Keskustelut Puukauppa Hakerankakasan vaaranvastuu

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Hakerankakasan vaaranvastuu

  Olen monesti miettinyt, että milloinhan joku hoksaa alkaa polttamaan noita metsätien reunassa olevia hakerankakasoja, jotka ovat usein satoja metrejä pitkä. Sellainen villitys saattaisi uutisten perusteella olla uhkaamassa.

  Oletteko palstalaiset perehtyneet siihen miten vaaranvastuu menee, jos kasa roihahtaa? Onkohan kauppasopimuksissa otettu asiaan kantaa? Miten eroaa hankintamyyjän ja pystykauppamyyjän tilanne?

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tuosta vastuusta. Eikös kauppakirjaan merkitä aina koska omistusoikeus siirtyy? Se kai ratkaisee tässäkin.

  Jos on mitattu puntarilla lähikuljetuksessa, niin eikö se yleensä silloin omistusoikuskin siirry.

  Mitenkähän sitten hakemitassa (paikanpäällä haketus) ja tehdasmitassa

  Terveisin Korpituvan Taneli

  putte

  >>Mitenkähän sitten hakemitassa (paikanpäällä haketus) ja tehdasmitassa <<

  Tuntuisi loogiselta, että asiakkaan hakkaama ja tienvarteen toimittama aines olisi asiakkaan vaaranvastuun alla vaikka mittaus tapahtuukin vasta myöhemmin haketettaessa tai tehtaalla.

  suorittava porras suorittava porras

  Vastuista en tiedä , mutta viimeksi eilen ”syttyi itsestään” melkoinen rankakasa keskellä Jyväskylää .Havaintoja on runsaasti myös muualta Suomesta. Onneksi otsikot ovat pieniä . Isot otsikot voivat aiheuttaa nimittäin suurta harmia tulevaisuudessa. Oksakasojen ja oksaisten rankojen säilyttämiseen teiden varsilla sisältyy suuri riski. Karsittu tavara ei onneksi ole niin herkkää ”isesyttymiselle”.

  viimeisin päivitys uutiseeen Keskisuomalaisessa: 18:32 (Päivitetty 18:38)
  KESKI-SUOMI – Poliisi epäilee lauantaista hakepaloa Jyväskylän Palokankaalla tahallaan sytytetyksi. Komisario Kari Rutanen sanoo, ettei poliisi ole löytänyt mitään luonnollista syytä, josta palo olisi voinut saada alkunsa.–…

  jees h-valta

  Metsävakuutukset ovat noita ”vaaroja” varten. Korvaavat kyllä tienvarren valmiit puutavarapinotkin. Eikä hakeranka tee siinä poikkeusta. Omistajan mukaan tietysti mennään.

  Kantona

  Itsekin olen katsellut noita kartorytöjä, joita tienvarsilla runsaastikin on. Milloin ekstremekiipeilijät ne seikkailujensa kohteiksi ottavat, milloin löytyy ensimmäinen kalmo romahtaneen kantörydön alta. Jyrkiksi pinottuja nuo ovat, aivan pystyseinäisiä nämä suuryhtiöiden ilmaiseksi ostetut energiapinot, joita maanomistajat vastuullaan maillaan vuosikaudet säilyttävät

  jees h-valta

  Yleensä niihin saadaan vastapalveluna muokkaus.
  Tuo säilytys on murheenkryyni joka pitää maan kauan siitä alalta tyhjänä mutta tarvitaan niitä lanssipaikkoja taas sadan vuoden päästä. Kuusella kasvattaen meinaan.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)