Keskustelut Metsänhoito En istuta enää yhtään kuusta!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 107)
 • En istuta enää yhtään kuusta!

  Merkitty: 

  Alkuvuoden aikana olen ajellut pitkin Suomea ja Ruotsia ja kun vielä muistaa mitä ilmaston muutoksesta puhutaan (saamme keskiseen Suomeen vähintään Puolan ilmaston nyt istutettavien kuusien elinaikana – jos siis yritetään päätehakkuuseen….), joten kyllä kuuset on nyt istutettu. Mänty ja koivu ovat raivauksessakin suosituimmat puut jätettäväksi – kuuset kumoon!

 • Tolopainen

  Mihin ne sorkkaeläimet unohtuivat. Keski-Euroopan ilmastoa tänne ei taida tulla, kun aurinko paistaa täällä aina paljon matalammalta. Kannattaa elää tätä päivää eikä 100v etukäteen.

  Visakallo

  Suomi ei ole kauttaaltaan kuusettunut kuin yleensä kerrotaan. Esim. koko Saimaan alueella kauniit hoidetut koivikot ja männiköt vuorottelevat maaston mukaisesti. – Se on yksi kappale kauneinta Suomea!

  jees h-valta

  On tämä asenneilmapiiri muuttunut minunkin palstoille tulon ajoista. Silloin kun tuli hiukan pidettyä samaa kuin aloittaja. Silloin ällämölö oli kyllä melkoinen. Mutta tosiaan yhtään kuusta en ole koko metsäurani aikana istuttanut. Poikkeuksena yksi joltain metsätapahtumalta jäänyt UPM:n lahjoituskuusi. Jokusen siirron olen Kaakonkulman mökiltä tuonut H-valtaan kun ovat siellä olleet kasvatusongelmaisessa kohdassa. Mänty, h-haapa, rauduskoivu, siinä ja siinä myös järjestyskin jolla on alettu. Viime viikolla noin 2500 männyn tainta juuri viimeksi. Suoturvesaroille.

  Gla

  ”On tämä asenneilmapiiri muuttunut minunkin palstoille tulon ajoista.”

  En tiedä, milloin tulit. Mutta kieltämättä turhan nopeaan muodit vaihtuu.

  Peurakannan kasvunopeus on yksi asia, jota kukaan tuskin ennusti 15 v sitten oikein. IPCC:n raportti muutaman vuoden takaa oli yksi käännekohta, jolloin alettiin puhua hiilen sidonnasta ja hiilivarastoista metsätaloudessa.

  Jatkuva kasvatus oli pinnalla 10 v sitten keskustelun tasolla, kun Erkki oli voimissaan ja puolusti asiaansa jopa tälläkin palstalla. Nykyään tuon roolin on napannut ympäristöjärjestöt, joilla lienee jokin oma agendansa ja tukena joukko hyödyllisiä idiootteja + muita kettutyttöjä. Sekä tietysti muutama jk-firma ottamassa oman siivunsa tilanteesta.

  Itse luin kirjan Metsänhoito-oppi metsän ystäville (1893), joka oli varsin terveellistä maadoitusta muotivirtausten pyörteissä.

  Metsäkupsa

  Tänään istutin 50 kpl paikkokoivua ja 800 kuusen tainta. Viimetalvenakin yhdellä palstalla ja etenkin naapurin oli hirvet tykistökeskityksen  jäljittelyä suorittaneet. En ole näkemässä mitä metsille 50 vuoden kuluttua kuuluu, jatkan entiseen viisiin kuusivoittoisesti. Luonto antaa koivut ja männyt sekapuuksi, jos vain säilyisivät jatkossa paremmin. Maailman meno ei minun murehdinnallakaan miksikään muutu, sama on ilmastopelkojen suhteen asenteeni.

  Osani olen ilmastotalkoista tehnyt, on maalämpöä, aurinkopaneelit ja hakelämmitys. Aika näyttää, mutta minun kuusiuskoni ei horju toistaiseksi. Jos vanhempieni ikään yltäisi, niin 30 vuotta olisi aikaa nähdä, miten tänään istutetuille kuusille silloin kuuluu. Maani ovat reheviä, joten riskit karuihin maihin nähden vähäisemmät tulevien kuivien ja kuumien kesien suhteen.

  Visakallo

  Hyvin hoidettu ja oikealla maapohjalla kasvava kuusikko suojaa itsensä hyvin liialta kuumuudelta ja kuivuudelta.

  jees h-valta

  Niin sitten kait. Niitähän ”suojautuneita” tässä on tullut polteltua kymmeniä runkoja kelokuusia. Aivan hyvän vihreitä olleet sitä ennen. Sitten vain toteat että ahaa, tuossa taas kuiva. Kyllä kuusen turmio on pahenemassa, ollut jo useita vuosia. Mutta eihän se tappiota ole kun pirtti lämpiää nytkin sellaisilla, lähinnä kyllä käyttövesi mielessä. Tuppaa vain lämpö väkisin hiukan pattereistakin.

  Gla

  Istutan edelleen myös kuusta. En tosin puhdasta kuusikkoa, vaan mäntysekoitusta. Tänä keväänä on ohjelmassa rehevä mt-omt kuvio, johon tulee n. 50/50 mänty ja kuusi. Koivua en viitsi tuohon, olisi liian työläs suojattavaksi. Kuuset oli suht terveitä ja paljon sekapuustoa.

  Tolopainen

  Kokeilin istuttaa pienen alueen viime keväänä konekylvetylle alueelle männyntaimia. Näkee onko kasvunopeuksissa eroa. Äesyspalteisiin on helppo istuttaa. Karulla maalla äestämällä saa siistimmän jäljen maastoon kuin mätästämällä. Mätästämällä tulee vain kiviä paljon esille ja huonot mättäät. Koppelo vähän säikäytti kun pyrähti jaloista lentoon pesältä, oli kahdeksan munaa. Pienen näreen alle oli muninut keskelle aukkoa. Sääskiä ei vielä metsässä ollut, ravinto puuttuu kuoriutuvilta poikasilta. Emo ei niitä ruoki, niillä on edessä kylmä maailma.

  A.Jalkanen

  Vielä koppelo hautoo pari viikkoa, ehtii tulla hyönteiset. Täällä Keski-Suomessa kuulemma juhannuksen tienoissa kuoriutuvat.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 107)