Keskustelut Metsänhoito Dronesuunnitelma?

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Dronesuunnitelma?

    Pitäisi parin seuraavan vuoden aikana päivittää metsäsuunnitelma. Aiemman suunnitelman mukaan on toimittu liki pilkulleen ja vaikutus näkyy. Eli suunnitelma on jäämässä pahasti jälkeen verraten metsän nykytilaan. Esim. kasvuennuste on mielestäni alakanttiin samaten jokainen päätehakkuu on ollut kuutioden mukaan 10-20% tuottavampi mitä suunnitelman tekijä on arvellut. Metsään.fi on käytössä ja samaten Metsäverkko. Molemmissa on omat heikkoutensa. Toki myös paljon hyvää.

    Onko noista dronella tehtävistä suunnitelmista kokemuksia? Tarkkuutta luvataan kovin ja mikä lienee hintataso?

  • mehtäukko

    Metkossa oli esittäytymässä uusi drone-yrittäjä, joka tuntui vaikutti onnistuvan hommassaan.Ainakin booria levittivät ja suunnittelu. Olivat valmistuneita/tuvia mti Joensuusta.

    Jalmari Kolu

    Se mikä itseäni kiinnostaisi on nimenoman kuvionnin tarkkuus  ja tätä kautta tarkempi metsävaratieto omaisuudesta.  Metsään.fi antaa ihan ok yleisdataa jos kehitysluokka on enemmän kuin T1. Toki hakkuuehdotukset ja joidenkin toimenpiteiden vaikutus menee väärin, jos et pyydä oikaisua. Pelkkä käyttöilmoitus järjestelmän kautta tekee jo kuvioihin muutoksia ja 04 muuttuu A0 tilaan vaikka ei olisi hakattukaan. Alkuun pyysin korjaamaan kuviointeja ja puustotietoja, mutta kyllästyin koska lopputulos oli vielä alkuperäistäkin hurjempi. Toivotaan että järjestelmä paranee vuoden vaihteen jälkeen uudistusten valmistuttua.

    Käsittääkseni tuota avointa dataa käytetään perusteena myös dronesuunnitelmassa, eli kuvioiden yleisrajaus tulee tuolta. Muu data tuotetaan ilmeisesti kuvaamalla itse.

    Voisin kuvitella että dronesuunnitelma onnistuessaan antaisi esim. ensiharvennusten tarkkaan ajoittamiseen parempia työkaluja mitä nykyinen maastosuunnittelu.

    Tolopainen

    Metsään.fi on alettu sotkea ja heikentää tahallaan. Halutaan myydä turhia metsäsuunnitelmia.

    Jalmari Kolu

    No tuo väittämä on vaikea uskoa. Onhan alalla useita toimijoita.

    Mutta sen voisin uskoa että tulevaisuudessa tarkempi data voi olla maksullista.

    SamppaDE

    Minä hommasin dronen ja olen sillä jonkin verran yrittänyt saada selville metsäni tilaa. Ensimmäinen ongelma on, että dronella pitäisi pystyä lentämään siten että siihen on koko ajan näköyhteys.  Akku kestää hyvissä olosuheissa (melkein tuuleton) noin 20 minuuttia, siinä ajassa ei ihmeitä tehdä.

    Sitten kun olen lentänyt ja ottanut kuvia/videoita, niiden analysointi on ihan oma hommansa.  Puiden laskenta on vielä suhteellisen helppoa, mutta pituuksien ja paksuuksien arviointihan on täysin mahdotonta.  En edes tiedä onko tälläiseen olemassa kaupallista sovellusta joka tekisi jotain analyyseja tms.

    En toki hommannut drone pelkästään tähän tarkoitukseen, mutta se oli yhtenä ajatuksena, että sitä ehkä pystyisi metsässä hyödyntämään.

    Ihan drone-kuvaaja ottaa 75 eur/h + km-korv. Tietysti isommat projektit varmaan hieman edukkaammin.

    Oma drone maksoi noin 850 eur ja siinä on 48Mpix kamera. DJI Mini 2.

    Kerro toki tarkemmin minkälaista dataa pitäisi dronella saada, niin vastaan jos osaan.

     

    mehtäukko

    Eiköhän ammattimaisilla dronesuunnittelijoilla pidä olla räpsyssä laserkeilausohjelma, josta sitten varsinainen suunnittelu-ohjelma konttorissa laskee kaiken… Kuvien tuijottelu menee taivasteluksi…

    Puuki

    Sen verran olen pintapuolisesti tutustunut dronesuunnitteluun, että vaikeaa on saada tarkka suunnitelma ainakin yksityisen harrastajan aikaan , kun ammattilaiset tekee niitä monen eri toimijan yhteistyönä eikä silti tule oikein kunnollista.  Juuri kuvioiden rajat menee sekasin helposti.  Myös korjuukelpoisuuden mukaan pitäisi pystyä erottamaan kuviot.    Ilmakuvia niillä voi ottaa metsäkuvioista , eipä juuri muuta .

    Oma dronelennätys alkoi ja loppui melko lyhyeen, kun drone jäi ison männyn latvaan sivutuulessa; palaili kotiin sieltä vasta keväällä, kun syksyllä lähti ”kuvausmatkalle”.  Mutta onnea kaikille sinnikkäille piloteille joilla ko. vekotin on olemassa ja käyttökelpoinen kuvaukseen.

    Metsäsuunnitelmat tehdään aina puumääriltään alakanttiin , että ei tulisi pettymyksiä puunmyyjille.      30 %;n metsän kasvun lisä n. 40 v:n aikana on yllättänyt toisaalta jopa jotkin tutkijat.

    Puu Hastelija

    Dronesuunnitelma. Mielellään vähintään 30mm kranaatin kantokyky.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä isomman dronen kyytiin voi laittaa useammankin laitteen eli myös tavallisen kameran käyttely onnistuu.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)