Keskustelut Tekniikka Gepsit ja appsit

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 33)
 • Gepsit ja appsit

  Missä raivattavan kuvion rajat? Entä se tilanraja sitten? Missä olen, minne menen?

  Kertokaa kokemuksianne ja vinkkejä ko. härpäkkeistä. Oppiiko niitä käyttämään muukin kuin IT inssi? Löytyykö rajat silloin kuin niiden tarttis löytyä? Onko hyvää ja halpaa?

   

 • arto

  Meillä MHG käytössä. Älykänyyn ladattu. On tarkka rajat sekä pyykit löytää.

  Aimo Jortikka

  Wuudis oli ihan hyvä, mutta näyttää muuttuvan nyt maksulliseksi, 100 euro vuosilisenssi. Sai kuviot ladattua siihen metsään.fi stä. Taitaa loppua käyttö nyt kuitenkin. Eipä näitä ilmasia enään taida olla.

  Pihkakintas

  Miten hyvin älypuhelimessa löytyy paikka? Tämän Huawein tabletin paikka yli 200 m pielessä MML Karttapaikassa, tässä kotona, avoimessa maastossa, muita paikkoja en ole kokeillut.

  Aimo Jortikka

  Uusimmissa kännyköissä pitäisi tarkuus olla 30 senttiä, sama mikä droneissa. Drone ottaa yhteyden jopa yli 20 satelliittiin, sama tulee kännyköihin. En tiedä onko jo uusimmissa, mutta tämän vuoden aikana ainakin.näin luin jostain.

  harrastelija

  Maksaahan ne ohjelmat, kuka niitä ilmaiseksi puurtaa? Koiraharrastuksessa olen seurannut kehitystä tuolta 1980-luvulta. Alussa paikannut oli aika epätarkkaa, sitten huhuttiin, että USA:n armeija oli poistanut estoja, jolloin paikannus tarkentui, satelliittejakin on ammuttu kiertämään koko ajan enemmän.

  Trackerin koiragepsillä uskallan luottaa metrin tarkkuuteen. Rajapyykkiä etsittäissä mm-toimiston kaveri käytti vähän tarkempaa laitetta, väitti tarkkuutta 1o sentin luokaksi, siihen saa tilarajatkin sekä satelliittikartan.

  Kännykälläkin on omat tarkkuudet, en ole niihin jaksanut perehtyä. Pudotin metsäreissulla kännykän maastoon. Laitoin s.postin tutulle operaattorin työntekijälle. 10 min kuluttua sain vastauksen ja liitteenä oli tarkka kartta kännykän pudotuspaikalle. Otin vaimon puhelimen ja kartan kanssa menin maastoon. Merkityn kännykän kohdalla soitin omaan puhelimeen, parin metrin päässä alkoi pirinä! Kännykkä oli niin vaikeassa murrokossa, että ei kyllä olisi muuten klöytynyt.

  pihkatappi

  Maastokartta on käytössä. Ilmainen sovellus riittävillä ominaisuuksilla. Raja on usein metrin tarkkuudella kohdillaan. Jos ei ole kohdillaan, sijainti pallukka vaeltaa näytöllä ja siitä tietää että nyt on katvealue. Huawein laitteissa on sisällä hintaansa nähden huippuluokan paikanmus releet.J os heittää 200 metriä, asetuksissa ei ole otettu kaikkia paikannus rekkuloita käyttöön. Hae internetistä ohjeet huawein asetuksien muuttamiseen tarkkaa sijaintia varten, itse en heti muista miten tuo säädetään ja sitten kun asennat sovelluksen, anna sille oikeus sijainti tietoon.

  pihkatappi

  Sijaintiin ei vaikuta operaattorin liittymä oikeastaan yhtään, laitteen sisällä olevien rekkuloiden ominaisuudet ratkaisevat. Mulla on 6 euron simmi ja toimii hyvin, pätkii samassa paikkaa missä työkaverin kallis liittymä. Huawei on Kiinan vaikoilu käyttöön tarkoitettu laite ja paikannus on ehkä siksikin huppuluokkaa. Paikannus tapahtuu puhelin linkkien, wifin ja sateelliittien avulla. Myöskään sovelluksella ei ole vaikutusta sijaintiin, eli ei pelkästä rajojen katsomisesta tarvi maksullista sovellusta, maksullisessa sovelluksessa voi olla lisäominaisuuksia, mutta perustoiminto sijainnin suhteen on sama laiteriippuvainen ja maasto. Pitäisi olla pari sateelliittiä ja puhelin masto kantama alueella, niin sijainti toimii.

  Jätkä

  Tarkkaan sijainnin määrittämiseen tarvitaan kolme satelliittia. Jos niitä on parikymmentä, nii suurin osa on ihan suotta, eikäpähän niitä niin montaa ole, kahdeksan voi olla näkyvissä samaan aikaa ainakin täällä. Me olemme kohtalaisen korkealla, jossain Itä-Suomessa kuviteltaisiin oltavan jo korkealla vaaralla.

  Aimo Jortikka

  Kyllä siellä nykyään on paljon enemmän, EU on ampunut, Venäjä, varmaan Kiinakin taivaan täydeltä. Mun kiinalainen  mavic pro drone näyttää yli 20 parhaimmillaan. Tarkkuus luvataan 10-30 cm vertikaalisesti ja horisontaalisesti. Ja uusissa kännyköissä, kalliimmissa pitäisi olla uusi gps siru.

  Pihkakintas

  Raivaajalle maastokartta vaikuttaa ihan riittävältä. Piirtää siihen vaikka silmämääräisesti raivauskohteen rajat. Jos se vielä piirtää kuljetun reitin, näkee missä on tehtyä ja missä tekemätöntä.

  Metrin tarkkuus on vähintäänkin riittävä, kulkusuuntahan on aina oikein.

  Hyvä olla ilmainen, ilmaista työtähän se on, kun metsuri etsii rajoja. Kuitunauhan käyttö täysin loppunut, ja hyvä niin, koko aamupäivähän siinä Pomolta menee kun käy maastossa merkkaamassa kuviot.

  Eli nyt käyn Huawein asetusten kimppuun. Sopivaa räntäpäivän hommaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 33)