Keskustelut Luonto Espoo oppii

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Espoo oppii

  Tänä aamuna Luontoradiossa taivasteltiin, kun Espoossa oli kaadettu jonkun asutuksen läheltä haapametsä.  Juha Laaksonen ja kaverinsa Heidi Kinnunen olivat saaneet selville syynkin.  Lähellä oli rakennushankkeita, mm päiväkoti, ja riskinä tietysti liito-oravan pesiytyminen tuohon haapametsään.

  Espoolaiset olivat kerrankin valppaita ja hakkauttivat riskiä aiheuttavan metsikön.  Ja hyvä niin.  Ainakin minun mielestäni.   Eikä niistä liitureista Espoossa ole pulaa.  Kinnusen mukaan lähin saattoi olla n 150 m:n päässä.

  Liito-oravan liian tiukka suojelu toimii juuri niinkuin yleensäkin monet valtiovallan hankkeet.  Täysin tarkoitustaan vastaan.

   

 • arto arto

  Olisi hyvä olla suojeltu metsä. Saman olis täällä pohjoisessa tehnyt olis valtava rikos.

  Rane

  Ko. metsikön kaatamisella ei ole mitään merkitystä espoon liito-oravakannalle.Kaupungin selvityksessä  6400 (!) havaintoa.Kartta sivulla 17.Kuten aikaisemminkin todettu on todella mystistä miksi liituri lasketaan harvinaiseksi lajiksi.(jos ei siksi että se on mainio keino haitata rakentamista ja metsätaloutta).

  Espoon liito-oravien kokonaisselvitys 2014-2015.pdf

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Espoo kasvaa kovaa vauhtia mutta jos katsotte Google Mapsin karttaa metsääkin on vielä paljon. Uudet asuinalueet kannattaisi perustaa pelloille eikä metsiin. Esimerkiksi Suomenojan ja Espoon Keskuksen välissä on runsaasti peltoa. Metsät ovat täällä muuten talojen välissä kaava-alueellakin ihan oikeaa puustoista metsää, ei hoidettua nurmikkoa.

  Rane

  ”Uudet asuinalueet kannattaisi perustaa pelloille eikä metsiin.”

  Kyllä kun niitä liitureita on kartoituksen mukaan  siellä metsissä niin minkäs teet.Pellolla ei ole luontoväkeä kahliutumassa koneisiin.

Esillä 4 vastausta, 1 - 4 (kaikkiaan 4)