Keskustelut Metsänhoito BIOSin kätyrit

Tämä aihe sisältää 54 vastausta, 14 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Jovain 3 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 54)
 • BIOSin kätyrit

  MT:n alkuviikon julkaisussa Suomen Metsäyhdistyksen ansiokas suunnittelija H Mäntyranta antaa huutia. Nimittäin  se 68:n ”asiantuntijan” Bios -röykkiö kun on omanlaatuisilla ja – alaisilla tieteilijöillä varustettuna päässyt arvostelemaan WMO pääsihteeri P Taalasta. Ja hän kun ei heidän mielestään ole asiantuntija…!

  Eli Mäntyrannan siteerauksin on irvokasta, että kun hirsi on omassa silmässä ,malka nähdään toisen silmässä!

  Tätähän tämä jatkuva ryöpytys on. Jo käynyttä ”evästä” lentää tuulettimeen ihan kiitettävästi. Olisi ensiarvoisen tärkeää, kun joku taho saisi paljastettua suurimmat kokkareet.

 • Rane2

  Bios on Koneen Säätiön (minkäpä muunkaan) rahoituksella toimiva yhteisö jossa ei ole yhtään metsäntutkijaa.Pyrkivät yhdistelemään tiedettä ja taidetta.Kannattaa vilkaista sivusta noita projekteja.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Asiat riitelevät, eivät ihmiset. Asiaa ei edistä se että ongelmat laitetaan yksittäisten henkilöiden syyksi. Tässä vaikuttavat isommat voimat taustalla.

  nuori isäntä

  Mitkä ovat ne isommat voimat? Mikä on Koneen intressi?

  Rane2

  Koneen säätiö ei ole riippuvainen Koneesta.Hallituksessakin on vain yksi Herlinin suvun edustaja.Tuossa yhden hallituksen jäsenen kirjoitus siitä minkälaisten periaatteiden pohjalle  hänen apurahojen jakamisfilosofiansa perustuu.

  Rane2

  Koneen Säätiön kokouspalkkioita kuittailee Eurovaaleistakin tuttu nimi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Tarkoitan isommilla voimilla maapallonlaajuisia megatrendejä: ilmastonmuutos, lajikato, väestöräjähdys. Näitä pitää muistaa kun kähinöidään kotimaassa. Tätä taustaa vasten on mielestäni hyvä lisätä metsien kasvua ja käyttöä meillä mutta kestävästi, samalla muistaen että meidän metsäpinta-alalla on rajallinen kapasiteetti ja hiilensidontakyky. Niillä ei ratkaista koko maailman ongelmia mutta kotimaisia ongelmia oikein hyvinkin.

  Rane2

  Toisaalta on hyvä tietää miten ja ketkä suomalaisen metsätalouden vastaista toimintaa rahoittavat.

  harrastelija harrastelija

  AJ; ” Niillä ei ratkaista koko maailman ongelmia mutta kotimaisia ongelmia oikein hyvinkin.”

  Oikeimminkin sanoisin, että aiheutetaan kotimaisia ongelmia 🙁

  Kuvasta päätellen Kartanon isännillä ja emännilla ei ole ainakaan leivän saannin ongelmia!

  mehtäukko

  Jutussa mainitaan kuinka Taalas on ” puolustanut metsä-alaa ilmastonmuutoksen vastaisessa kamppailussa pitäen metsien hoitoa esimerkillisenä ”.

  Ja sekös ottaa ”asiantuntijoita” pattiin. Eipä kyllä tiedä itkeäkö vai nauraa tällaiselle ja mitä tuumitaan ulkomailla? On sanomattakin selvää, että näin ristiriitaista sanomaa toitottavat ”asiantuntija” murentavat ensin oman uskottavuutensa,- siitä viis, mutta metsätalouden julkisuuskuvan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Metsätalouden julkisuuskuva ei toisaalta tule hyväksi sillä, että mitään epäkohtia ei saa arvostella, vaan sillä, että epäkohdista keskustellaan avoimesti ja niihin pyritään etsimään ratkaisuja. Tämä on vaikea keskustelu, mutta homma ei etene ilman osapuolten halua kuunnella ja oppia toiselta osapuolelta.

  SMY julkaisee 5.6. pamfletin, joka toivottavasti antaa aineksia ratkaisujen etsimiseen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 54)