Keskustelut Metsänhoito Ettei metsätaloudelle kävisi Nokiat

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Ettei metsätaloudelle kävisi Nokiat

  Nokia oli vielä jokin aika sitten maailman johtava matkapuhelinvalmistaja, mutta taistelee nyt olemassaolostaan.
  Onko Suomen metsätaloudelle käymässä samoin?
  Nokiassa tuudittauduttiin olemassa olevien asioiden erinomaisuuteen ja uudistuminen pysähtyi.
  Metsäpuolella on aivan samoja oireita. Jopa Metsälehti on hieman pysähtynyt ja nostagisoitunut. Pitää enemmän seurata ja esitellä uusimpia työmenetelmiä, uusimpia metsänjalostuksen saavutuksia ja uusimpia tuotepuolen innovaatioita. Vanhat asiat voisivat olla vaikkapa omassa nostalgia-liitteessään.

 • Caballista

  Meillä ja metsäteollisuudella on sama tavoite, saada toiminnasta voitttoa. Puuntuottajan voitto muodostuu kaavalla: ”kuutiot” x ”myyntihinta per kuutio” – ”kulut” = ”voitto”. Voittoa voi parantaa kolmella tavalla
  * Enemmän kuutioita samoilla kustannuksilla.
  * Kovempi myyntihinta per kuutio samoilla kuluilla
  * Samat kuutiot vähemmillä kuluilla.

  En ajatellut edes sivulauseessa, että puuntuottajien kannattaisi myydä puuta halvemmalla. Halvempaan hintaan ei ole todellista tarvetta. Asuntojen hinta tulee seuraamaan inflaatiota => Sahatavaran hinta tulee seuraamaan inflaatiota. Sellun kysyntä laskee riippumatta puunhinnasta, mutta puuta voi polttaa lämpöenergiaksi.

  Milloin viimeksi metsäteollisuus on nostanut puunhintaa, koska puuntuottajien kustannukset ovat kasvaneet? Metsäyhtiöt maksavat nyt ja aina puusta niin vähän kuin mahdollista. Metsäyhtiöt saavat sellusta nykyään noin 200€ rahaa per puukuutio – todellisuudessa yhtiöille ei olisi niin tarkkaa, että maksaisivatko he pystykaupassa 20€ vai 24€…

  Puun takaa

  On ollut erikoista, että Suomessa, joka on vahva metsätalousmaa, tarvittiin EU:n direktiivi, joka velvoittaa rakentamaan osan uusista rakennuksista puusta, ennen kuin saatiin puukerrostalojen ja muiden puisista suurelementeistä tehtyjen rakennusten läpilyönti rakennustuotannossa. Nyt tilanne on jo aika hyvä, ja paranee koko ajan.

Esillä 2 vastausta, 11 - 12 (kaikkiaan 12)