Keskustelut Metsänomistus Eka metsä

 • Tämä aihe sisältää 22 vastausta, 16 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten AvatarJalapa toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)
 • Eka metsä

  Minkähän tyyppistä ja kokoista metsää kannattaisi ensikertalaisen ostaa?

   

  Kysyn nyt täälä, vaikka ehkä helpommin selviäis, jos ammattilaiselta kävis kysymässä. 😄

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kasvuisaa eri kasvuvaiheessa olevaa sopivalla etäisyydellä. Mitä metsätilan kokoon tulee, niin varojen mukaan. Kymmenen hehtaaria antaa alkuun puuhailua kummasti ja jos olet innokas metsähoitaja, niin hoitorästinen tila saattaisi olla hyvä vaihtoehto.

  Itsellä meni 5 vuotta metsää haaveillessa, sitten tärppäsi. Metsäpuolella on oltava kärsivällinen, sillä tarjonta ei vastaa kysyntää. Myös hinnat julkisessa myynnissä kipuavat melko korkeiksi. Äskettäin oli metsätiloilla 15 ha ,lähtöhinta/ hintanäkemys oli 91 000€, voittanut tarjous oli 123 000€. Siinä osviittaa missä mennään metsätilamarkkinoilla. Aina ostajasta tilat kalliita, mutta markkinat hinnat määräävät. Itse en kadu yhtään kauppaa. mitä olen vuosien saatossa tehnyt.

  jees h-valta

  Sama juttu kuin Metsäkupsalla. Ei ole tarvinnut katua. Olen kyllä pyörittänyt pääomat pois jokaisesta ostosta ja katettakin on kertynyt. Viimeisessä on se projekti vielä hiukan kesken koska metsätien teko vei niin paljon tilan puutuotosta että tuli muutaman vuoden viive takaisin kierrätykseen pääomasta. Mutta kasvava metsä siellä vielä että kyllä sieltä voin keritä hyvinkin ottaa omat pois. Tie vain oli niin houkuttava vaihtoehto ettei paljon miettiä enempää tarvinnut.

  Jean S

  20-40-vuotiasta.

  Puuki

  Ihan semmosta mikä sopii kukkarolle ja vastaa tarpeita.   Sastamalan seudulla isohkon metsätilan ostohinta oli kivunnut niin, että ostaja maksoi lopulta joka motilta 65 € .  Siinä saa ehkä jonkin aikaa odotella että ostohinta palautuu takaisin.

  Gla Gla

  Etelässä n. 15 hehtaarista ylöspäin, pohjoisessa paljon isompi. Siihen mahtuu erilaista kehitysvaihetta, joissa hoidon tuloksia saa seurata. Palstalta saa myös koottua kelvollisia leimikoita myyntiin.

  5-10 ha olisi tietysti helpompi rahoittaa, mutta vaikeata siinä on metsätaloutta opetella. Toki hoidettavaa siinäkin on ja hyvä harrastus sekin on.

  Itämaan ihme

  Tuossapa edellä jo mainittiin hyviä lähtökohtia. Ja varsinkin tuota metsäkupsan kommenttia painottaisin, kärsivällisyydestä.

  3 vuotta meni itselläkin edellisen tilan hankinnasta, ennen kuin viime syksynä tärppäsi. Tarjouksia ties montako kymmentä tuli tehtyä.

  Melkein saa 30-50% tila-arvioon lisätä euroja, niin on suht vahvoilla.

   

  Per Ä Reikäs

  Vapo myy verrattain edullisesti entisiä turvetuotanto alueitaan, joilla potentiaalia moneksi, itse muokaten näköisekseen.

   

  Panu Panu

  @Itämaan Ihme, tarkoittanet tila-arviota, josta on tehty se 30% arvonalennus.

  mehtäukko

  Jos kohdalle osuisi ”erikoistarjous” laadullisesti hyvää kasvavaa puustoa, velkavipu käyttöön. Siinä ei kannata säikähtää pientä velkaantumista, jos rahalle on vastinetta.

  Itämaan ihme

  Panulle, kirjoitusvirhe siis lähtöhintaan.

  Täällä meilläpäin metsiä suht vähän tarjolla ja ostajia löytyy paljon. Yleensä lähtöhinta on korjatusta hinnasta noin +10-15% ja kärkihuudot sen 30-50% lähtöhinnasta.

   

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)