Keskustelut Harrastukset Asekaapit, pellistä???

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Asekaapit, pellistä???

  Kun tuli se tussari hommattua niin piti säilytyspaikka laittaa.

  Metsän omistajana tein asekaapin tietenkin männystä.

  Sitä vaan aloin ihmetellä että kun mikään pakko ei ole laittaa peltistä kaappia.

  Vasta kun arsenaali on iso pitää joku hyväksyntä olla.

  Niin etteikö kukaan tee kaupallisesti puusta asekaappeja?
  Koristeellinenkin se voisi olla, kuin rokokoo huonekalu.

  Missään en oo mitään ilmoituksia nähnyt.

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Niinpä, mutta oletkos varma että puista kaappia saa edes asekaapina myydä. vaikka yhdelle tussarille ei erityisempiä määräyksiä olekkaan, niin epäilempä kuitenkin että asekaappina myytävän kaapin pitää kuitenkin täyttää määrätyt normit. Empä usko että suomalainen mänty materiaaliksi kelpaa viralliseen asekaappiin, kyllä rautaa pitää olla.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Metsuri motokuski

  Kyllä sitä kaiketi voi käyttää mutta lukittu se pitää olla ja aseen lukko on syytä säilytettävä muualla.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Juu, käyttäminen ja itselle teko varmaan käy yksittäiselle aseelle, mutta myyntiin valmistus ja kaupan pito, nimenomaan asekaapiksi saattaa olla jo eri juttu.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Puun takaa

  Myyntiin valmistettava puinen asekaappi pitäisi varmaankin olla sisäpuolelta metallia ja vain ulkopinnaltaan puuta.
  Hintaahan sille tietysti tulee, mutta voisi niillä kysyntääkin olla.
  Metallinen asekaappi kun ei mikään sisustus-helmi tahdo olla!

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  ”106 §Säilyttäminen, kantaminen ja kuljettaminen

  Ampuma-asetta tulee säilyttää lukitussa paikassa tai muuten lukittuna taikka siten, että ampuma-aseeseen kuuluvaa aseen osaa säilytetään erillään. Ampuma-asetta ja aseen osia ei näinkään säilytettyinä saa pitää paikassa, josta ne ovat helposti anastettavissa.

  Jos säilytettävänä on erityisen vaarallinen ampuma-ase taikka yhteensä yli viisi pistoolia, revolveria, itselataavalla kertatulella toimivaa kivääriä tai itselataavalla kertatulella toimivaa 6 §:n 2 momentin 12 kohdassa tarkoitettua muuta ampuma-asetta, on aseet säilytettävä sisäasiainministeriön asetuksen mukaisessa lukitussa turvakaapissa.”

  Eipä tuossa mainita, että niitä pitäisi edes asekaapissa säilyttää. Rikolliset varastaa aseet mistä tahansa, lukot on lapsia ja humalaisia varten.

  Pinsiön vaari

  ”Ammatti-Raivooja” on oikeassa. Joitain aikoja sitten tuolla Hämeenkyrössä tyhjennettiin melkoinen asekokoelma turvavarastosta omistajan ulkomaanmatkan aikana. Saaneet äheltää ilmeisesti ammattivälinein pitkään että lukot ja esteet poistui. Niin taitavasti tekivät ettei mitään hajua tekijöistä ole saatu.

  Meillä reserviläisten majalla myös kävi asevarkaat. Kaatoivat kaapin ja vetivät matolla kaapin sellaiseen kolkkaan että valot näkyi vain metsään päin. Metallikaapin takaseinä oli helpoin kohta mennä sisään. Hyvät oli heilläkin välineet. Mutta kaapissa oli vain yksi ruutiase. Ampumahiihtokivääri. Onneksi pari pistoolia oli ampujien kotona. Patruunat, 22 kaliperin veivät myös. Kaapissa olleen ratsuväen miekan veivät myös sekä seinällä olleen deaktivoidun ”pystykorvakiväärin. Miekka löytyi myöhemmin hylätystä autosta. Huumekoira auton havaitsikin aivan ohikulkiessaan. Aineita ei löytynyt mutta koira merkkaili useita paikkoja joissa huumeita oli ollut.

  Huumerikollisilta varastettuja aseita on löytynyt. Ovat ilmeisesti käypiä vaihdon välineitä. Rikollisia ei asekaapit pitele mutta saattaa tehdä toiminnan turhan vaikeaksi. Kyllä aseet kannattaa säilyttää lakien ja asetusten mukaisesti.

  abietis

  Tavallisen metsästysaseen säilyttäminen ei lain kirjaimen kannalta ole ongelmallinen.

  Erillinen lukittu tila riittää.

  Eikä sekään ole välttämätön jos aseen purkaa ja panee lukon vaikka kassakaappiin.

  torppari

  normaali aseelle riittää että ulko-ovi on lukittuna

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Jos aatteelee asiaa niin eikö tavaroiden piilottaminen olisi lukkoihin satsaamisen sijaan järkevämpää? Jos on lukollinen kaappi ni sehän oikee houkuttelee varkaita. Ei muuta ku lattialaudan alle kama ni kukaan ei osaa etsiä sieltä.

  Salonpoika

  Minun pitkäpiippuiset säilytetään perinteisesti, mutta lakitekstin mukaisesti ”muuten lukittuna”. Niin hyvin mainonta (asekkaapien) on tehonnut että muutama on kysynyt voiko niitä noin säilyttää. Olen kysyjille näyttänyt lakitekstin ja tapa on aina todettu lainmukaiseksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)