Keskustelut Metsänomistus Biotalous-Suomi tulevalla 30-luvulla?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)
 • Biotalous-Suomi tulevalla 30-luvulla?

  Suomelle valmistellaan parhaillaan ensimmäistä biotalousstrategiaa. Osana strategiatyötä visioidaan tulevaisuutta 2030. Miten biotalous on muuttanut esim. metsien käyttöä, millaista energiaa käytämme tai millaista on kotonamme? Kiinnostaisiko sinua kirjoittaa tulevaisuuskertomus? Niitä kutsutaan kirjoittamaan täällä: http://www.biotalous.fi/biotalouden-askelmerkit/tulevaisuustarinat/ Nimimerkilläkin saa kirjoittaa, mutta sähköpostiosoite pyydetään.

  Terveisin Tarja,
  biotalous.fi-sivuston päätoimittaja

 • Gla Gla

  Otakantaa-sivusto on näköjään muodostumassa pysyväksi käytännöksi, kun tähänkin asiaan liittyen pyydetään kommentteja.

  http://www.mmm.fi/fi/index/etusivu/tiedotteet/130118_biotalous.html

  Tarja Tarja

  Otakantaa.fi on tosiaan ministeriöiden omaksuma alusta ja hyvä niin. Hienointa tässä hankkeessa on minun mielestäni se, että sitä tekevät yhdessä kolme ministeriötä: MMM, TEM ja YM: Taitaa olla ensimmäinen kerta. Kannattaa siis tulla sanomaan omat mielipiteet.

  Otakantaa.fi:ssä haetaan näkemyksiä erityisesti kuluttajien näkökulmasta. Biotalous, siis suomalaisten uusiutuvien luonnonvarojen käyttö, ei lisäänny, jos ihmiset eivät sitä halua ostaa. Mikä saisi haluamaan? Käykääpä kertomassa.

  Kohta tullaan strategian valmistelussa lähemmäs käytännön tasoa, kun päästään valitsemaan kehittämisen kärkiä ja toimenpideohjelmaa. Niihin voi sanoa sanansa työpajojen verkkokeskusteluissa biotalous.fi-sivustolla.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Eiköhän liene itsestäänselvää, että kun uusiutumattomat alkavat käydä vähiin, niin on aivan sama mitä kysytään, kun tarjontaa on vain uusiutuvista.

  mehänpoika

  1. Suomen biotalouden keskeisimmät vahvuudet ja mahdollisuudet vuonna 2030 olisivat edelleen samat kuin nykyisinkin. Siis biologisia luonnonvaroja käytetään edelleen ravinnon, tuotteiden, energian ja palvelujen tuottamiseen.

  Vahvuudet ja mahdollisuudet olisivat nykyistä ratkaisevasti paremmat, jos hirvieläinkannat olisi 1960-luvun lopulta alkaen. pidetty demokraattisin keinoin, vahinkonäkökohdat huomioiden, riittävän alhaisina.

  Hirvieläinten aiheuttama taimikoiden syöminen vaikuttaa oleellisesti puuntuottamisen kannattavuuteen ja korjattavan raakapuun laatuun ja määrään. Myös metsistä korjattavan biomassan korjuun kustannukset lisääntyvät, ja saanto pienenee hirvien syönnösten vuoksi.

  2. Tärkein kehityskohde olisi hirvieläinkannan metsästäminen riittävän pieneksi. Siinä pyyntiluvista vapaa hirvieläinten metsästys hyvine ohjeineen voisi olla paras keino.

  Metsiin liittyvät palvelut voisivat keskittyä enemmän sellaisiin tuotteisiin jotka eivät olisi ristiriidassa jokamiehenoikeuden, kasvatettavan puulajinvalinnan tai laatupuunkasvatuksen kanssa.

  3. Laadukkaan ja kilpailukykyisen puun tuottamisen mahdollisuudet ovat tudellisia ja realistisia. Niiden varaan voi rakentaa kestävää hyvinvointia ja myös kilpailuetua, jos pahimmasta ristiriidasta, liikahirvistä, päästäisiin.

  mehänpoika

  Kävinpähän tutustumassa tarkemmin http://www.biotalous.fi -sivustoihin. Siellä olisi myös metsänomistajilla mahdollisuus yrittää vaikuttaa Kataisen hallitusohjelmaan sisältyvän Suomen biotalousstrategian valmisteluun. Panin sinne muutaman aloitteen ja pari kommettia eri alustuksiin.

  Nyt olisi palstalaisilla mahdollisuus tutustua hengen tuotteisiini. Erikoisesti hirvimiesten toivon panevan kommenttia ja peukalon merkkiä. Hyvä, että Tarja toi esiin tällaisenkin mahdollisuuden eli ”yrittää vaikuttaa hirvimafiaan”.

  Timppa

  Eikös se hirvipaistikin ole biotaloutta? Hain juuri pakastimesta paistin. Nam nam.. Ei tarvitse rahdata lihaa Brasiliasta…

  Iron Man Iron Man

  Elä perhana siinä leuhki paistiesi kanssa,mine tahtoo kaa.

  mehänpoika

  Aloitteita biotalousstrategian valmisteluun voi kirjoittaa vielä noin 2 viikkoa. Kirjoittamaan pääsee ehkä mukavammin haulla, ”Suomeen biotalousstrategia.fi”. Sieltä valitaan: ”ota kantaa.fi”. Kirjautuminen vaaditaan.
  Sitten valitaan: – ”Miten valmis olet tekemään kestäviä valintoa? – ”Miten edistäisit biotaloutta”
  Sittenpä aloitteita ehkä pääsee jo selaamaan, tekemään lisää tai kommentoimaan.
  Mielipiteesi voi olla tärkeä itsellesi, kun odotellaan biotaloudesta saatavia hyötyjä tai sitten tappioita tulevaisuudessa.

  Puun takaa

  Elä perhana siinä leuhki paistiesi kanssa,mine tahtoo kaa.
  Lähetetty: 1 h, 50 min sitten
  Lähettäjä: Iron Man

  Iron! Ensin haukut hirvenmetsästäjiä iltakaudet, ja sen jälkeen vonkaat hirvipaistia. Päätä jo hyvä mies, mitä oikein haluat!

  PS. Meikä syö aika monta kiloa hirvipaistia vuodessa, vaikka en itse niitä metsästäkään.
  Meilläpäin on huomattu, etteivät ammutut hirvet syö taimikoita.

  Tarja Tarja

  Kiitos mehänpojalle kirjoituksista. Käykääpä lukemassa Otakantaa.fi:stä http://bit.ly/YDus4G

  Koostan kerran viikossa yhteenvedon strategiaa valmisteleville. Näyttää siltä, että tällä viikolla hirviasiat tulevat hyvin esiin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)