Keskustelut Luonto Haapapäre lautasena

  • Haapapäre lautasena

    Uskon löytäneeni asiakkaan täältä etelän mailta pärelautasille.

    Nyt vain pitäisi ratkoa käytännön ongelmat.

    Vasta höylätty päre on tietysti hygieeninen, mutta haapatukin kappaleiden saaminen kontissa tänne kestää vähintäänkin 3 viikkoa. Olisiko mitään ajatuksia miten hygieeninen toimitusketju saadaan toimimaan? Höyläys päreiksi Suomessa, nippuihin, paperisäkkiin ja sitten kontilla etelään?

    Miten päreet tulee säilyttää, etteivät ne kauheasti taipuile? Eivätkä homehdu?

    Onko kenelläkään tiedossa valmista tutkimusta tai muuta virallista tietolähdettä haapapäreen hygieenisyydestä yms. ruuan tarjoilussa?

  • Jätkä

    Miksi pitää tehdä puulautanen, joka pinnoitetaan jollain? Siksi, että voidaan nostaa hintaa korkealle.

    Kyllä pelkkä leveä päre, tuoreesta haavasta höylättynä ,on edullinen ja ekologinen alusta, varsinkin johonkin pyttipannujuttuun, tai mihin tahansa sellaiseen, joka pysyy päreen päällä syömisen ajan.

    Jätteet kuivumaan ja lämmityskäyttöön.

    Kuitenkin normaali ateriointi pitää suorittaa posliinilautasilta, ne ovat edullinen vaihtoehto myös pesuvesi mukaanluettuna.

    Pärepihvi – tai lankkupihvi on sinänsä hieman eri juttu, kun pihvit paistetaankin uunissa puun päällä.