Keskustelut Metsänhoito Avohakkuut historiaan?

Esillä 10 vastausta, 361 - 370 (kaikkiaan 399)
  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos Jovain selkeästä vastauksesta. Vahvistaa käsitystä että avohakkuut ovat edelleen hyvin tarpeen.

    mehtäukko

    ”…Vaihtelevan kokoisen pienaukon tarkoitus on aina ollut luonnon taimiston tai nuoren metsän vapauttaminen metsän kasvulle…”    Onkohan?

    Eikö aukon tarkoitus ole mahdollisten taimien synnyttäminen, kun ränsistynyt puusto on poistettava jatkuvan kasvun sammuttua…?

     

    Perko

    Ukko kertoo: Paljaaksi hakatun” selkeyteen ja puulajien käsiteltävyyteen omiin kasoihin on tietenkin kuin yön ja päivän ero.  Ja kun jäljelle jää maannouseman lahottama kuusikko, ”   

    Se on  sitten myyntitulot  100 vuotta   good bye!

    Eilisestä on Ukko piristynyt,  vaippa ongelmakin hoidettu ja hoitajat tuoneet ulos  varjoon ilmakylpyihin housuitta.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Perko voisi koettaa pysyä asiallisena. Asiassa ei tarvitse aina pysyä vaan huumoriakin saa olla.

    Perko

    Mie  ihan symppiksenä ja myötätunnosta  miten nautinnollista on raikkaassa tuulessa olo!  Aukko on oikein hyvä ja muutama varjopuu niin a’vot!  siinä silmä lepää.

    140ärrä

    Tuloton aika senkun pitenee. Joskus oli jaksollisella kasvattajalla odotettavissa 40 vuoden kuiva kausi, sitten se oli 50, 60 ja 70 vuotta, ja nyt ollaan jo 100:ssa vuodessa ilman tuottoa. Samaan aikaan jk-kasvattajalla pukkaa tukkia kymmeniä kuutioita vuodessa (hehtaarilla?) ja uutta taimea nousee että rapina vain käy. Ja kaikki kaupallisesti merkittävää lajia, ei mitään pihlajaa tai pajua tampattavaksi, niinkuin jaksollisessa. 🙂

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Se on kyllä kumma kun noin oivallinen menetelmä ei yleisty!

    mehtäukko

    Perkolaisen järjellinen aivotoiminta on kyllä rappiolla, kuten lukijat näkevät laadun. Kun tyypillä ei kertakaikkiaan ole alasta tietoa saati taitoa, moskan syöttö jää päätuotteeksi.

    Perko

    Yleistymistä  on saattanut haitata lailla asetetut käytön rajoitukset, rangaistukset pidätyksineen *( vertaa pontikan valmistus).   Nykyisessä  tuhoon ajetussa systeemissä , (ei se tosin koskaan tuottanutkaan kuin työtä ja vaivaa)  siellä todella  ovat 140rr ongelmat edessä ja jopa A, J: n neuvottomuus miten  se  10 motin tukkituotanto palautetaan joka vuodelle?    Pohtia voi  lähes jokainen .

    Älä Ukko yhtään epäile, niin ollaan, ” rappiolla on hyvä olla!”  Hyvä  kun Ukolla huumori piisaa ja vireys  säilyy kamppailussa, sillä on tähänkin asti pärjätty. Tsemppiä vaan edelleen !

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Onnistuu 10 motin tukkituotanto ainakin päijäthämäläisessä kuusikossa. Jos kiertoajan kokonaistuotos on 13 m3/ha vuodessa. Tukkiprosentti 77.

Esillä 10 vastausta, 361 - 370 (kaikkiaan 399)