Keskustelut Tekniikka Ariterm 35+ – Käpysonnille

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Ariterm 35+ – Käpysonnille

  Käpysonni,

  jos täällä vielä vierailet niin eilen tarinoin Kone Agriassa Aritermin edustajien kanssa. Kuulemma monella on ollut kattilan kanssa ongelmia 72c termostaatin kanssa, kun on vaihdettu 78 asteiseen on kattila alkanut toimia paljon paremmin.

 • jees h-valta

  Muutaman kyseisen kattilan myyneenä en ole moiseen törmännyt.
  Mitä lähemmäs turvaventtiilin termostaatin aukeamista viedään sitä enemmän tiedossa murheita.
  Tärkeää tietysti on että koko latauspiiri on oikeilla välineillä varustettu. Latauspumpun tulee olla 60 m/vp eli normaalia verkostopumppua tehokkaampi että siirtyminen varaajaan on riittävän tehokasta.

  Pähkäilijä

  En usko että kattilakauppias huvikseen paskaa jauhoi vaikka myyntimiehiä olettekin molemmat – hänellä tuntui olevan omakohtaisia kokemuksiakin käytöstä. Kertoi ettei viileämmällä termostaatilla saa kattilasta kunnolla tehoja irti ja enemmän nokeamisongelmia.

  KO firmasta kun sähköpostilla kysyin vinkkejä miten saa 240 kattilasta luvatun 40 kW tehon ulos ei pariltakaan eri henkilöltä teknisestä tuesta saanut vastausta…

  Suurempi Aritermi on viritetty myös kotikonstein iskuun – pari hyvää videonpätkää aiheesta youtubessa.

  http://www.youtube.com/watch?v=U3dOTcyi4a0

  http://www.youtube.com/watch?v=idDYSerQCG0

  jees h-valta

  Kun on asiantunteva säätö kattilaan ei ole ongelmia. Kuten esim. meidän firmasta löytyy.
  Kannattaa käyttää kattilanvalmistajan suosittelemaa materiaa kytkyissä niin se paras teho irtoaa. Ja loput pitää hoitaa kattilan käyttöönopastuksella.

  jees h-valta

  Juuri eilen asentajamme sai päätökseen Ariterm35+ kattilan ja 3000 ltr:n pyöreän eristetytn varaajan kytkyn ja käyttöopastuksen ja nyt asiakkaamme lämmittelee sitä niin kovalla innolla ettei oikein malta paussejakaan pitää koko vrk:ta. Toimii ja toimii hyvin ja aivan vakio”leluilla”. Jos tuohon intoon vielä olisi termaria kuumennettu olisi kyllä alettu jo huuhtoa viemäriä kiehuvalla vedellä. Olis alkanut turvaventtiili päästellä höyryjä pihalle, eikun viemäriin.

  Pähkäilijä

  Siis kattila keittää jos vaihtaa 6 astetta jäykemmän termostaatin? Eikös sitten tuossa ole joku rakenteellinen vika? 35 kW kattilaa ehtii jäähdyttämään pienikin latauspumppu enemmän kun tarpeeksi ja normaaleissa nykykattiloissa savukaasuimuri pysähtyy aikaisemmin jolloin jäähdytys varaajaan toimii vielä tehokkaammin ennen pakkojäähdytyksen alkamista.

  Jos kattila käy 8 astetta lämpimämpänä ja ja varaajasta tulee vaikka 60 asteista vettä kattilalle tarvitaan 35 kW kattilassa 72c veden jäähdytykseen 2514 litraa vettä tunnissa, 78 asteisella riittää 1676 litraa eli mitä lämpimämpi vesi sen nopeampi sen on jäähdyttää…

  jees h-valta

  On kyse nimenomaan alkuunlähdön kattilanlaen kuumenemisesta jossa tapahtuu paljon ja nopeasti. Jos termostaatti aukeaa vasta 78 asteessa kerkeää hetkellinen kuumeneminen nostaa lämmön niin korkealle että myös kattilan laessa oleva turvaventtiili saattaa keritä hetken aueta ennen varaajalta tulevaa kiertoa. Eli ruokkii jäähdytysvettä suoraan ylös. Missään nimessä mikään alle 60m/vp pumppu ei riitä nopeaan tehokkaaseen kierron ruokintaan.

  Pähkäilijä

  35+ lämpenee 35 kW teholla noin 2.5 astetta minuutissa joten 78->95 on seitsemän minuutin matka. Jos starttivaiheessa varo laukeaa kun 7 minuuttia on tullut jo varaajan alapäästä haaleaa vettä lienee suunnitteluvirhe kyseessä? Kuitenkaan alussa ei palo ole vielä ”täydellisen puhdasta” eli 35 kW tehoon ei päästä – tai kuten käyttöohjekirja opastaa, ensin vähän puita jolla kattila lämpimäksi ja sitten vasta lataus, eli tehot on huomattavasti alempana kun palo ei ole täysillä.

  Vanhemmissa kattiloissa on, ainakin 240 oma lämpötilamittari on laitettu ”väärään” paikkaan ja näyttää kattilan lämmöksi noin 14-16 astetta enemmän mitä varaajalle lähtee vaikka latauspumppu pyörii kokoajan ja termarin ollessa kiinni tasoittaa kattilan sisäisiä lämpöjä pyörittämällä vettä kattilan sisällä. Uudemmissa malleissa tämä on toivottavasti korjattu.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)