Keskustelut Luonto Haapapäre lautasena

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
  • Haapapäre lautasena

    Uskon löytäneeni asiakkaan täältä etelän mailta pärelautasille.

    Nyt vain pitäisi ratkoa käytännön ongelmat.

    Vasta höylätty päre on tietysti hygieeninen, mutta haapatukin kappaleiden saaminen kontissa tänne kestää vähintäänkin 3 viikkoa. Olisiko mitään ajatuksia miten hygieeninen toimitusketju saadaan toimimaan? Höyläys päreiksi Suomessa, nippuihin, paperisäkkiin ja sitten kontilla etelään?

    Miten päreet tulee säilyttää, etteivät ne kauheasti taipuile? Eivätkä homehdu?

    Onko kenelläkään tiedossa valmista tutkimusta tai muuta virallista tietolähdettä haapapäreen hygieenisyydestä yms. ruuan tarjoilussa?

  • arto

    Meillä päin oli haapalautas yritys. Ei tehnyt päreistä vaan haapakiekoista lautasia. Olivat kauniita ja arvostettuja. Erälautanen on nimi löytyy netistä. Tietoa kyseisistä lautasista.

    Rane2
    harrastelija harrastelija

    Miksi tuore päre? Haapahan on kuivana kovaa ja lujaa puuta, kannattaisiko päreet kuivata, jolloin ei olisi homehtumisen pelkoa ja olisi aikaa koota kunnon kuorma, joka säilyy? Voisi samalla ottaa päreelle muitakin käyttötapoja, eikös ”varapäre” ollut taannoin hyvä tupaan tulijaislahja 🙂

    Eräs kaverini teki sorvilla koivukauhoja ja niitä sopi rekkaan aika monta kerrallaan Keski-Eurooppaan.

     

    Rane2

    Tarjoilupäre näyttäisi olevan ihan eri tuote kuin tavallinen.

    Rane2

    Onhan näitä.

    jees h-valta

    Taas lämmittä haavankasvattajan mieltä uudet innovatiot. Jos haavasta tulee aloittajalle pula voin alkaa toimittaa muutaman sadan motin erissä aivan sovittuun paikkaan ja sovittuun hintaan. Pienemmätkin erät toki käy mutta mieluummin paljon vaan niin saadaan vakiorekkalinja tuotantolaitokselle.

    Rane2

    Pinnoitettu Erälautanen kestää jopa konepesua.

    http://eralautanen.fi/fi/pesu-ja-hoito-ohjeet.html

    Jätkä

    Pärekin on aivan hyvä silloin, kun ollaan tilaisuuksissa, joissa yleensä syödään pihalla ja ruoka ei ole keittoa.

    Haapapäre on hienon näköinen ja edullinen ”lautanen”, kunhan pölli on riittävän paksu, eikä siinä ole halkeamaa, eli päreet on höylätty halkeama huomioiden.

    Erälautanen on hieno – lähinnä erikoisuus, joka ei varsinaisesti ole tarkoitettu kertakäyttöön.

    arto

    Meillä Erälautasia laatikollinen , käytämme jouluaterialla ja tietysti kinkun alla. Menevät tuhkaksi ennen uuttavuotta.

    Jean S

    Hiukan mietityttää, että mikä se Erälautasen pinnoite mahtaa olla, josta sivulla puhutaan. Kemikaalit on nykyään aika epäilyttäviä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)