Keskustelut Tekniikka Gepsit ja appsit

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)
 • Gepsit ja appsit

  Missä raivattavan kuvion rajat? Entä se tilanraja sitten? Missä olen, minne menen?

  Kertokaa kokemuksianne ja vinkkejä ko. härpäkkeistä. Oppiiko niitä käyttämään muukin kuin IT inssi? Löytyykö rajat silloin kuin niiden tarttis löytyä? Onko hyvää ja halpaa?

   

 • oksapuu

  Väittävät että Xiaomi Mi 8 kännykässä olisi hyvä sisäänrakennettu GPS  järjestelmä. Kohtuu hintainen, voisi jopa kokeilla seuraavaksi puhelimeksi…

  Metsuri motokuski

  Itse käytän kännykän ultracomin koira gps paikannusta. Hyvin olen pärjännyt. Tuossa aiemmin kirjoiteltiin yleistä gps paikannuksesta ja niinhän se on että mitä useampi satelliitti on kiinni niin sitä tarkempi paikannus.

  Jätkä

  Entisen työnantajani hankkima lisenssi ja ohjelmisto pystyy alle 2 cm tarkkuuteen. Hyvälaatuisella kännykällä pääsee ihan hyvään tulokseen, niistä on tehty testejä ja on aika yllättäviäkin tuloksia hinta – laatuvertailuissa.

  Burgeri

  Itselläni on ollut käytössä Garminin gepsi johon saa rajat näkyviin maanmittauslaitoksen karttapohjalla joka on ilmaiseksi saatavissa. Mutta gepsiä käytän yleensä vain sen veden ja akun kestävyyden vuoksi. Puhelimella parjää todella hyvin ja siinä voi hyödyntää esim: Ilmaisia geokätköily ohjelmia mihin on helppo lisätä esim: auton paikka. Kuvion rajat onkin sitten haastavampi lisätä (ainakin omalla osaamisella) mutta onneksi löytyy tuo mhy:n metsäselain jossa ne on näkyvissä.

  Tolopainen

  Kännykkä ja   siihen ilmainen  b-bark, siinä näkee tilarajat ja tietää metrin tarkkuudella  oman sijainnin. Yleensä metsästysseurat käyttää tuota, siihen saa väritettyä omat pyyntialueet. Minulla  tuo on myös tabletissa niin näkee kartat vielä selvemmin.

  Jean S

  Xiaomi Mi 8:ssä on tosiaan Dual GPS -siru, eli pitäisi nimenomaan toimia paremmin paikoissa, joissa on katveita. Dual GPS tarkoittaa, että ottaa kahta erilaista signaalia samalta satelliitilta käsittääkseni, ja niinkuin nyt nykyiset paremmat puhelimet yleensä, niin kuuntelee tietysti kaikkien ”firmojen” satelliitteja. Mainoskuvissa näytetään kahden kerrostalon väliä, mutta kyllä niitä samanlaisia paikkoja on metsässäkin.

  Mun pitäis viikon-parin sisään käydä puhelinkaupoilla, eli jos joku ostaa sitä ennen, niin kuulen erittäin mielellään kokemuksia.

  Metsuri motokuski

  Itse kyllä käytän työssäni ihan ilmais sovelluksia. Kartaapaikka sovelluksessa on rajalinjat mutta ei paikannusta. Joissakin on sitten paikannus mutta ei rajalinjoja. Otan kummatkin sovellukset auki ja ilmakuvat niin aika hyvin o len kuvion rajat ja rajalinjat löytänyt. Joskus käytän koira gps paikannusta ilmakuvapohjalla. Itse ainakin saan paremman kuvan kuvioista kun käytän ilmakuvaa.

  Tolopainen

  Aika harvoin maastosta löytyy paikkoja joissa gps ei toimi, en lähtisi puhelinta tuon takia valitsemaan, kun ei noissa ole mitään ongelmia. Ei paikannusta yleensä tarvitse rakennusten vieressä ja toimii se  sisälläkin ikkunan lähellä. Iso näyttö ja akussa kapasiteettia ovat eduksi, kun nykyisin pahin ongelma on että saa kartasta selvää ja sehän vaatii moniteholasit maastossa.

  pihkatappi pihkatappi

  Näön osalta samaa mieltä. Pikku tabletti on hyvä, kun siitä näkee edes jotenkuten ilman rillejä. Mutta kun nuo lasit on terän teroituksessa oltava, niin silloin ne mukana jokatapauksessa.

  Tuntuisi että noissa puhelimien paikannus rekkuloissa on eroja, sillä on merkitystä, että se rajalinjan paikka näkyy näytöllä tarkasti, pyykit löytyy ja mahdolliset vanhat linjauksen merkkaukset nopeasti.

  Nuakka

  Xiaomi 8 ollut nyt pari viikkoa, GPS tuntuu tarkemmasta kuin Samsungissa. Rajapyykillä käyn kokeilemassa kunhan lumi vähän sulaa. Ainakin näyttää melko tarkasti kohdan missä on rakennuksiin nähden ilmakuvassa, mutta tuskin ihan 30cm tarkkuudella mitä lupailivat. Muuten ihan hyvän tuntuinen, akku kestää melkein tuplasti Samsung neo5 verrattuna.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 33)