Keskustelut Metsänhoito Boorin levitys

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)
 • Boorin levitys

  Tein sopimuksen yrittäjän kanssa 4 ha.n kuviosta. Sain myös Kemeran, ehtona kuvion raivaus ennen levitystä. Nyt hankikannolla aloittelin raivausta, mutta aloin miettiä työn järkevyyttä.

  Nimittäin raivattava puusto on suurimmalta osin helkkarinmoisia pajupehkoja, lähes 10 cm tyveltä. Jos sen kaataa syntyy aikamoinen patja maanpinnalle.

  Tulee ajatus, että boorista iso osa kuivuu näihin runkoihin ja myös levittäjän liikkuminen vaikeutuu.

  No soitan huomenna metsäkeskukseen asian tiimoilta, mutta olisi mielenkiintoista lukea muiden ajatuksia tästä.

 • Puuki

  Entäs jos ajatat pajut energiapuuksi pois taimikosta ennen lannoitusta?   Boorilannoitus ei maksa yleensä kuin valmiiksi levitettynä tuon savenmaan boorisäkin hinnan. Ylihintaa sen firman tuotteissa on muissakin.

  kawatus

  Mistä olette boorin ostaneet? Ens kesänä olisi tarvetta noin 4ha levittää.

  Mettäinenmies

  Bortrac pitää levittää sulaan maahan. Ja se kyllä tippuu alas maahan ensimmäisen vesisateen tultua. Sen jälkeen se on puiden käytössä. Älä turhaan huoli. Raivaat vain ensin, niin se Bortrac on helpompi levittää, koska sumu leviää laajemmalle ja näin kävelyä risumatolla tulee vähemmän.

  Kurki

  Mistä olette boorin ostaneet?

  Rautakaupasta.

  https://www.yara.fi/lannoitus/lannoitteet/yaravita/yaravita-bortrac-150/

  Ola_Pallonivel

  MHY kautta olen ostanut rakeista booria 30kg säkeissä, muutaman kympin per säkki.

  Mönkijällä säkit metsään ja käsin levitys. Helpottaa levitystä, jos ensin raivattu. Isommat alueet on hoitanut helikopteri. Hehtaarin läntin tekee helposti vielä itse.

  Sulli

  Rakeista levitettäessä hyvä pitää mielessä että boori on myrkky liiallisena pitoisuutena. Äkisti on kuusikko ruskeana. Varminta lienee punnita annos sahanpurun sekaan ja levittää se puru.

  Ola_Pallonivel

  Päinvastoin helposti tulee liian vähän levitettyä käsipelillä ja alue laajenee suunnitellusta. Jos et kokonaan säkkiä puun juurelle kaada, niin tuskin puut liikaa booria saa. Olen parina vuonna booria käsin levitellyt ja kasvu on ollut sen jälkeen hurjaa. Muutama ruskea kuusi on löytynyt, mutta senkin epäilen johtuvan liiasta kosteudesta. Kyseessä 1-2 metrin mittaiset kuuset, ja alue vetistä.

  Sulli

  Selvennykseksi että puhuin soluboorista, en valmiiksi laimennetusta, joista ehkä tuolla ylempänä puhuttiinkin. Tätä ärtsympää pitäisi saada levitettyä noin 2 kg /ha joten liika annostelu ei ole ollenkaan vaikeaa. Tarkkana mitä säkissä lukee!

  akkli

  Nestemäisenä helppo ja nopea levittää reppuruiskulla.neulasanalyytin teetätin varmistukseksi omalle päätökselleni.käsittelin 3 hehtaaria.kannattaa teetättää analyysi ,voi laittaa kerralla tarvittavat ravinteet.Analyysi lasku verotukseen.

  urokki

  Itse joskus levitin solubooria.Helpoin tapa oli jauhe laittaa esim.sukkahousuista tehtyyn pussiin,ja”tuputtaa”metsään.Ainetta meni vain 4 kg/ha.

   

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)