Keskustelut Puukauppa Energiapuun hinta koillismaalla

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Energiapuun hinta koillismaalla

  Hei, onko foorumilaisilla tietoa energiapuun hinnoista koillismaalla?

   

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ei ole tietoa kuin Etelä-Savon tienlaita hinnasta, luovutin karsittua rankaa hintaan 53 euroa alkukuusta.

  Puskajussi

  Ok, kiitos👍

  M83-

  <p>Metsäkupsa, onko tuo ”yleisesti vallitseva” hintataso Etelä-Savossa, eli siis kuidun kanssa samalla tasolla tai jopa parempi? Ja minkälainen eräkoko kyseessä ja oliko kaupassa jotain muitakin lajeja mukana?</p><p>Jos haluat paljastaa ostajan (ellet nimeltä, niin oliko joku isoista, tai paikallinen lämmöntuottaja tai yksityinen ostaja tms), niin auttaisi, jotta osaisi tarjota itse oikeaan paikkaan…</p>

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kyllä hinta on kuitua parempi. Iso metsäfirma piti rajana 46 €, kun ei saa maksaa enempää kuin kuidun tienvarsihinta. Määrä on arvion mukaan sadan kiintomotin luokkaa. Ostaja on miljoonien liikevaihdollinen metsäalan toimija, jolla toimitussopimukset maakunnalliselle lämpölaitokselle. Olen heidän kanssaan tehnyt vuosia kauppaa.

  Myin muutama viikko sitten MHY:n korjuuseen energiapuuta pystyyn, hintaa 25 euroa m3. Nyt kannattaa hyödyntää kuumenneet energiapuu markkinat, samalla ottaa  Kemera rahat nuorenmetsän hoidosta. Ei pärjää kolme suurta kuituhintoineen energiapuun toimijoille tällä hetkellä täällä. Tällä hetkellä myös monella mhy:llä hyviä toimitussopimuksia lämpölaitoksille, myös valtakunnallinen toimija, nykyiseltä nimeltään Laania ollut ostoissa kilpailukykyinen hintoineen.

  Kalle Kehveli

  Markkinat ovat erilaiset eri puolella suomea. Koillismaalla voi jopa olla vaikeuksia saada energiapuuta edes kaupaksi! Siellä asuu vähän ihmisiä, joten kaukolämmön tarve vähäistä ja välimatka ouluun on pitkä. Hinta on ainakin heikko.

  Puskajussi

  <p>Kiitos kommentista.</p><p>Samaa olen itsekin pohtinut, juuri tuo harva asutus ja pitkät välimatkat on valitettavaa puunmyyjän kannalta. </p>

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)