Keskustelut Tekniikka Echo 501SX

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Echo 501SX

  Tuollaista echon 501SX- sahaa ostamassa. Tulee yleiseen polttopuukäyttöön, rankojen sahaamista pukeissa klapeiksi ja metsässä rymyämiseen. On vanhanliiton hyvä walbron kaasutin ja kestävä rakenne. Varaosien saanti huolettaa, mutta kolme huoltoliikettä noille näkyi lähettyvillä olevan, että kai sieltä osaa saa.

  Kysymys kuuluukin, tuo maksaa aika tarkkaan 500e ja pitäisi olla todella luotettava, saanko muilta valmistajilta kestävämpää sahaa suunnilleen tuohon hintaluokkaan? Mitään keskitason paskaa on turha tarjota, meni lopullisesti hermo juuri muovirunkoiseen jonserediin zaman paskakaasarilla. Muuten ei kiinnosta jos jossain on pikkasen parempi ergonomia tai painaa 200g vähemmän, ne ovat omassa käytössä toissijaisia asioita, en usko että sellaista paikkaa tulee jossa en echolla pärjäisi omaan leppoisaan tahtiin.

  Kokemuksia echosta tai heittäkää sille vastine, sana on vapaa!

 • Pavekka

  Miehen puhetta. Mies ostaa mitä mies tarvii. Marjanpoimijat jahkaa ja selittää.

  henri290

  Nyt on Echolla sahattu. Pistin mukana tulleen 16″ laipan kiinni. Yllätyksekseni mukana tuli Oregonin easycut ketju ja 13″) laippa, ehkä jäi vaan huomaamatta että tuollaisetkin kuuluvat pakettiin.

  Ihan hyvälle tuntuu, todella laadukkaan oloinen, bensatankki tuntuu isolta ja voimaa piisaa. Käynnistäminen vaatii yllätyksekseni reilusti vähemmän voimaa kuin 2240:ssä, todella pehmeän oloinen nykäistä ilman puolipuristintakin.

  Pukissa menee rangat poikki niin nätisti ja pitkä laippa ylettää yhdellä vedolla ilman kikkailuja. Kävin pari tankillista surauttamassa tutun metsässä jossa harvennettu sahalla, käärittu parhaat päältä ja jätetty ”huonommat” puut sinne mätänemään. Hyvin toimi karsiessa ja pätkiessä kaadettuja rankoja. En oikein osaa sanoa mitään omalla sahauskokemuksella, hiki tuli, käsiä hapottaa, saha pysyi käynnissä ja teki tehtävänsä. Ostaisin uudelleenkin.

  Echon varusteet ovat myös tosi mukavat, housut ja takki olivat halvat ja laadukkaan tuntuiset. Takki oli niin miellyttävä päällä ja siistin näköinen että taidan tilata toisen vapaa- ajan takiksi. Ei taida meikäläiselle enää saada jonseredia käteen tämän jälkeen.

  Syrjälä Jari

  Ei se huono saha ole, itse ostin kokeeksi viime vuonna echo 390sx, aika pieni, mutta yllättävän pirteä! Olen sahannut sillä 70cm tukkeja polttopuuksi,pihapuun kaadosta tulleita puita, terä kun on teroitettu niin menee puuhun pieneksi sahaksi  kivasti, käynti yllättävän varmaa, hankinta hinta alhaisempi mitä ruotsalaisilla ja stihiilillä, varmaan kun ammatti Jonskeista aika jättää niin ostan echon!

  Jätkä

  Kyllä nyt olet Jari tehnyt varsinaisen munauksen, kun olet noin pienellä sahalla sahannut noin suuria puita. Sehän tuhoaa jo sinulta miehuuden, oikealla karjullahan pitää olla isot vehkeet kaikin puolin ja terää viilataan vain lattaviilalla, jos tuntuu leikkuu hidastuvan.

  Minä olen aina ihaillut keveämpiä työvalineitä – mutta hyviä. Eri asia on sitten, kun on lähdetty esim sahauskilpailuun. Silloin katsotaan tarkkaan, millaisella kalustolla ollaan menossa, mitkä ovat luokat, joilla pisteitä annetaan jne.

  Pihapuiden ammattikaatajilla suorastaan pitää olla iso saha ja pitkä laippa, ne ovat pelkän rekvisiitankin takia tarpeen, sitten pitää olla se 51-kuutioinen ja pikkusaha. ne ovat vähimmäisvaatimus, jos aikoo ottaa yhden puun kanssa tunnin uurastuksesta satasia…

  Kuvioon kuuluu lompakkotalja, kuuden metrin alumiinitikkaat, turvavaljaat, kiipeilypiikit, Stalpen, kaatokiiloja repullinen , leka ja Moska , ja tietenkin nelivetoinen avolava-auto kuomulla, jonka suojassa kaikki kamat ovat. Myös puun korkeusmittari on tärkeä ja pari – kolme käyntiä paikalla ennen aktia.

  Silloin voikin kirjoittaa laskun loppusumman yli tonnin lukemalla – toki pitää olla LY-tunnus…

  Syrjälä Jari

  väitän että osaavan kaverin käsissä tämä 501 sx echo on toimiva, saman sahaa mitä esim tilhillä:) oli kerran eräs metsuri, sahasi partner 5000 sahalla, veti parhaimmat tilit, husqi miehet kahtelivat hitaasti!

  Jätkä

  Partner 5000 olikin teho/ painosuhteeltaan todella hyvä ja pieniruokainen, mutta kuoret oli hieman heikot ja sähköjohdot meni monestakin uusiksi.

  Hyvä metsuri sahaa hieman huonommallakin sahalla paremman tilin kuin huono tai edes keskinkertainen metsuri parhaalla mahdollisella sahalla.

  Niillä kakkosluokan metsureilla ei tulos ole sen ihmeellisempi, vaikka ne sahaisi millä, kunhan se saha vain käy kunnolla.

  Minun poikani oli metsäoppilaitoksesta väliharjoittelussa ja sahasi omalla sahallaan. Tilitys oli Masser-mittaukseen perustuva, eli jokainen puu mitattiin D 1,3 ja mittaukoje ilmoitti, mikä puu milloinkin oli koepuu. Illalla tiedosto purettiin ja siitä oli helppo laskea päivän tulos. Hän laski – hän rakasti matematiikkaa.

  Sain Tilhin – paperilla saman tehoisen esittelysahan ja annoin, tai tungin sen hänelle n. viikon ajaksi. Hän teki hieman pidempää päivää, kun Tilhillä meni puolta enemmän tankkeja. Silti hän tienasi joka päivä n. 25 € vähemmän Tilhillä, kuin Huskulla ja bensaa ja aikaa meni enemmän.

  Huskulla siis olisi tienannut sahan bruttohinnan verran enemmän muutamassa viikossa. (Tilhi ei ollut 200 – sarjaa, tosin sellainen tuli sitten talliin muutaman kuukauden kuluttua)

  Pavekka

  Jos työkseen sahailee niin kyllä silloin tuottavuussyistä kannattaa mieluimmin 550 tai 261.  Jos on kaksi tasa-arvoista metsuria kyllä tietokone metsuri enemmän tekee tulosta.  Mutta kuka polttopuusahaaja tai isäntä sahaa niin tehokkaasti että pääsee tommosia pähkäilemään?  Vikaantuessaan nuo tietokonelaitteet on yksiä perkeleeitä.  Tekniikka on pakattua ja pieniä hentoja nippeleitä täynnä. Kyllä ne liikkeessä kuntoon tulee ja ammattisahaajan kannattaa maksaa mutta kotisahurille just tuo 501 on oiva laite. Ei ole tilttailevia tietokoneita ja yksinkertainen perusluotettava tekniikka. TeräJarruja japsit ei osaa tehdä,ne on huonoja kaikissa. Muuten hyviä kunhan ei vaadi liikoja. Dolmarilla on 5105 tuohon kohtaan ja sekin on tekniikaltaan yksinkertainen mutta ongelmana paino ja koko. Yksinkertaisesti possu metsään.

  Jahnukainen

  Kyllä tuntuu tuo Echo 501sx  hyvältä sahalta, vajaa 100 sata tankillista olen sahannut kevään aikana. Käynnistyy hyvin, käy hyvin, teho- painosuhde erinomainen. Aika näyttää kestävyyden, mutta jos kestää kaksikin vuotta puoliammattilais sahausta, ostan kyllä lisää näitä sahoja. Pitkään mietin uskaltaako valtamerkeistä poiketa, mutta ei ole vielä kaduttanut.

  henri290

  Tänään kävin porukoilla päin vähän karsimassa ja pätkimässä metsässä yhden maanomistajan vajaa vuosi sitten kaatamia koivuja, jotka pelastan polttopuuksi. Echo yllätti taas positiivisesti, toisella käymään ja kävi niin kauniisti. Ja miten kevyesti käynnistyy, viimeksi ollut noin löysä naru nykiä kun etsin vikaa työkaverin partnerista ja viaksi paljastui että pojat olivat sahanneet ilman 2t ööliä ja puristukset poissa 😀

  Tuo tankki on kyllä hassu, kestää 1,5h tuollaista että pätkii pari 10cm- 30cm halkaisijaltaan olevaa koivupölliä, viskaa niitä niin pitkälle tiellepäin kun jaksaa ja sahaa taas pari jne. En ole tuollaiseen riittoisuuteen tottunut ja kunto meinaa loppua kun ei tauolle raaski lähteä.

  Onhan tuo saha melko möhkäle noihin hommiin, mihin pienempikin riittäisi, mutta toisaalta mulla on kaksi moottoripyörääkin, jossa toisessa on 100hp enemmän, vaikka sillä laiskemmallakin saa Suomessa motarilla sakot.

Esillä 9 vastausta, 11 - 19 (kaikkiaan 19)