Etusivu Keskustelut Puukauppa Ennakon maksu, hinta ja kuka?

Tämä aihe sisältää 9 vastausta, 7 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi kuivakorpi 11 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Ennakon maksu, hinta ja kuka?

  Mikä on se metsäyhtiö, joka maksattaa ennakkomaksun itsellään isännällä.

  Eli näin: haluat ennakkoa puukaupastasi. Saat toki rahasi, mutta metsäyhtiö ”myy” sen sinulle rahoitusyhtiön/pankin kautta.

  Haluat ennakkoa esim. 2000 ekua joululahjoihin. Saat sen, mutta maksat siitä koron ja järjestelypalkkion?????

  Näin minulle kertoi ”saha”, joka maksaa ennakon ”omasta pussistaan”.

  Jos tuo väite pitää paikkaansa, niin hukassa on metsäväki.

  Vaihtoehtoja on kolme: isäntien Gruppi. Kusettaja ja ”Uunotamme Pöljiä Metsänomistajia”

  Yksi – risti -kaksi – ennakot maksullisiksi!

  Veikkausaikaa on lokakuun loppuun 2017. Palkintona on vi****sta marraskuun loppuun!

   

  ps. ei koske Kusettajan uutta ”tarjousta”, vaan normaalia puukauppaennakkoa!

 • Jätkä

  Eikä Helvetissä! Ennenkuulumatonta.

  Potifar

  Käsi Raamatulla voin vannoa, että näin minulle ”saha” kertoi. Onko vedätystä vai kusetusta tai jopa mustamaalausta.

  Myyn puuta 3-4 vuoden välein ja kauppojen keskikoko on se ”normaali” 500-600 mottia. Olen Storan puukauppakumppani ja syystä, että tili tulee varmasti.

  Nyt pyysin tarjouksen myös ”sahalta” ja kun keskustelu kääntyi ”kännitonnin” ennakkoon, niin sain kuulla tälläisestä ”ennakkorahoitusmallista”.

  Jos tämä on todella totta, niin toistan ”kyllä meitä pidetään ….)

  jees h-valta

  Kyllä ainakin minulle on maksettu aivan normaalisti Metsä-Groupilta ennakko ilman rahoitusvälikäsiä. Sellaista en huolisikaan. Toki tämän uuden kauppa-ajan tilannetta en vielä ole testannut. Toki voisin jo mutta kun ei ole kerinnä perehtyä vielä puukauppoihin. Mutta jahka tässä parin-kolmen viikon päästä suunnilleen.

  Rane2
  jees h-valta

  Taisihan tuolla joku mainitakkin sen olennaisen asian ettei yksikään puunostaja harrasta hyväntekeväisyyttä. Turha tämmöisestä on mielestäni numeroa tehdä. Ennakkoa EI ole pakko ottaa.

  kuivakorpi

  Ettei tässä sekoiteta asiaa uuteen palveluun, jossa lähes koko puukauppasumma tulee hyvinkin nopeasti tilille. Taitaa parilla suurella yhtiöllä nyt olla sellainen mahdollisuus pankkien yhteistyöllä.  Juuri tuossa raha tulee pankilta ja puukaupan korjuun jälkeen tasataan loppusumma kohdilleen. Kulut tietysti maksaa myyjä.

  Jean S

  Oon yleensä saanut ennakkoa 20%, välillä se pitää erikseen pyytää ja välillä ostomies ottaa sen puheeksi. Saas nähdä miten kauan vielä saa, koska siis kyllähän tää puukauppasaatavan myyminen rahoitusyhtiölle varmaan sen ajan saatossa korvaa.

  harrastelija harrastelija

  Pikalainoissahan se on nykypäivää. Teimme esim. taloon remontin ja tarkemmin miettimättä sovimme pankin maksupostin, josta yrittäjä sai rahansa. Ensimmäisen kk-laskun mukaan ”laina” lyheni 165,61 € vaikka lasku kulujen kanssa oli 247 €! Eli siihen tuli koron ja kulujen kanssa lisämaksua 74.39 €! Korko oli 5,671 %.

  Eihän tällä ole mitään järkeä asiakkaan kannalta! Maksoimme koko ”lainan” saman tein k0konaan pois! Jos tätä samanmuotoista ennakkorahoitusta tarjotaan puukaupassa, niin ostaja on silloin katseltava muualta!

  UPM tekee tilakaupoissa yhteistyötä OP:n kanssa. Korosta en osaa sanoa, koska ne pari palstaa, jotka olemme ostaneet Bonvestalta on maksettu ilman OP:a. Luulen, ettei tuollaista pikavippien korko- ja käsittelykuluja voi sentään kiinteistökaupoissa käyttää. Silloin metsäkiinteistöön sijoittaminen ei todellakaan kannata!

  kuivakorpi

  Eihän tämä uusi palvelu mikään pakko ole, vaan siinä tapauksessa mahdollista, jos puun myyjä haluaa lähes kaikki rahat heti tilille, vaikka hakkuu olisi huomattavasti myöhemmin.  Kyse ei ole normaalista ennakkomaksusta mihin ei tietääkseni tämänkaltaisia järjestelyitä kellään kuulu. Puunmyyjän tarpeista ja edustahan tässä on kyse.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)