Keskustelut Metsänomistus Energiapuun tuki jatkuu…..

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)
  • Energiapuun tuki jatkuu…..

    Päivän metsäuutiset kertoi hyvän uutisen pienpuun energiakohteille.
    Uskon että jopa ostoporras on ehkä jopa entistä tyytyväisempi nyt esitettyyn haketuksen jälkeiseen tukeen. Saa kuitenkin omansa ja saa laskea hinnoitteluun mukaan.
    Joten jos EU vielä suo ja todennäköisesti, niin saamme jatkaa kaupantekoa näilläkin kohteilla.
    Jotain valoa perusmetsänhoitoon ja nimenomaan vaihtoehtoja käsittelytapoihin.

  • jees h-valta

    Ja näitä nykyvilkkaita mielipiteitä odottelen….

    suorittava porras suorittava porras

    ….se mitään perusmetsänhoitoa ole … tuo risujen kasvatus . Paremminkin voidaan puhua sairaanhoidollisia termejä käyttäen leikkaushoidosta , joka nuorelle metsälle on tehtävä virheelisesn hoitomenetelmän (=ei tehdä mitään ) jälkeen . Ja edelleen sairaanhoitotermejä käyttäen …maksatetaan kirurgisten toimenpiteiden kustannukset yhteiskunnalla . Tässä tapauksessa vain itse kirugi jää ilman täyttä korvausta työstään.

    Energiaa olisi otettavissa suomalaisista metsistä paljon kustannustehokkaammallakin tavalla , mikäli nukkuva 25 % metsänomistajista osallistuisi puukaupalliseen toimintaan. Jos lisäksi suunnattaisiin vähäiset tukivarat taimikoiden varhaishoidon tehostamiseen , olisi tulevaisuudessakin tarjolla puuta joka lähtöön . Nyt on vaarana , että metsät taantuvat entisestään . Puunkorjuuyritysten talouskaan ei kohene , kun tukea ei ole tarjolla itse työn tekemiseen. …..Ja mitenkäs sitten suu pannaan , kun valtion rahakirstu on tyhjä ja metsät täynnä pelkkiä ongenvapoja ?

    jees h-valta

    Silloinhan kansa lähtee ongelle kuten kansanradiossa viime pyhänä yksi vanhus muisteli. Särki kelpasi pula-aikaan sotien jälkeen mainiosti ja kaikki merkit euroopasta viittaa ongenvapojen menekin kasvuun kotimaassamme. Jos ei Juttaa ja Jyrki saada kuriin.
    Mutta aikuusten oikeesti se varhaisperkaus. Sitten jo voitte vaikka unohtaa koko jutun.

    Visakallo Visakallo

    Mikä olisi keino, millä metsäomistajat saataisiin tekemään nämä varhaisperkaukset metsissään? Olen lukemattomia kertoja nähnyt, kuinka aukkoon saadaan kyllä vaikka porukalla istutettua taimet, tai karumpaan aukoon syntyy ajan kanssa siemenpuista männyntaimikko, mutta kun muutaman vuoden päästä pitäisi vetäistä raivaussaha käyntiin, ei ketään näy missään. Pitäisikö palata takaisin vanhaan vakuustalletusjärjestelmään, missä puukaupasta pidätettäisiin osa sulkutilille korkoa kasvamaan, ja rahat saisi takaisin heti kun varhaisperkaus on tehty?

    jees h-valta

    Jotenkin puollan kyllä Suomen kaltaisen maan bioenergian kunnianhimoa koska mielestäni täällä pystytään kovatkin tavoitteet metsäenergian suhteen toteuttamaan.
    Kyllä täällä metsissä tavaraa riittää.
    Tukia tietenkin tarvitaan vielä monta vuotta. Ei se kehity muuten.
    Työllistävä ja ympäristöhyödyllinen. Kun nuo Nokia-kuplat on jo puhkottu niin puujalka ei lahoa. Se on jämpti.

    jees h-valta

    Tuo Miisuhan hämmästyttää päivä päivältä enemmän.
    Seuraa aktiivina muailmanmenoa ja varsnikin metsää liipaisevaa.
    Ja tuo ilmaisurikkaus alkaa jo tipauttamaaan meikiksen mennen tullen. Terävää, lukuhommiin siitä. Lakkaa itikat syömästä.
    Päätä tuntuu kyllä olevan. Aikuisopiskelu ja ammatissa kehittyminen on aina in.

    jees h-valta

    Ja vielä kerkiää kunnallisvaaliehdokkaaksikin. Muistaisin että sitä ay-aktivismiakin on jo takana. Rehti työläinen on aina hyvä ehdokas.

    jees h-valta

    Mutta vielä itse aloitusaiheeseen sen verran että kuten arvelinkin metsäteollisuus kotimaassa hyväksyy ”petun” joten ne vetävät myös kanteensa pois eu-sta. Lähes varmaa on että menee nyt sielläkin läpi ja ei muuta kuin kaupoille ”petu”-kohteista.

    MaalaisSeppo

    Onhan se hyvä, että PETU jatkuu. Koskisen puheesta saa kuitenkin käsityksen, että tuki koskee vain hakkeeksi menevää puuta. Klapikauppialle menevää ei ilmeisesti tueta. Eli suurien käyttäjien puuhun saadaan tukea, mutta pienyritysten kautta polttoon menevään ei. Onko tässä jokin logiikka? Klapikaupan työllisyysvaikutus tuotettua energiayksikköä kohden on varmaan huomattavasti suurempi kuin hakekaupan.

    Nykyäänhän tuki on 7 €/m3 kaikkeen energiakäyttöön menevälle puulle. Suunnitelmissa on laskea tuke parille eurolla. Säästöt ilmeisesti kohdistetaan tuulimyllyihin. Tuulienergian tukihan on moninkertainen puuenergiaan verrattuna. Tuulimyllyjä ostetaan paljon ulkomailta, mutta puukattilat tehdään kotimaassa. Ulkomaisia hankintoja siis suositaan kotimaisen sijasta. Tämä on kai sitä ”vihreän” teknologian edistämispolitiikkaa.

    jees h-valta

    MaalaisSepolle sen verran ettei tainnut olla klapikauppiaita näissä neuvottelupöydissä. Tulos tietenkin kaupanteon ja tekijöiden mukaan. Teollisuus sai minkä halusi ja muut ei juuri kiinnosta näistä sopivia tahoja.
    Mitä tulee kotimaisuuteen olen kyllä hiukan erimieltä, kyllä tuulimyllyjen työstämiseen käytetään myös jonkinverran kotimaista.
    Ja taas kattilakauppa tuntuu pikkuhiljaa luistavan ulkolaisten isojen netti-sunmuuhun kauppaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)