Keskustelut Metsänomistus GPS ohjelma Ipadiin?

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
 • GPS ohjelma Ipadiin?

  Ipadin ostossa ja siihen pitäisi saada GPS-ohjelmisto, joka näyttää kaiken metsässä tarvittavan, esim rajat.
  Ei tietenkään tarvitse olla ilmainen, kunhan olisi hyvä ja helppokäyttöinen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

 • Mikko Eskola/MHY Pirkanmaa

  Karttaselain tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen ohjelma metsänomistajille lähitulevaisuudessa, koska siihen on tulossa metsäsuunnitelmien selaaminen (esim. kuviorajat kartalla ja ilmakuvassa, kuviotiedot kokonaisuudessaan, teemakarttoja jne.). Nämä tietysti Karttaselaimen vakio-ominaisuuksien lisäksi. Metsäsuunnitelman selaaminen on yritetty tehdä mahdollisimman helpoksi kosketusnäytöillä, olipa kyse puhelimesta tai tabletista.

  https://forum.karttaselain.fi/index.php?topic=982.msg3712#msg3712

  Terv,
  Mikko Eskola
  Mhy Pirkanmaa

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kiitos Mikko!
  Tutustuin tietoihin, jäädään odottamaan mitä tuleman pitää.

  Joka tapauksessa tuo karttaselain lienee se mikä pitää hankkia, kunhan nyt saan sen Ipadin.

  Kiitos kaikille tietoja ja vinkkejä antaneille!

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Metsuri motokuski

  Tuo karttaselain on ihan ok oman metsänhoitamiselle. Vielä kun me metsätyöläiset päästäisiin sellaiseen kännykä sovellukseen kiinni jossa voisimme tarkistaa mm pinta-alat jotka työstämme. Nythän olemme vain saamamme tiedon orjia. Välillä tuntuu että pinta-aloissa saataa olla hieman tarkistamista. Noilla koira gps:llä saamme hyvin kyllä oman paikan tiedot sekä rajat esille varsin hyvin. On kuitenkin aika paljon sellaisia alueita joista esim rajatietoja ei ole saatavissa.

  Aimo Jortikka

  Ihan ok toi karttaselain, 2 kk lisenssi 9,99 euroa. Saa ladattua eri laitteisiin, itellä lumiassa, ipadissa ja kotikoneella. Gps nyt ei kovin tarkka ole , sillä ei rajoja tarkastella , mutta sinneppäin kuitenkin.Ilmakuva rajoilla on hyvä.

  Arnold Layne

  Terveppä terve.

  Jäi vähän avoimeksi tämä. Löytyykö jotain sovellusta, mikä

  – merkitsee ohjelmaan kuljetun matkan
  – mahdollistaa kuvioiden merkinnän
  – näyttää kiinteistörajat

  vai onko homma helpointa toteuttaa jollain gps:llä mitä nuo geokätköilijät käyttää? Esim. Garmin GPSMAP 62s / 64s ja siihen jotain karttoja, minkälaisia? Garmin 64s näyttää irtoavan reilu 250 euroa posteineen Saksasta…

  Ulkoisen GPS:n etuja ovat akunkesto ja vara-akkujen käyttömahdollisuus. Puhelimista kun tuo jännite tuppaa aika hanakasti tippumaan GPS:n käytössä.

  6 m3 6 m3

  Tracker Hunter näytti kuljetun matkan ja kiinteistörajat.
  Kuvioiden merkintä ominaisuudesta ei muistikuvaa..

  Lisäpotkua älykapulaan saa varavirtalähteestä, löytyy monen kokoista.

  Pakkanen oli suurin haitta älykapuloiden käytölle karttahommissa, kosketusnäytön käyttö työtä ja tuskaa kokeilemissani Nokialaisessa ja Samsungissa.
  Kesäkelillä ei vastaavia ongelmia.

  tervas tervas

  Käytössä Garminin 62sc. Se näyttää rajat ja maastokartan.

  Olen siirtänyt siihen myös metsäsuunnitelman kuviokartan numeroineen (Custom maps toiminito, skannattu kartta google earthin kautta pyöräytettynä kmz muotoon ja tallennettu laitteeseen). Ms-kartta näkyy garminin kartan ”päällä”, saa tarvittaessa pois.

  Nappula versio on varma kelissä kuin kelissä, toimii hanskat kädessä, kevyt kaulassa ja maastoon suunniteltu joten kunnolla tiivis ettei kosteuskaan haittaa, AA-paristot vara-akkuna. Miinuksena pieni surkea näyttö joten ilmakuvilla ei tee mitään ja käyttöliittymä on kyllä umpisurkea käyttää.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)