Keskustelut Metsänhoito Haapa puun vesoitus

 • Tämä aihe sisältää 10 vastausta, 8 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten jees h-valta toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Haapa puun vesoitus

  Mikä olisi paras aika vuodesta kaataa Haapa, jotta se juuristaan vesoisi mahdollisimman paljon?

  Joutomaille kun luontaista uudistusta näin haluan toteuttaa, tukiaisitta ja omaan käyttöön puutavara tulee.

 • Nostokoukku

  Keväällä lumien sulettua ennen lehtien puhkeamista.

  Per SS kotti

  Kiitos tierosta, toteutan.

  narisija

  Ei antaneet hirvet mitään mahdollisuutta sakealle haapavesakolle nousta juuri metriä korkeammalle. 6 vuotta katselin, istutin kuusen tilalle, se kasvaa vaikka hiukan aukkoiseksi jäi sekin.

  Visakallo

  Jokos Jesse on hommannut hyvät aitatarpeet ensimmäiselle haapavesaikko alueelleen? Yksi vaihtoehto olisi sopia alueesta sikäläiselle hirviporukalle vakituinen ampumapaikka. Jos sillä alueella ei ole hirviä, niin niitä sitten ole kyllä muuallakaan.

  MaalaisSeppo

  Jessen haavikoissa taitaa osa jo olla niin järeää, eteivät hirvet saa niitä nurin, vaan kaluavat pystypuita. Havaintojeni mukaan hirvet mieluummin kaluavat kaadettuja, kuitupuiksi pätkittyjä haapapöllejä ja jättävät tuolloin pystypuut rauhaan. Jessen siis kannattaa kokeilla pätkiä muutama haapa/ha hirville. Helpompaa kuin aitojen väsäily.

  suorittava porras

  Eiköhän se syksyyn mennessä selviä ,montako kantovesan piippaa syksyllä haapapuskaan tehdyssä aukossa on jäljellä.

  A.Jalkanen

  Tästä olisi helppo järjestää tieteellinen koe. Jaetaan haapametsä ruutuihin. Kaadetaan haapoja keväällä, kesällä ja syksyllä. Seuraavina vuosina lasketaan tulos. Mielellään muutama ruutu per käsittelyaika satunnaisesti maastoon jaettuna, eli ei verrata vain kolmea ruutua keskenään.

  MaalaisSeppo

  Eiköhän hirvet kalua haapoja talvella. Syksyllä ja talvella tein energiapuuta myös haavoista n 15 m3. Talvella haapojen kourakasojen pöllit oli kaluttu paikalla majailleiden hirvien toimesta. Läheinen taimikko, jossa on myös haapavesoja oli jätetty rauhaan.

  Visakallo

  Jos alatte hirviä koemielessä ruokkimaan, on syytä pitää mielessä, että ne ovat kovia syömään. Tavaraa menee jo yhdestä suusta sisään jopa 50 kg päivässä. Peli on jo menetetty, jos onnistuu jollakin tavalla houkuttelemaan hirviä paikalle, ja lähistöllä on syömäkelpoinen taimikko.

  jees h-valta

  Olen tässä ollut muutaman päivän hiljaiselossa koska en ole päässyt kirjautumaan palstoille. Virhetilaa on nyt ehkä sitten saatu korjattua koska yllätyksekseni nyt pääsin sisään. Mitä haavan vesoihin tulee on siinä alkuun seurannan paikka. Jos syönti näyttää tyssäävän nousun on sitten aidattava uudelleen. Ensimmäiset syönnit ei juurikaan vaikuta laatuun koska vesa jatkaa alapuolen silmuista kasvuaan. Mutta joku rauha tietysti kasvuunkin tarvitaan. Aika näyttää. Helppohan tuo aita on nyt rakentaa uudesti kun osa vanhaakin vielä paikallaan. Uudet nauhat ja virittää akku/aurinkokeskus toimintaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)