Keskustelut Puukauppa Energiapuusta maksettava hinta vs. energiamäärä

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 90)
  • Energiapuusta maksettava hinta vs. energiamäärä

    Turpeen käyttö vähentyy dramaattisesti ja metsäenergian käyttö lisääntyy huomattavasti lämmön ja sähkön tuotannossa. Onko kukaan laskenut ja ihmetellyt energiapuusta myyjälle maksettavaa hintaa verrattuna sen energiasisältöön ja arvoon energiamarkkinoilla? Jotain saisi MTK yrittää tehdä asian korjaamiseksi parempaan suuntaan! Vai onko Kepulle liian vaikea aihe?

  • Apli

    Hyvää on kilpailu puusta Keski-Suomessa ainakin energiapuun osalta, uusia toimijoita on tullu lisää sen voinut ilolla huomata, tarjouksia saa mukavasti kun jaksaa kysyä ja hintataso noussut, myös Mhy:t aktivoituneet tässä.

    aegolius

    >Maalämpöpummu helpompi ja edullisempi asentaa kun ei tarvi asennuksessa huomioda puulämmityksen mahdollisuutta. Onneksi minulla ei ollut sitä mahdollisuutta että oisin puulämmityksen jättänyt rinnalle

    Lasse sulkee nyt silmiä muilta vaihtoehdoilta aivan turhaan ja teksti vaikuttaa jo kritiikittömältä myyntipuheelta. Jos tuolla ”helpolla” tarkoitetaan ettei tarvi palosuojausta, niin puulla lämmittäminen ei aina sitä vaadi. Tuota ”edullisempi” -kohtaa en ymmärrä lainkaan. Maalämpöpumppuvaihtoehto kun aivan tunnetusti on kallein perustaa.

    Itse ketjun aiheesta voi sanoa, että juuri alueen lämmittäjät läpi soitelleena ilahduttavasti jokainen toimija on lähivuosina lisäämässä hakkeen osuutta. Kaiken järjen mukaan tämän täytyy alkaa näkyä pienpuun hinnoissakin ihan pian. Tietty, jos ei pakkasia tule, niin eipä sitten.

    Nimetön

    Tuolla ”helpolla” tarkoitin että vanhaan maalämpöpumpuun on helpompi vaihtaa uus kompura kuin mitä vanhaan pannuhuoneeseen vaihtaa vanhan yllättäin vuotamaan alkaneen kattilan tilalle uusi kattila. Ainakin kiire kattilan vaihdosa voi enempi painaa päälle.

    Tuolla edullisemmalla tarkoitin sitä että yksistään maalämpöpumppu edullisempi asentaa kuin mitä jos jätetään vanha kattila maalämpöpumpun rinnalle. Jeese osais tehdä kustannus arviot kummastakin tapauksesta, taikka joka tapaus on niin erilainen. Ainakin jatkossa pitemmänpäälle lisää kustannuksia pitää kahta järjestelmää käyttökunnossa.

    aegolius

    Kiitokset tarkennuksista. Pitävät varmasti paikkansa.

    Itse talonrakennuksen yhteydessä luovuin maalämpövaihtoehdosta lähinnä sen korkean perustamiskustannuksen vuoksi. Toinen syy oli se, että sen avulla ei kuitenkaan koskaan ”voi pyrkiä nollaan”, vaan kyse on hyötysuhteesta. Nämä on valintoja, joissa ei aina tule hoksanneeksi kaikkea mahdollista. Tähän ratkaisuun olen kuitenkin ollut tyytyväinen. Koko talo lämpiää puulla, joka palaa takassa. Osa lämmöstä siirtyy takan vesikierron avulla lattiavesikiertoon ja siirtyy sillä tavoin muihin huoneisiin. Erillistä kattilaa ja palosuojattua tilaa ei tarvita. Voin tällaista ratkaisua suositella, mutta jotain tekisin toisinkin eikä tämä ihan ongelmaton ratkaisu ole tämäkään.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Sopisiko tuohon järjestelmään kenties täydennykseksi ilma-vesilämpöpumppu? Sillä varmaan lämmittäisi käyttöveden kesäkauden ajan, ja vain talvella polttaisi lisänä puuta. Tai jopa aurinkokeräin.

    aegolius

    Riippuu varmaan siitä mikä sen hyötysuhde on käyttöveden lämmittämisessä. Käyttövesi on niin kuumaa, että se on yleensä sähkövastuksen hommia. Lattialämmityksen mataliin lämpötiloihin sopii monet ratkaisut.

    Muuten tuo ivp menee vähän päällekkäin takan kanssa, joten ei ehkä maksa itseään takaisin ellei sitten lämmittäjä laiskistu puuhommissa. Tällä hetkellä sähköä ei juuri käyttövesi poislukien lämmittämiseen tarvita. Reissujen ajaksi sitten lämmityssähköt päälle ja sähkömittari vilkuttamaan. Nykyinen sähkön kokonaiskulutus vuodessa on noin 8000-9000 kWh. Ei siinä enää paljoa nipistettävää ole. Lämmitettäviä neliöitä reilut 150 m2.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Näinpä. Meikäläisellä samankokoinen talo maalämmöllä Espoossa ja sähköä kuluu kokonaisuudessaan leutona vuonna noin 11000 kWh.

    kim1

    Taidan olla vähän änkyrä ja vanhanaikainen tässäkin asiassa…,nyt kun ei ole ollut vielä pakkasia..,niin pääasiallinen lämmön lähde on ollut juurikin tuo leivinuuni hella yhdistelmä…,sähköä olen käyttänyt alle 10 yötä tänä syksynä /talvena…( pönttöuuni löytyy,sekä takka jotka ovat muutettu sähkökäyttöiseksi joskus 1960 luvulla…,toki niiden lisäksi löytyy sähköpattereitakin…

    Eihän tässä hommassa tuntipalkoille pääse,mutta sen verta sopivista paikoista vuosittain kertyy tuulen kaato tukkeja…pystyyn kuivunutta kuusitukkia ei jatkossa kerry enään niin paljon…,kun tuon yhden riski kuusikon päräytin sileeksi…,joku toisaalta voisi todeta parempi se on polttopuita tehdä ja juopotella kuin pelkästään juopotella..,heh

    urbo urbo

    Juopottelu kimi ei koskaa mene hukkaan, aina tulee uusia hyviä ajatuksia

    Nimetön

    Paljolta tuntuu tuo Annelin sähkön törsäys.

    Minulla vanha samankokonen talo Pohjois-pohjanmaalla ja v. 2020 kokonais sähkönkulutus johon sisältyy kaikkien ulkorakennusten sähköt, pajahommat jne. kahden hengen talous, sisälämpötila 21,6c. Talo ja käyttövesi lämpiä yksistään kalliolämmöllä ja lämmönjako vanhoilla pattereilla. Kokonais kulutus v. 2020  6336,38kw. Euroissa, energia 297,61, siirto 456,91, vero 358,10. Omasta mielestä yllättävän  vähän etukäteislaskelmiinkin verrattuna.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 90)