaisin.

 • Rukopiikki

  Omien kokeilujen perusteella pieni koivuntaimi hyötyy enemmän lannoituksesta kuin havupuuntaimet. Pienen koivun kasvuunlähtö ja lehtimassan lisäys on niin nopeaa verrattuna havupuihin, että siinä tarvitaan paljon ravinteita jotta niiden puute ei rajoita kasvua. Maatalouden lannoiteita olen sekoitellut niin että hivenaineita myös tulee. Lannanhan pitää olla taimella heti käytössä ja sulaa nopeasti. Jos kosteutta piisaa niin tuskin missään on tarpeeksi lantaa maassa.

  Tomperi

  emialliset lannoitteet jotka tunnen tai joihin olen törmännyt, eivät sula ne liukenevat.

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)