Keskustelut Metsänomistus GPS ohjelma Ipadiin?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
 • GPS ohjelma Ipadiin?

  Ipadin ostossa ja siihen pitäisi saada GPS-ohjelmisto, joka näyttää kaiken metsässä tarvittavan, esim rajat.
  Ei tietenkään tarvitse olla ilmainen, kunhan olisi hyvä ja helppokäyttöinen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Karttaselain niminen ohjelma näyttää rajat ja ilmakuvat. Vuosihinta tais olla 40€.

  Metsuri motokuski

  Itse käytän Ultrapointin koira gps:ää. Siinä on oman paikan näyttö ja on pirun hyvä. Nykyään raivaan ihan pelkästään rajat sen avulla ja hyvin osuu kohdille. Pienin näyttö siinä on 1:10 000 ja sillä pääsee hyvään tarkuuteen. Samoin ilmakuvia jostain alueilta saa mutta minusta ne eivät ole niin hyviä. Sovellusta myydään myös ilman koiraosuutta joka varmaan sopisi sinulle hyvin. Se oli joku mini-ultrapoint. Netistä varmaan löytyy hyvin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Onkos näissä kuljetun matkan mittaus ja kierretyn alan pinta-ala?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Karttaselaimessa on reitin nauhoitus, pinta-alaa ei varmaankaan näytä, en ole kokeillut. Pinta-alat yleensä katon paikkatietoikkuna -nettisivulta. Karttaselaimen pienin on 1:2500.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Onkohan sellaista softaa saatavissa, joka olisi räätälöity nimenomaan metsänhoitoa varten?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Kuitupuunkasvattaja

  Pohdi Taneli iPadin rinnalla vielä hyvää Android -tablettia. Tablettina tulee käytetyä molempia ja iPad puoltaa paikkaansa, jos on muuten hurahtanut Mac-maailmaan.

  En ole vielä päässyt kokeilemaan tabletilla karttaohjelmia, mutta yritän ehtiä. Sensijaan Android -puhelin ja vanha S60 nokialainen ovat toimineet Karttaselaimen kanssa mukavasti. Karttaselain ei päivitä enää S60 ohjelmistoa, mutta vanha ohjelmisto riitää kyllä.Karttojen mittakaava tarkimmillaan 1:1000 ja 1:4000. Digitoidut rajalinjat saa tarkasti, mutta eri asia on sitten, pitääkö MML:n digiaineisto paikkansa metrin vai 10 metrin tarkkuudella. Sehän riippuu pyykin RSK-luvusta ja lisäinfoa antaa MML:n sivut.

  Android-puhelin S3 ja S60-E71 näyttävät kyllä paikat ja rajat (siis digitoidun rajan – oikea raja voi olla eri paikassa) tarkasti, mutta uuden hankinnassa varmistuisin, että mitä paikanninstandardeja laite ja softa tukevat. GPS ei ole ainoa, mutta varmaan tärkein.

  Maastossa tulee piirreltyä työrajauksia pisteinä, joita sitten siirtelen PC:lle ja karttapohjille. Menetelmä on hiukka työläs ja jotain metsäsovellusta voisi olla apuna. Näillä karttaohjelmistojen tekijöillä on kai tarjolla jo metsäsovewlluksia, mutta en ole vielä käyttänyt.

  Kuitupuunkasvattaja

  EasyGo:lla on se ammattiversio, jota voisi käyttää myös metsäsuunnittelun apuna. En saanut EasyGo Personal -versiota pelaamaan niin hyvin kuin Karttaselainta (S60), joten en lähtenyt tutustumaan tuohon sen tarkemmin.

  japine

  Laitoin Samsung-tabletille Karttaselaimen. Lisenssi, olikohan se kuukauden? maksoi kympin luokkaa ja sillä sai ladata vapaasti omia karttoja. Tosin 2*2 km palasia, mutta sehän monille riittääkin. Rajoja se ei aina näytä samoin kuin pyykkien mukaan, mistä johtunee. Samoin reitin tallennus antoi syheröä, vaikka kävelin suoraa rajaa pitkin.

  raivaussahaaja

  Itselläni on tracker metsästysohjelma. En metsästä, mutta käytän ohjelmaa apuna metsänhoidossa, mm, rajojen etsinnässä ja aukaisussa. Tarkin mittakaava joissa näkyy tilarajat on tosin vain 1:20000. Tämän takia näyttöä joutuukin usein digitaalisesti zoomaamaan, jotta pääsee tyydyttävään tarkkuuteen. Muuten ohjelma on kohtuu hyvä. Linnuntie-etäisyyttä voi mitata ja piirtää kuljetun reitin. Vuosi lisenssi taisi olla 59 euroa.

  raivaussahaaja

  Oli ohjelma mikä vain, niin aika paljonhan vaikuttaa käytössä olevan laitteen GPS-paikantimen laatu. Syheröä kyllä tulee, jos laite ei jatkuvasti löydä sateliitteja.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)