Keskustelut Metsänomistus Britannian kuningaskunnan metsäluonto

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Britannian kuningaskunnan metsäluonto

  On esitetty kysymys, miten otsikon saarivaltakunnassa tullaan toimeen ilman suurpetoja. Kysymys on hyvä ja sitä kannattaa pohtia. Vallitseeko saarilla autuas harmoninen olotila, vai onko jotain pielessä? Väheneekö luonnon monimuotoisuus maan tehoviljelyn seurauksena? Seuraako tästä väestölle terveydellistä haittaa?

  Kuinka tärkeä on metsäinen luonto ihmisen terveyden tilalle?

 • Kurki

  Tuo kysymys pyyhittäisiin varmasti ennakkoon lähetetystä kysymyslistasta yli pyydettäessä haastattelua Suomen ympäristöministeriltä.

  Kysymys olisi provokaatio ja hyvien tapojen vastainen.

  A.Jalkanen

  Tuohon on tutkimuksen keinoin melkein mahdotonta vastata; vaikuttavia muuttujia on niin paljon. Suomessa on kuitenkin alkamassa tutkimus monimuotoisuuden ja ihmisen terveyden yhteyksistä (Hanski, Haahtela ym).

  Se susi ja hirvi ovat yksi pieni osa monimuotoisuutta, joskin tärkeä, koska hirvi muokkaa laiduntamalla metsäluontoa, jos sitä on luonnontilaan verrattuna paljon enemmän. Samoin poro.

  Itse uskon että monimuotoisuus kuten muukin luonnonmukaisuus vaikuttaa. Kemiallisten aineiden vaikutus ja yhteisvaikutus (ruoka, puhdistusaineet, rakennusmateriaalit, kankaiden käsittelykemikaalit,…) rasittavat elimistöämme. Jotkut jopa käyttävät antibakteerisia puhdistuaineita, jotka tappavat paitsi haitalliset, myös tarpeelliset bakteerit iholtamme. Lisäksi elimistöltämme on poistettu uonnollinen bakteeri ja viruspommitus lapsuusaikana. Arvellaan että osittain siksi elimistö reagoi vääriin ärsykkeisiin, kun sitä ei ole vauva-aikana opetettu oikeisiin ärsykkeisiin. Siitä ja kemikaaleista allergioiden lisääntyminen.

  Kasvien siitepöly olisi yksi tällainen luonnollinen ärsyke. Mitä monimuotoisempi, sen parempi. Mutta tätä puolta vasta aletaan tutkia.

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)