Keskustelut Harrastukset Esson baari

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
 • Esson baari

  On se rankkaa tämä ruumiillinen työ.

 • Visakallo Visakallo

  Meillä paikallinen viisastenkerhon baari on vaarassa saada syytteen työaikalain rikkomisesta. Kerhon miehille ei ole annettu lainkaan viikottaisia vapaapäiviä, vuosilomista puhumattakaan. Näin on jatkunut jo useiden vuosien ajan! Myöskään työvaatetuksesta ei ole huolehdittu. Osalla työhousujen takamus on kulunut jo rikki. Pelkkä firman lippalakki ei tänä päivänä täytä työasun vaatimuksia.

  Rane2

  Suomen viimeinen Esson baari oli Laukaan Esso joka muuttui St1-huoltoasemaksi vuonna 2010.St1-baarissa istumisessa ei ole enää samanlaista hohtoa.

  https://www.ksml.fi/keski-suomi/Suomen-viimeinen-Esso/167788

  Jätkä

  Samat joutomiehet siellä kuitenkin maailmaa parantavat. Ei se kyllä Esson parlamentin kokouksilla ole parantunut. Meillä uusi Esso on kylläkin ABC:llä.

  Raivaaja

  On niin lämmintä että nousen näinä päivinä kahdelta yöllä töihin. Mukavan viileää aamuisin ja helteen alta pääsee sopivasti pois.

  Jätkä

  Kunnon kesä edellyttää kyllä ”aamuvuoroa” metsätöissä. Yöllä hämärin hetki alkaa väistyä kahden maissa ja ilma on raikas. Muistan kesän, kun olin koko kesäloman ajan hakkuulla, syksyllä koulu jatkui.

  Olin Partnerilla rykäissyt neljä tankillista, kun tankkasin / teroitin sahaani ja naapuripalstalle tuli metsureita. Isä ja kaksi poikaa. Sahasin vielä kaksi tankillista ja lähdin kotiin. Kaverit eivät kolmistaan saaneet läheskään samaa määrää, kuin minä jo silloin tein joka päivä.

  Silloisen Partnerin tankillinen kesti n. 1t – 1t 15 min. Kuitenkin se oli silloin savotan pieniruokaisin saha. (n. 20 METSURIA)

  pihkatappi pihkatappi

  Istutuksilla tuo lämmin ilma jotenkin menee, mäntyä voi huoletta istuttaa t-paita päällä. Tänään normi päivä 6,5h aukolla ja pois lähtiessä 30 astetta lämmintä. 3,5 litraa meni vakan täyttöjen aikana juomista ja tarkalleen 1400 tainta sain maahan. Maanantain olin ennakkoraivuulla ja vaikka oli hiukan viileämpi silloin, niin kyllä se oli läkähdyttävää. Aloitan työt yleensä noin klo 7, jos olisi enempi raivuuta helteellä, niin pakko olisi alkaa selvästi aikaisemmin.

  Puuki

  Maanmuokkausta tekevä kaivinkonekuski kertoi aloittavansa päivän myös jo 4-5 aikaan ja lopettaa puolenpäivän jälkeen.

  Joskus aikoinaan kun olin Metsäkeskuksella ojia mittailemassa, niin helteellä menin töihin klo 2 aikaan ja tulin pois aamupäivällä, kun alkoi soilla olla jo liian lämmintä.

  Tarkeni tänäänkin hyvin. Kylvin koivun pilleröityjä siemeniä n. ha:n alan.  Melko nopeaa hommaa oli, kun niitä ei tarvi kuin pari pilleriä kohtaansa tiputtaa enkä kylvänyt ihan tavalliseen tiheyteenkään, loput taimet tulee toivon mukaan luontaisesti . Laikutin traktorin takalanalla kuvion pari pv sitten.

  arto

  Raivauksilla meni päivä alkoi klo 6 ja loppui 14. Aamupäivä oli viileä illasta piti jo tauottaa paljon. Ilmankosteus kova ukkosti illasta. Hiki puski pintaan kovasti………Mielessä pyöri viime talven kylmät työkelit . Eli helteellä mukavampaa.

  jees h-valta

  En lähde helteellä metsään ollenkaan. Työstämään. Kyllä minä otan hien ilman hellettäkin ja minusta se on terveellisempikin vaihtoehto ottaa se hiki työssä. Klapikasaa tosin aamutuimiin aina hiukan lihottelen ihan kirvestöinä mutta otan sen enempi aamuherätyksenä. Olen kesäraivauksilla törmännyt aika ikäviin ylläreihin eli ampiaisten maapesiin ja joskus aina häirinnyt maapesiviä lintujakin joten en siksikään halua siellä turhaan meuhkata. On parempiakin aikoja.

  Visakallo Visakallo

  Kesäinen aamuyö on metsätyön ja luonnon seuraamisen kannalta kaikkein parasta aikaa. Voi olla, että kohta sekin kielletään, joten nautin nyt vielä siitä niin kauan kuin voin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)