Keskustelut Metsänhoito Bioketjuöljyt

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)
 • Bioketjuöljyt

  Löytyykö palstalaisilta suosituksia moottorisahan bioketjuöljyistä?

 • Kuitupuunkasvattaja

  Vaseliinia on ollut motoissa laajasti käytössä ehkä jo 5-7 vuoden ajan. Säästyypähän luonto, kun ei holvata niin paljon mineraaliöljyjä metsiin – puhdistettuja tai puhdistamattomia. Vaseliinin määrä on aina pienempi kuin ketjuöljyn.

  Jätkä

  Jäteöljyä on pohdistettu eri systeemeillä Ehkä para ja halvin keinoon, okn öljyn seassa on aina vettä. Annetaan veden jaesim metallin asettua pohjalle. kun tulee pakkasia, valutetaan päältä ”puhdas” öljy kanistereihin. Moskat jäävät jäähän pohjalle. Likaisista tynnyreistä pääsee kätevästi eroon, kun laittelee niihin lisää moskaista tavaraa ja jättää ne sopivaan paikkaan. Hyvässä lykyssä ne varastetaan siitä.

  Toinen puhdistustapa on, kun kaveri oli värkkäillyt autonmoottorin öljypumpusta ja käytetyistä suodattimista puhdistamon, joka pyöri pikkuruisella sähkömoottorilla. Suodattimen tai kahden läpi tullut öljy on käytännössä puhdasta.

  MOTO: ketjunopeus on tuplat M-sahaan verrattuna, siinä ei kovin helposti tavallinen öljy pysy edes sitä yhtä kierrosta.

  Mutta kun kehuskellaan sitkostuksen vaikutusta öljyn pysymiseen, niin en minä ainakaan ole nähnyt edes rypsiöljyn kerääntyneet teräketjuun. kaikki toimivilla pumpuilla olevien sahojen ketjut ovat lievästi öljyisiä.

  arto

  Täytyy tyhmä olla joka ei erota sitko öljyn ja jäteöljyn tahmeutta. Jäteöljy on kuin vettä lämpimällä ilmalla sitko öljy eri tahmeaa. Ketjun alla se öljy kulkee samalla voitelee.

  Jätkä

  Mitä juoksevampaa öljy on, sitä paremmin se tunkeutuu sinne, missä sitä tarvitaan. Eli Teräketjun vetolenkeissä on urat jotka johtavat öljyn mahdollisimman tarkasti niveliin. ne huomaa kyllä ketjua tarkastellessaan, jos on riittävästi älyä huomata mitään.

  Moottorisahan ketjussa ei sitkostusaineella ole mitään virkaa. mitä notkeampi öljy sitä parempi. Moton ketjussa on hieman eri juttu, koska siinä ketjun nopeus on niin suuri.

  Kuitenkin on aivan varma, että joka pisara teräöljystä, joka ketjulle / laipalle pumpataan, menee metsään ja jää sinne.

  jees h-valta

  Aika litkua tuntuu tuo kaupankin teräketjuöljy olevan. Ja kun vitosen pänikkä loppuu jää sen pohjalle pieni määrä mustaa sakkaa. Eli jäteöljyn mustaa töhnää. Olikohan nimeltään Tapio-teräketjuöljy. Pettää laadustaan kuin Tapion taskudekkari.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tapion teräketjuoljyä en enää osta, kolme olen ostanut ja vain yhdessä oli töhnää pohjalla vain kohtuudella, muissa kolmasosa tilavuudestä.

  Olen käyttänyt viimeksi MotoK ja MotoT öljyjä. kai ne on vähän kalliimpia, mutta hyviä ovat.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Noin kaksi euroa litrahan tuo Tapion litkukin maksoi. Ei sitä halvaksi vois sanoa varsinkaan kun puhdistustulos ei kaksinen näyttänyt olevan.

  Ola_Pallonivel

  Teboilia Puuilosta, 4 litran kanisteri.

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)