Keskustelut Metsänhoito Forestshield raivaustakki

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • kisi

    Kai näitä takkiasioita voi setviä Metsänhoito-osiossakin, kun kuitenkn raivauspalttoosta on kyse..?

    Ei ole kylläkään kokemusta otsikonmukaisesta takista, mutta itsekin juuri metsävarusteita muualta etsiskelleenä kiinnostuin tämän herättämänä katsomaan Uittokaluston tarjontaa. Kysymäsi takki vaikuttaa hyvinkin kelvolliselta. Yksi takin selvä hyvä ominaisuus on säädettävät hihansuut. Kuvan perusteella takissa näyttää olevan myös pidennetty selkäosa, mikä on tietenkin miellyttävä juttu ajatellen kumaria työasentoja, ettei selkä paljastu tuulen tai hyönteisten armoille. Ei kai sitä ihminen tarvitse kaikenlaisia läppiä ja taskuja perustyötakkiin – lisäävät vaan hintaa, mutta tokko niitä todella tarvitaan (vrt. ForestShield RE-FLEX takki, hinta lähes kaksinkertainen puheena olevaan verrattuna).

    Näkyy myös Uittokalusto tarjoavan Softshell-takkia, jollaisen menin ostamaan poskettomasta tarjouksesta: hintaa oli laskettu kahdeksastakympistä kahteenkymppiin. Omalla laillaan tuntuu pelaavan, sattumoisin hirmuinen hylkimään vettä, mutta toisaalta ahnas imemään pihkaa.

    raivaussahaaja

    Niin eipä näille metsurin työasukeskusteluille ole omaa keskusteluosiota, joten ajattelin että ”Metsänhoito”-osioon ne parhaiten sopii.

    Joo kuvan perusteella vaikuttaa aivan kelvolliselta takilta raivaukseen. Mietityttää lähinnä rintataskujen järkevyys, sillä valjaathan tulee taskujen päälle. Säädettävät hihansuut on varsit hyvät, kuten myös pidennetty selkäosa. Kaulusta näyttäisi olevan myös jonkin verran suojaten kurkkua ja niskaa.

    kisi

    Kuulehan raivaussahaaja! Olisko nuo vinot ”rintataskut” takissasi vain vetoketjulliset tuuletusaukot, joita työ- ja urheiluasuihin ripotellaan sinne tänne? Edellisessä viestissäni mainitsemassani kalliimmassa takissa näyttää olevan juuri tuollaiset vinot tuuletusaukot rinnassa ja vielä selkäpuolella toiset, tuoteselosteen mukaan. No niin… taitavat jäädä ne tuuletusaukotkin sitten valjaiden alle. Mutta siis varmasti hintansa väärti tämä takkihankinta moderneine keveine, kestävine, vettähylkivine materiaaleineen.

    Pete

    Monenlaista raivauspukua on tullut käytettyä, mutta lopputulos omalla kohdallani alkaa olla normaali työhaalari ilman vuorausta. Ne kestävät kulutusta hyvin ja ei tarvitse askaroida vyön/henkseleiden kanssa. Jossain jutussa olen nähnyt käytettävän syksyisin valkoista maalarinhaalaria ja se todella toimii hirvikärpästen suhteen. Valkoiseen haalariin ei kärpänen niin mielellään hakeudu. Kypärän ja niskasuojankin maalasin hohtavan valkoiseksi. Kesähelteelläkin valkoinen on hyvä väri. Kesällä en pue haalarin alle mitään.

    Toinen vinkki metsurinsaappaisiin. Sukaksi kannattaa valita ns. ”jalkapallosukat”. Ne saa vedettyä viehkosti polven yli ja pysyvät paikallaan vaikka metsurinsaappaan kantapään vuori on kulunut pois. Minulla ei ainakaan tavan tennissukka pysy paikallaan vaan se meinaa valua myttyrälle. Sukat kannattaa valita niin ettei ne ainakaan ole liian isot. Kokemusteni mukaan jalkapallosukat kestävät käyttöä tosi hyvin, taitavat olla jotain keinokuitua. Eivät ne kuitenkaan rakkoja ole aiheuttaneet.

    Pienillä asioilla työn mielekkyyttä pystyy parantamaan helposti. Taukotakki on hyvä olla matkassa koleammilla keleillä. Vielä kun joku kehittäisi raivaussahalle, kombikannulle, tarvikkeille ja juomisille tukevan kantorinkan/telineen, niin kohteelel siirtyminen helpottuisi paljon. Nykyisellään raivausaha roikkuu minulla valjaissa ja toisessa kädessä on kombikannu ja eväskassi. Haalari on yleensä läpimärkä jo kuvion laitaan päästyäni…

    Gla Gla

    Ei sinänsä liity aiheeseen minun kommenttini, mutta joskus on syytä kysäistä itseltään, mitä kaikkea oikeasti tarvitsee ja mistä on todellista hyötyä. Kun joka tarkoitukseen on olemassa omat vaatteet, löytyy meidänkin nelihenkisessä perheessä eteisestä useampi kymmenen kenkäparia ja naulakossa on erilaisia takkejakin jokaista kuun asentoa ja tuulen suuntaa varten ym. kaikki muu tavara näiden lisäksi. Jotenkin niitä vain on ajanmittaan kertynyt, kun vanha ei ole kulunut hävitettävään kuntoon. Tilaa kaikki tämä vaatii kohtuuttomasti, silti tavaroiden järjestyksessä pitäminen on oma ongelmansa vaatteiden pursuessa kaapeista ja naulakoista.

    Eipä vielä ole tullut mieleeni hankkia raivausta varten omaa takkia, kun ihan tavallisilla työvaatteilla pärjää ympäri vuoden. Kerroksien määrä vain muuttuu vuodenaikojen mukaan.

    kisi

    Nyt minä nyökyttelen Glan kanssa samaan tahtiin sikäli, että samaa mieltä tuosta järjettömästä spesiaalisälästä. Miksi hankkia uusi puvuntakki, jos rippipuku vielä istuu? – Eikun leikki leikkinä, paljon vähemmällä ihminen tosiaan pärjää; enkö sitä sanonut jo tuolla aiemmin taskuihin ja läppiin liittyen. Mutta jos nyt kertakaikkiaan tarvitsee sen uuden takin, ja käyttötarve sille on lähinnä raivauskeikoilla, niin en pidä pahana, jos vähän miettii, että millaisen ostaa.

    Pete on haalarin ystävä. Varmasti hyvä valinta monessa mielessä. Mitenköhän moni on älynnyt tuon vaatteen värin merkityksen metsähommissa? Mehiläishoitajille se on ollut selviö jo aikapäiviä. Huomasin kyllä kesällä metsässä, että ampiaiset suunnistivat virheettömästi kohti oranssia anorakkiani. Niin se haalari…harmi, että tarpeilleni kyykylleen painautuvana kauniimman sukupuolen edustajana joudun antamaan periksi erilliselle housu- ja takkiosalle.

    vänkäri vänkäri

    Viime syksynä ostin itelleni 20 vuoden tauon jälkeen kunnollisen takki/housu-yhdistelmän. Onhan sitä turvasaappailla ja -haalareilla pärjäillyt mutta jotenkin teki jo mieli kokeilla vähän nykyaikaisempia kamppeita. Ja mukavathan ne on käytössä näihin entisiin pihkaantuneisiin panssarihousuihin verrattuna. Takin vedenpitävyys on miulle ainakin melkoinen plussa, märissä kamppeissa selkä kylmettyy ja siitä ei tavallisesti hyvää seuraa.

    Saappaissa olen pitänyt ohuen alussukan päällä ihan vanhan ajan villasukkaa tai pitkävartista ”metsästäjän sukkaa”. Turvasaappaat olen ostanut aina enempi talvikäyttöä ajatellen, joten niihin kyllä kaksi sukkaa sopii kivuttomasti. Sulan maan raivuulla taas olen pitänyt tavallisia varrellisia turvakenkiä, jotka tukevat ainakin jonkin verran nilkkaa.

    raivaussahaaja

    Minun mielestä etenkin metsätöissä varusteisiin kannattaa satsata, jos esimerkiksi raivaussahaamista on joka kevät ja syksy. On paljon mielyttävämpi tehdä töitä., kun vaatteet on asiaankuuluvat. Itselläni on esimerkiksi muutama vuosi sitten ostetut raivaushousut, joissa on pehmuste lonkan ja sahan välissä, hengittävästä materiaalista housun takaosa ja kulutusta kestävää materiaalia sekä kevyt viiltosuojaus polvista alaspäin. Todella tyytyväinen olen näihin ollut ja nyt ostin saman merkkisen raivaustakin, jossa on niin ikään pehmusteet olkapäissä. Huomenna menen metsään ja testaan uuden takin. Kisille tiedoksi että takin rintaosassa on tosiaan taskut ei tuuletusaukot.

    Miksi pitäis tehdä töitä semmosissa ns.yleistyöenstexvaatteissa, jotka eivät sovi siis mihinkään hommaan kunnolla ja jos kerran saatavilla on parempia ja tiettyyn työhön sopivia/suunniteltuja vaatteita. Nämä yleistyövaatteet eivät eteenkään hengitä yhtään ja ovat semmosia pusseja. Sitten tietysti niitä jotka raivaa vanhassa tuulipuvussa ja peruskumppareissa. Harrastus säilyy mielekkäänä ja metsää on mukava hoitaa kun vaatteetkin ovat hyvät.

    sawo sawo

    Aurinkoisella kesäkeliään on vaalea työasu paras, housut voi olla tummatkin raivaushousut.

    Itse otin paidaksi vanhan pitkähihaisen aluspaidan, josta puuvillat on kuluneet pois. Kaulus aukko oli vähän liian avoin, ja siitähän mäkärät puri riittävästi.
    Todella hyvä, ei kuuma, ei tunnu märälle vaikka vähän sataa tai hikoilee. ja vaalea väri ei houkuttele hyönteisiä niin paljoa.

    Kesällä etsin urheilukaupoista teknistä urheilupaitaa, pitkähihaisena ja valkoisena. Ei mistään löydy, tummia kyllä löytyy, pitänee jatkaa vielä etsintöjä ensikesän raivuille

    Syksymmällä sitten raivaillaan takki päällä.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)