Keskustelut Puukauppa Ensiharvennus Keski-Suomessa

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Ensiharvennus Keski-Suomessa

  Merkitty: 

  Autoilin Keski-Suomessa ja ilokseni huomasin että ensiharvennuksia oli tehty.

  Ainut harmi että näyttivät jäävän liian tiheiksi. Arviomenetelmä 2/80 (kaksi henkilöä kahdeksankympin vauhdissa)

 • MaalaisSeppo

  Olen nyt pari päivää ajellut Lapissa. Köyhän näköistä aluetta. Ränsityneitä taloja tyhjillään. Ylitiheää puustoa tienvarsimetsät täynnä. Energia- ja kuitupuu hinnoissaan. Ei taida työ ja raha kiinnostaa.

  Metsäkupsa

  Sama tauti täällä Itä-Suomessakin, taitaa olla tartuntaa itänaapurista vuosisatojen alamaisuuden ajoilta.

  Veli-Jussi Jalkanen

  Uusraihnaisuus, ”väsyminen”, paapova yhteiskunta (nätisti sanottuna: kannustinloukut), osaamattomuus ja laiskuus aiheuttavat huonon metsänhoidon kautta maaseudulle, teollisuudelle ja yhteiskunnalle jättitappiota.

  Metsäosaamisen koulutus on menossa ihan kiville, eikä kunnon osaajia tule enää läheskään tarpeeksi mistään kouluista.

  Perko

  Tekijäpula  on laaja.  Alkutuotannossa Afrikassa  aseittenkassa hoidetaan sosiaaliset edut ja työssä pysyvyys/ palkkaus.  Näissä metsissämme ei ihan niin mutta jalostuksen väki eikä vientiyhtiöt  kärsi köyhyydestä kummassakaan.  Timanteilla ja  öljyllä  on siistiä käydä kauppaa.  Yksityinen armeija voi  sotia Euroopassa  niillä ryöstetyillä varoilla ja hamuta lisää saalista.

  Korjaus metsänhoidonrästeihin selviäisi ihan kevyesti kun  ” kolmeostajaa ” tyytyisi kohtuulliseen voittoon ja maksaisi alkutuotteista käyvän hinnan eikä jatkaisi kusetusta.  Yhteiskunta myös säästyisi silloin monelta turhalta avustusorganisaatiolta.  Haitan poisto on tehokkaampi kuin nuo ”kannustinloukut”.

  PS: ” teollisuudelle ja yhteiskunnalle jättitappiota”  miusta tuntuu, eivät ehkä toimi tappiolla!

  Tomperi

  Veli Jussin kanssa samaa mieltä. Yhteiskunnan pitää muuttua ja lopettaa turha paapiominen. Sen vois aloittaa metsänomistajista ja lopettaa kaikenkarvasewt suorat ja epäsuorat tuet metsänomistajille ja teollisuudelle.  Tuskin se kertarysäyksellä tarvii toteuttaa mutta oppia vois hakea vaikkapa Kanadasta.

  Visakallo

  Metsäkeskus nosti vihdoin kätensä virheen merkiksi. Toivottavasti media huomioisi nyt asian samalla tarmolla kuin virheellisen ensimmäisen version. Täällä palstalla arveltiin jo heti tulosta virheelliseksi.

  Ensiharvennusten hakkuuselvitys ei ollutkaan luotettava, kertoo Metsäkeskus
  Metsäkeskuksen tekemä hakkuuselvitys ei annakaan luotettavaa kuvaa ensiharvennusten laadusta. Metsäkeskus kertoi viime joulukuussa  selvittäneensä Keski-Suomessa tehtyjä metsien ensiharvennushakkuita, joista yksikään ei olisi selvityksen mukaan ollut suositusten mukainen. Metsäkeskus kertoo käynnistävänsä syksyllä uuden puunkorjuun laadun seurantamenetelmän. Metsäkeskus lisää myös tarkastuksissa mitattavien koealojen määrää arvioinnin luotettavuuden lisäämiseksi. Yle

  mehtäukko

  Osoittaa jotakin, että rahaa talossa on ollut liikaa millä tolskata. Ns. oma valvonta retuperällä. No, jos Elyyn yhdistävät ja rönsyily karsitaan, ehkä pidot paranee…?

  Jovain

  On kaikinpuolin eduksi, että metsäkeskus käynnistää syksyllä uuden puunkorjuun laadun seurannan. Tuskin jäi vajaaksi tälläkään kertaa, mutta faktaa tarvitaan ja nuorien metsien hoitoa ei ole syytä missata?

  Nostokoukku

  Yli puolet kohteista oli ”tarkastettu ja mitattu” drone-kuvausten perusteella. Jokohan Metsäkeskuksenkin olisi syytä lähteä kipinkapin kumikenkäkauppaan.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)