Keskustelut Puukauppa Gallup, mitä saadaan puolivälitarkastelusta?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
 • Gallup, mitä saadaan puolivälitarkastelusta?

  Tuossa edellä kirjoittelin sahatavaran tuotannosta. Hallitus aikoo luoda 200 000 uutta teollista työpaikkaa. Epäilemättä metsäsektoria tarvitaan näissä talkoissa. Kuten tiedetään, hakkuumahdollisuuksia ei käytetä läheskään täysimääräisesti hyväksi. Sekin tiedetään, että metsäteollisuus lobbaa armotta hallitusta. Varmasti jotain ”saadaan”. Seuraavassa kommenttejani.

  1. Pinta-alavero tuskin tulee. Se rapauttaisi veropohjaa ja pysäyttäisi siirtymävaiheessa puukaupan teollisuuden kannalta katastrofaalisin seurauksin.
  2. Kiinteistövero tulee, toivottavasti määräaikaisena. Sitä on helppo perustella MHY-maksun poistamisella ja valtiontalouden tasapainottamisella. Sen ohjailuvaikutus puukauppaan lienee kuitenkin vähäinen. Eihän MHY-jäsenmaksutkaan vaikuttaneet.
  3. Verosta vähennettävä metsänomistajamaksu tulee. Se porrastetaan esimerkiksi 3 tasoon metsävarakeilauksen perusteella. Maksun puukauppaa kiihdyttävä vaikutus on ilmeinen ja pysyvä. Tarjonnan lisääntyminen pudottaa hintoja, mikä parantaa teollisuuden kilpailukykyä. Tietysti työllisyys lisääntyy ja sitä kautta kestävyysvaje pienenee.
  4. Yhteisövero laskee. Vastaavasti poistuu yritystukia. Onko Kemera niiden joukossa on arvoitus. Luulen, ettei ole, koska uskotaan, ettö se parantaa työllisyyttä.

  Odottelen muiden veikkauksia.

 • ihmettelijä

  Yhteisöveron lasku tarkoittaa pääomaveron nousua vastaavasti, näin se meni viimeksikin. Ei kai metsänomistajaa voi sen enempää rokottaa. Eli mitään muita maksuja ei voi tulla.Tosin toimenpiteenä se ei millään tavalla edistä puukauppa , muuta kuin ennen korotusta tietenkin. Mutta ei nämä metsäasiat ole päättäjien mielessä päällimmäisinä vaan ne tulee viimesenä jos yleensäkään kukaan niillä päätään vaivaa.

  Puun takaa

  Ainakin osa Timpan ennustuksista tulee varmasti toteutumaan. Mielestäni vastapainoksi tulisi mahdollistaa aktiivisten metsätilojen muuttaminen mm. verotuksellisesti yrityksiksi. Omistajat voisivat nostaa osan osingosta verovapaasti ja ylimenevä osa olisi yhteisöverotettua, eli tällä hetkellä 24,5%. Puuhapalstat jäisivät nykyisenlaiseen järjestelmään, ja niiden verovähennysmahdollisuuksia voisi heikentää. Eihän muidenkaan harrastusten kuluja pysty vähentämään verotuksessa.

  Metsäkupsa

  Timpan gallup vaihtoehdoista ilmeisesti toteutuu tavalla tai toisella kohdat 3 ja 4.Asioista neuvottelut hallituspiireissä käynissä,taloustilanne vaatii uhrauksia ja leikkauksia.15%vajaus tulojen ja menojen välissä,joten velkaantumiskierteen katkaisuhoito kivuliaan karvasta,mutta välttämätöntä.

  putte

  Puhuttuun metsänomistajamaksuun sisältyy sellainen mielenkiintoinen kohta, että metsänomistaja ei ole oikeutettu metsän tuottoon. Lankeaisiko maksu tilan myös omistajalle, jonka tilaa hallitseekin toinen henkilö? Ehkäpä päättäjät huomaavat kiertää tämän asian nimittämällä sen metsätilamaksuksi.

  tamperelainen

  Toteutunut kiinteistövero vaikeuttaisi ehkä liiaksi sossujen sieni-,marjastus ja ratsastusretkiä.Susiharrastusta
  Metsänomistajamaksun metsäteollisuus pakottaa Kataisen hyväksyttämään hallituksella.Jos omistaa pelkkiä taimikoita,niin vapauttaako keilaus kohtuuttomista lisäveroista?MO pistetään pakkorakoon,kyllätaas kerran kustaan silmään.Tuommoinen ”raippavero” ei tulisi alkuunkaan kyseeseen muun yrtystoiminnan kohdalla,siellä jaetaan vain verohelpotuksia ja kunniakirjoja!!
  Jos pääomavero nousee paljon yli 30%,niin moni pistää puunmyynnit ainaki hetkellisesti stoppiin,elikkä valtiovallan metsätulot romahtavat.

  tamperelainen

  Hyvä huomio Putelta.Toisaalta metsänomistajamaksu-nimikkeellä on helpompi syyllistää omistavaa kansanosaa ja määrätä meille taas uusi ryöstövero kansakunnan parhaaksi

  jees h-valta

  En toistaiseksi usko yhteenkään Timpan uhkakuvaan.
  Nyt vain pitää lyödä jäitä hattuun ja lakata koko keskustelukin aiheesta. Turha ruokkia mitään pöljyyttä joka hiukankin lisäisi metsän kulunkia. Tuotto ei ole lainkaan niin huimaa nytkään. Vaikea on puristaa plussatulosta vaikka sitä tässä on 95-vuodesta alkaen yritetty. Nyt on ennen lainoja juuri pikkuriikkisen plussalla.
  Eli jälleen lähes plus-miinusnolla. Lähes kahdenkymmenen tuhannen puukauppa+vak.korvaustulolla viime vuodelta.

  paskolammi

  Komppaan tamperelaista! Ja jeesiä!

  Rane

  Rane on samaa mieltä edellisten kanssa.Niin kuin aikaisemmin jo todettiin Petteri Orpo,ryhmänjohtaja kok,lupasi MT:n sivuilla ettei tämmöisiä tule.Kokoomukselle,kristillisille ja ruotsalaisille ylitsekäymätön paikka.Rane vaan ihmettelee että miksi täällä ”metsänomistajat” vänkää selvää asiaa vinoon.

  ihmettelijä

  Joo näin se menee. Kun yritysten verotusta lasketaan kansainvälisen kilpailun takia pitää vasemmiston mieliksi nostaa sitten omistajien veroa eli pääomaveroa ja kenties osinkoveroa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)