Keskustelut Tekniikka Dolmar- moottorisahat

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 28)
  • Dolmar- moottorisahat

    Perinteisesti Suomessa vannotaan joko Husqvarna- tai Stihl- merkkisten moottorisahojen nimeen. Mitä mieltä olette Makita- konsernin Dolmar- merkkisistä moottorisahoista?

    Itselläni on käyttökokemusta 42 kuutiosenttisestä Dolmarista ja pahaa sanaa ei ole sanottavissa. Saha on erittäin toimintavarma, käynnistyy todella helposti ja laatuvaikutelmaa ei voi moittia millään muotoa.
    Toisaalta kun laitetta myy esim. K-raudat, niin Dolmarin omia laippoja ja vetorissoja ei näistä kaupoista saa. Vähän meininki on sellaista kuin autokauppa myisi auton, mutta ei varaosia. Huoltopisteitä Dolmarilla koko maassa on vain noin 40 ja niissäkin esim. laippojen osalta tarjotaan muuta kuin Dolmarin omia valmisteita suurempien katteiden(?) takia. Eli vaikuttaa siltä, että itse tuote on hyvä, mutta huolto ja jälleenmyyntiverkosto laahaa perässä. Olisikohan markkinointiponnisteluiden paikka?

    Vaikuttaa siltä, että Dolmarin hinnoittelu on maltillisempaa kuin Stihlin ja Husqvarnan. Mutta ostohaluja hillitsee merkin vähempi suosio ja varaosajälleenmyyjäverkoston suppeus.

    Mitä kokemuksia teillä yleensä on Dolmareista? Ovatko ne kestävyydeltään heppoisempia kuin kaksi suurmerkkiä, Stihl ja Husqvarna? Itselläni on passiivisessa pohdiskelussa Dolmar PS -7910H lämpokahvallinen malli. Samalla hinnalla kun saa Dolmarin 79 kuutiosenttisellä moottorilla varustetun sahan kuin 50 cc Stihlin MS261VW:n. Molemmissa lämpökahvat. Massiivisten koivujen polttopuupätkimiseen isotehoinen Dolmar vaikuttaisi oivalta peliltä. Toki pienempi Stihl olisi muuten monikäyttöisempi.

    Mutta se Dolmarin harva jälleenmyynti- ja huoltoverkosto pistää mietityttämään…

  • Itäsuomen Antti

    Mie oon nyt lirutellu jonku 60 litraa bensiiniä 420 Dolmarin tankkiin ja päällisin puolin olen ollu tyytyväinen, ennen kuin nyt.

    Viime talvena pakkasissa koppaan putos oksa ja se halkesi. Korjasin jesarilla.

    Keväällä piti vetonarun koppa uusia kun rissan kiinnike petti.

    Nyt huomasin että ruuvit löystyy ja ilmanputsarin kansiruuvi ei kestä kiinni. Valitettavasi pari ruuvia pääs katoamaan, uusien tilaaminen tänne korpeen on sen verran kallista että pitää etsiä korvaavat ruuvit jostain muusta liikkeestä.

    Mutta edelleen, Yhden husopin hinnalla saa kaks Dolmaria joten ns.” pikkuviat ja puutteet” kestän kyllä. Saa nähdä koska kone leikkaa kiinni.

    olexi

    Tais olla niin että Oregonin laipat ja ketjut on dolmarissa, samoiten kuin vetorissakin, joten ei hätää näiden suhteen.
    Laippoja löytyy melkeimpä mistä tahansa.
    Ellei sitten halua olla merkkiuskollinen ja välttämättä pitää laipassakin lukea dolmar.

    Kävin tuolla Makitan sivuilla katsomassa jälleenmyyjien listaa ja aika hyvin se Suomen kattaa, samoiten nuo varaosaliikkeet ja takuuhuoltopisteet.

    Itselläni ollut dolmar jo yli kymmenen vuotta ja merkkiä en tule vaihtamaan.

    lastunraapija

    Ostin kaupan konkurssipesän realisoinnista Makitan pikkuraivurin. Vuoden olen sitä käyttänyt. Siiman kanssa pihapolkujen nurmikon leikkauksessa se on ollut ihan hyvä. Vesakon kurissapitoon se myös käy kolmioterällä ja pikkupuihin raivausterällä. Bensankulutus on minimaalista, kevyt kantaa. Valjaat vaihtuivat kyllä ensikokeilun jälkeen seinällä roikkuneisiin vanhoihin ruotsalaismerkin valjaisiin.

    Kaksi haittapuolta on löytynyt. Ilmanpuhdistimen kannessa ei ole alunperin ruuvivarmistusta kiinni pitämässä, vaan se on muovisen haan varassa. Kone lienee selän takana raapaissut metsässä puuta niin, että ilmanpuhdistimen kiinnitys irtosi. Ei löytynyt puhdistinta enää pusikkoisesta metsästä, vaikka parin aarin tarkkuudella tiesin putoamispaikan. Väri kun on musta. Uuden hommaamisessa tuhraantui lopulta kuukausi. Pitää tehdä ilmanpuhdistajalle lisävarmistinruuvi oman mallin mukaan.

    Toinen keljuus on, että ehkäpä lasten käyttöyritysten pelossa kaasuliipasimeen on laitettu on turhan tiukka jousi. Liipasimen sijoitus on siten, että vain etusormi tai keskisormi voivat ylttää siihen. Sormi väsyy hommassa puolessa tunnissa. Turvamääräysten rajoilla pyörivällä virityksellä sen käyttöä voi herkistää, mutteihän asia niin saisi olla.

    tamperelainen tamperelainen

    Lastunraapijalla 4-tahtiraivuri?
    omassa käytössä ollut vuosia perinteinen 2-tahtikone Dolmar4501.Pitkäputkinen.Taimikoissa heinäykessä hyvä.Annettu armottomasti kierroksia.Sahaa ei ole vielä koskaan tarvinnut korjata.Ilmanputsarin kannessa 2kpl torx27 ruuveja,kiini on pysynyt.

    Portimo

    Portimo on sahannut pari Dolmaria, kun oli vähän nuorempi. Kyllä ovat olleet hyviä koneitä.

    Erityisesti pitää mainita, että naapurissa asui metsuri Aarno, joka tykkäsi pitää huolta minunkin kamppeistani. Eräänkin kerran puhallettiin hänen autotallissaan saha puhtaaksi paineilmalla ja laitettiin viat kuntoon. Hänellä oli iso kasa loppuun ajettuja Dolmareita. Niistä löytyi valmiit varaosat moneen pikku remonttiin.

    Allekirjoittanut on dolmarimies vaikka nyt ajaakin Stihlillä.

    tamperelainen tamperelainen

    On tullut markkinoille uusi Dolmar PS 6100.Teho 3,4kW,61cm3,15″ laippa,bensatankki 0,8 litraa.Hinta 800€.
    Heittää haasteen Tilhin ja Huskin tukinkaatokoneille.
    Omakohtaisten kokemusten perustella pidän Dolmaria Tilhiä selväpiirteisempänä ja vähintään yhtälaadukkaana.Huskin nykysahoja en tunne,mutta ovat ilmeisesti tehokkaita mutta laatu ja luotettavuus?

    Itäsuomen Antti

    Ainut asia jossa laadun heikkouden Stihliin ja husoppiin erottaa niin Muovien pakkaskestävyys.

    Ja pitää tarkistaa tuota lukemaa… kattelin bensakuitteja ja se on likempänä 160 litraa kun 60 litraa mitä Dolmari on nielly.

    Ei havaittavaa tehohävikkiä mutta katti käypi kuumana ku lettupannu. Nyt oon vaihtanu torxit perinteikkääseen kuusiokoloon jotka ostin ruuvikaupasta ja eka vetonaru tuli vaihdettua samalla.

    tamperelainen tamperelainen

    Itä-Suomen Antti,miksiköhän vaidoit torxin kuusiokoloihin?Itse pidän torxia kuusiokoloa,philipsiä ja posidraiwia parempana

    Itäsuomen Antti

    Ei siinä ollu muuta kuin kustannuskysymys. Alkuperäiset ruuvit makso mansikoita ja hunajaa päälle.

    Nuo korvaavat ruuvit otin bulkki hyllystä. Toisaalta oisin mieluusti ottanu ruuvit jotka aukeaa tulppa-avaimella, mutta kun ei sattunu olemaan sopivaa pituutta.

    Kyllähän torx-kanta on nykyaikaa muuten, mutta kilotavara hyllystä ei vielä kaikkia malleja ja kokoja ole saatavana…. ainakaan täällä

    Petri Petri

    tamperelainen kertoi ”On tullut markkinoille uusi Dolmar PS 6100.Teho 3,4kW,61cm3,15″ laippa,bensatankki 0,8 litraa.Hinta 800€.”

    Mielenkiintoinen kapistus. Herättää mielenkiintoa..

    Suomen maahantuojan passiivisuutta ilmentää se, että heidän nettisivunsa ei tunne koko sahaa.

    Ja jälleenmyyjän löytäminen on hankalaa. Maahantuojan sivuilla on kyllä mainittu joukko jälleenmyyjiä Makita-tuotteille, mutta yhtään ei osaa arvata, mitkä näistä myyvät myös moottorisahoja. Harvat, nimittäin.

    Kyllä Dolmarin ostaminen on tehty aika vaikeaksi. Helpompaa on ostaa Stihl/Husqvarna.
    Ja tämän sanon silti, vaikka kunnioitan kovasti Dolmar- tuotteita niiden korkealuokkaisuuden takia.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 28)