Keskustelut Puukauppa Ensiharvennus miten toimia

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Ensiharvennus miten toimia

  Eli meillä on kuolinpesän hallinnassa 4,2 ha metsäpalsta. Siellä on nuorta männikköä joka on nyt ensiharvennuksen tarpeessa ja muutenkin raivauksen tarpeessa. Ajattelin jos tekisin harvennuksen itse ja puut mitä siitä saa laittaisin myyden. Miten tällainen kannattaa tehdä niin että siitä saisi jonkin euron tekopalkaksi? Vai onko tuki mahdollista hakea? Eli ajattelen asian näin että joko tuen tai puun myynnin avulla saisin pienen korvauksen tekemästäni työstä palstan hyväksi, meni sitten aikaa työhön mitä menee.

 • Gla Gla

  Palstaa näkemättä on mahdotonta sanoa mitään järkevää. Suosittelen käyttämään mhy:n kaveria paikalla ja sen jälkeen pohtia tilannetta uudestaan.

  tamperelainen tamperelainen

  Jos taimikko on hoidettu,niin homma kääntyy kuitupuuhakkuuuksi.Jos hoitamatonta tiheeää ,niin ajattelisin enempi energiapuuhakkuuta.Arvio puiden litrakokoa,antaa osviittaa hakkuulle.Kesä vaiko talvikorjuu?Ajoreitti ja lanssipaikka määrittelee paljon toteutusta.Esim energiapuuta makuutetaan pitkään varastopaikalla..Tuo 4ha on jo senverran iso ala,että siihen esim viikonloppuhakkaajan kannatta varata koko ensi syksy aikaa.Esim nyt etelä-Suomessa ihan liikaa lunta talvihakkuuseen ja keväällä ajopaanat pettää nopeasti.Oma taito-ja kokemustaso tietysti ratkaisevaa.Mhy:tä voi konsultoida,mutta oma opettelu,kiinnostus on ratkaisevaa

  torppari

  kuolinpesä ei ole tukikelpoinen (kemera). jos pesässä useampi osakas niin olisi syytä pyytää kaikilta kirjallinen suostumus puukauppaan jo etukäteen, koska mieli voi muuttua ja pahimmassa tapauksessa raastupa kutsuu. mhy kyllä osaa neuvoa

  jees h-valta

  Niinpä, eipä sitä iman mhy:tä voi metsään mennä. Sehän se ratkaisee jopa perikunnan eriävät mieletkin. Itse yrittäisin kyllä ostaa tuollaisen puuhapalstan ensin omaksi perikunnalta ja sen jälkeen olisi jo vapaus soittaa vaikka puuta ostavalle firmalle ja teettää leimikko siitä alasta. Ja raivaus jos pyydetään tehdä.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Aloittajalle taitaa olla uusi asia hankintakaupan teko. Kannattaa kysyä mhy:ltä neuvoa. Onhan siitä monenlaista hyötyä jos itse tekee hakkuun, jopa taloudellista.

  Klapimetsuri

  Kiitoksia vastauksist. Ja Mhyn kaverin kanssa on tarkoitus käydä palstalla..ja kyllähän sen palstan itselle lunastuskin on mielessä käynyt. Kuitupuu/energiapuu hakkuu se pääasiassa on. Itse asun sen verran kaukana palstalta että muuten olisin tehnyt polttopuut itselle sieltä myös. Jos tosiaan tuossa lomaa uhraisi harvennuksen merkeissä ja jos siitä jonkin pienen korvauksen saisi vastaavasti.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)