Keskustelut Metsänhoito Eliisa lähes kunnostautuu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)
 • Eliisa lähes kunnostautuu

  Eliisa kirjoittaa tuoreimman metsälehden (24/2012) pääkirjoituksessa:

  ”Toivottavasti hirvien määrän jyrkät muutokset tasoittuvat ja kanta saadaan pudotettua nykyistä vielä matalammalle tasolle”.

  Der Steppenwolf

 • 6tukki

  Sama pisti minunkin silmääni…

  Jäljenpänä kirjoituksessa oli maininta eri intressiryhmistä, jotka pääsevät vaikuttamaan siihen, minkä kokoisia hirvikantoja tavoitellaan. Näistä ryhmistä ja vielä tarkemmin, millainen edustus metsänomistajilla on noissa intressiryhmissä, siitä olisi saanut olla selostusta enemmänkin.

  Anton Chigurh

  Olisiko viimein metsälehdenkin kurssi kääntymässä oikeaan suuntaan. Tähän astihan toiminta ja kannanotot ovat olleet yhtä sorkkaeläinlaiduntajien (100000 yksilöä, kokonaista 1,85% väestöstä) hampaatonta siipeilyä.

  Ehkä viimein on tullut havaittua sekin tosiseikka, että 700000 metsänomistajaa mukaanlukien useimmat puuntuottajat, eivät harrasta hirvenmetsästyksen nimellä kulkevaa holtitonta sorkkaeläinlaidunnusta.

  Petri

  Harmikseni tilaukseni on mennyt umpeen, joten Eliisan kirjoitusta en ole lukenut. Mutta tosiasia on, että nyt metsänkasvattajat ovat täysin hirvien armoilla. Niinpä koko puustorakenne on vääristynyt. Kuusta ei kasvatettaisi näin paljon, jos hirvien suhteen tilanne olisi toinen.

  Taloustieteissä riskiportfolioteoria opettaa, että kaikkia pelimerkkejä ei kannata pistä yhden kortin varaan. Metsätaloudessakaan tilanne ei saisi olla se, että suhteettoman suuri osa puustosta on kuusta. Entäs kun tulee kunnon myrskyt tai itikkarunsaus yllättää? Silloin ei naurata.

  Iron Man

  No Jessee ainaskin naurattaa ja kenties hieman laulattaa.

  n-merkki

  Ainoastaan avohakkaajat kärsii hirvivahingoista.
  Onnea valitsemallanne tiellä.

  jees h-valta

  n-merkkihän sitä jo tuntuukin onnessaan olevan.

  n-merkki

  Kel onni on se onnen kätkeköön …

  Gla

  Petri: ”Harmikseni tilaukseni on mennyt umpeen, joten Eliisan kirjoitusta en ole lukenut.”

  Pääkirjoitus on luettavissa kohdasta Lehti -> Katso maistiainen näköislehdestä.

  Tämän viestiketjun otsikko on minusta vähättelevä. Eliisan ollessa päätoimittajana lehti on minusta kehittynyt hyvään suuntaan, eikä tämä pääkirjoitus ole mikään poikkeus siinä suhteessa.

  Petri

  Kiitos, Gla, hyvästä vinkistä. Pääsinpäs sittenkin lukemaan tuon pääkirjoituksen.
  Ja lehdenkin kyllä aion tilata, ja tällä kertaa kestona. Eipähän jää enää lehdet tulematta.

  Päätoimittajan kirjoitus oli asiallinen. Oma mielipiteeni on, että sekä tieturvallisuus- että metsätaloussyistä hirvikanta tulisi saada huomattavasti matalammaksi. Ja sillä tavalla matalammaksi, että ei aina vain ammuta niitä uroshirviä, kuten nyt lienee turhan usein olevan tapana.

  On valitettavaa, että metsänomistajat ovat lähes pakotettuja istuttamaan kuusta myös sellaisille paikoille, joissa maannousema on havaittu riski. Ihan vaan sen takia, että koivut ja männyt popsittaisiin parempiin suihin jo ensimmäisten vuosien aikana.

  A.Jalkanen

  Alueelliset intressiryhmät ja niiden kokoonpano. Metsänomistajien ääni kuuluu siis metsänomistajien liiton ja MTK:n kautta, ja osittain niin että osa näistä henkilöistä on myös metsänomistajia ja mhy-aktiiveja. Näiden miesten (!) kautta pääsisi vaikuttamaan tavoitehirvikantojen kokoon.

  http://www.riista.fi

  Suomen riistakeskus – Riistakeskuksen hallinto – Alueelliset riistaneuvostot

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)