Keskustelut Puukauppa Energiapuun hinta

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Energiapuun hinta

  Hei

  Mitäs olette saaneet raivaus energiapuusta motille? Varsinkin Keski-Pohjanmaan alueen hintataso kiinnostaa… tietysti tilastona muunkin maan hintataso tervetullutta.

 • jees h-valta

  Kyllä kaataja aivan hyvän hehtaaritilin on tehnyt ja tuolla tasolla tunteja ei lasketa kovin tarkkaan. Siinähän on aivan sama mikä on termi, nuoren metsän kunnostustahan se on normaali ensiharvennuskin. Kasvukuntoonhan sekin laitetaan.
  Puhumattakaan yhdistelmästä jossa tehdään osa kuiduksi ja loput energiakasaan. Edelleen kuuluu energian tosiostajilla olevan alarajamitat juuri nuo mitkä ovat olleetkin. Tiedä sitten kenellä kannattaa, kenellä ei. Tekevät kuitenkin. Mutta isommaksi itse myös järeytän.

  Savolainen Metsämies

  Viimeksi möin energiapuuta keväällä. Silloin sain 20 e/m3 karsitusta sekarangasta. Erän koko oli 30 m3 ja varastopaikalle ei päässyt kuin nuppiautolla.
  Tein rangat kuitupuun hakkuu ohessa moottorisahalla ja ajo vieraalla maksoi 6 e/m3, joten eihän niistä juurikaan kantohintaa jäänyt oman työpalkan jälkeen. Alunperin oli tarkoitus tehdä ne itselle pilkkeiksi, mutta kun klapeja on liiterissä ainakin neljän vuoden käyttöä varten ja ihmisenlapsella on muutakin tekemistä kuin myyrtää metsätöissä niin tuli soitettua tutulle puutarhurille, joka lämmittää hakkeella kasvihuoneitaan.

  Tänä syksynä on tarkoitus teettää lisää karsittua rankaa motolla, eiköhän niillekin löydy ostaja ennen ensi kevättä. Kantohinta tulee tosin jäämään muutamaan euroon, koska korjuu maksaa n 16 e/m3 ja jos niistä saisi sen saman 20 e/m3 tienvarressa kasassa. Energiapuusta tulevat tulot ovat joka tapauksessa pieniä suolarahoja. Tässä tapauksessa on tärkeintä on saada 16 v sitten peltoon istutettu lehtikuusikko kasvukuntoon. Runkoluku on nyt n 1600 r/ha ja harvennuksella on jo kiire, elävän latvuksen osuus supistuu vuosi vuodelta. Hakkuun jälkeen tavoitteena on n 600-700 r/ha ja jäävän puuston keskiläpimitta 15 cm eli hiukan rauduskoivua voimakkaampi harvennus.

  vänkäri vänkäri

  Itse olen oppinut olemaan varovainen järeyttämisen kanssa. Varmasti 10-15-senttinen energiaranka on 4-5-senttiseen verrattuna kannattavampi. Ongelma vaan on siinä, että nämä rehevät OMT-pohjat ryöhäävät sellaisen määrän tavaraa ( varsinkin pihlajapuskaa) ilmoille että kuka määrän tietää. Tällaisia paksun energiarangan tai pihlajapusikon ja istutuskuusikon yhdistelmiä löytyy riittämiin lähistöltä, onneksi ei ittensä tarvi niitä selvitellä. Tästä syystä otan rangan taimikosta mieluummin vaikka ohuempana, jolloin jäljelle jää puhdas kuusikko, koivikko tai ylispuukoivu/kuusi sekoitus. Taimikkokin säästyy siinä sivussa ehjempänä. Voihan sitä energiapuutakin tietysti käydä raivaamassa harvemmaksi mutta kannattaneeko. Ja omana työnä sekä maksetuilla värkeillä tehden satsaan enempi siihen mitä jäljelle jää kasvamaan.

  Niin alunperin olikin mielessä tiedustella hintatasoa sillä höykällä, että tehdäkkö osasta kuitua vai pistääkkö kaikki kylmästi energiaksi.

  Kaataja Kaataja

  Nyt löytyy ”Lukijoiden kuvat” osiosta kuva energiapuuläjästä, jossa mainitsin tässä keskustelussa…

  Hank18

  Maksetaanpa teidän nurkilla vähän, meilläpäin on saatu 28-30 € motilta. Nämä olivat kyllä toiselta kohteelta kakkosharvennuksen lehtipuut ja toiselta myrskypuita hankintana.

  Kaataja Kaataja

  Sen verran koivuja on aisattu, mitä vesuri / moottorisaha vei karsinnassa pois.

  Ei siis tarkoituksella aisattuja.

  Mutta olihan ne rasissa jonkun aikaa…myös kuuset.

Esillä 6 vastausta, 11 - 16 (kaikkiaan 16)