Keskustelut Puukauppa Hakkuunvalvonta

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 96)
 • Hakkuunvalvonta

  Tällä hetkellä on vuoden parhaat korjuukelit metsässä, valon määrä on lisääntynyt, lunta ja pakkasta sopivasti, on tuloksen teon aika.

  Firmalla on halu ottaa hakkuurästejä kiinni, yrittäjä valjastaa varakalustonkin hakkaamaan ja palkkaa niille väliaikaisia kuljettajia.

  Olisiko nyt sopiva hetki tehdä metsäretki valvojan kanssa työmaalle ?

 • Metsuri motokuski

  Jätkä:Kuka ja missä hakkaa kuidun kolmimetriseksi?

  Vastauksena tuohon jätkän kommenttiin että UPM hakkuuttaa latvasta yli 16 cm paksuisen kuusen kolme metriseksi. Niin ja vielä taitaa Werso hakata kuusenkuidun kolmoseksi koko läpimitalta.

  Jätkä: Teillä on hakkuun mitat vielä päin Peetä.

  Voihan se näin olla mutta apti tulee kutenkin tehtaalta ja sen mukaan hakataan. Niin ja koivu on vitoseen saakka.

  Metsä-masa: ” Oliko meidän leimikon kartta ja työohjeet tulleet ? ” kerrattiin erikoispuut ja mitat, kuitujen katkonta ja minimit, siihen olikin  lisättävää vain lumppien teko mahdollisuus.

  Tämä onkin kaikilla motokuskeilla ilman muuta tiedossa. Muuten ei oikeastaan hakkuuta voisi aloittaa. Tuo lumppien teko on ainoa joka kannattaa isännältä kysyä jokaisella leimikolla. Usein sitä vain ei saa tehdä. Hienoa että luottamus kuskiin syntyi ja toivottavasti hakkuu sujui hyvin.

   

  Jätkä

  Hakkuukoneella hakattaessa kolmonen on ihan hyvä pituus, paitsi palataan menneeseen aikaan, jolloin lähikuljetuksessa urakoitsijat itkivät sitä, että ajokoneen kuormatila on mitoitettu väärin, niinpä  jotkut huimapäät tekivät jatkeen perään, että saivat kahta mittaa ajettua.

  Siksi siirryttiin noin kuutosen hakkuuseen, että voitiin ajaa täysillä kuormilla. Eivät ole varmaan vielä täälläpäin huomanneet, että pitkäksi hakattu kuusi onkin UPM:n Jämsän tehtailla ”vanhoille mitoille”. No, siellähän on kyllä tehtaatkin vanhat, olleet jo kymmeniä vuosia. Kävin siellä viimeksi silloin, kun Jämsänkoskella PK6 oli melko uusi ja Kaipolassa Taisi olla PK 7 silloin aika tuore.

  Tuossa naapurin puutavarakuski viettää joskus yön kotonaan rekka täynnä puutavaraa. Pitkältä näyttää – tavara. Metsähallituksen metsästä on ja menossa milloin minnekin.

  suorittava porras suorittava porras

  Kuitupöllin tavoitepituus alkaa olla tänä päivänä 5,5 metriä , jotta rekkojen ei tarvitse ajella pelkkiä terveisiä . Reilua vitosta tehdään päämittana ja latvasta mitä sattuu tulemaan .

  Jätkä

  suorittava porras: ”-Kuitupöllin tavoitepituus alkaa olla tänä päivänä 5,5 metriä , jotta rekkojen ei tarvitse ajella pelkkiä terveisiä . Reilua vitosta tehdään päämittana ja latvasta mitä sattuu tulemaan .”

  Löytyihän ainakin yksi alan mies, joka elää lähinnä tätä päivää, eikä haahuile historian hämärässä. Se on justiinsa noin, että tavaran pituus määräytyy kuljetuskaluston mukaan, eli 5,5 on mitta, jolla saa metsätraktoriin täyden kuorman, siitä saa nuppiin täyden kuorman ja siitä voi tehdä perävaunuun kaksi mittaa.

  En oikein ymmärrä minkälaisessa tynnyrissä noita joitakin pidetään, kun näyttää, että he eivät ole käyneet ulkoilmassa kahteenkymmeneen vuoteen, vaikka tittelissä löytyy…

  jees h-valta

  No jaa, sanotaan nyt että suorittavan jutut nyt alkaa olla jo muutenkin aivan alta tason mutta jos jotain tuohon suuntaan niin kyllä siitä hiukan pidempiä kuusen latvuksia näyttää jälleen metsään alkavan jäämään. Että sekin tavallaan huomioitu käytännön metsäelämässä. Suurta merkitystä ei sinällään koska ite pystyn ne hyödyntämään helpommilta osin polttorankana. En minäkään niitä mistään paikkaansa puintikasoista ala kaivelemaan mutta yksittäiset kyllä. Mutta silmään pisti että pidempiä latvuksia jää.

  Tolopainen

  Taitas kuitenkin tuo pituustavoite olla 4.5 ainakin alkuvuodesta oli. Miksi maksimi pituus koivukuidulla on edellen jäykästi 3.2. Tuo on tuhlausta ja aiheuttaa tulonmenetystä. Koivuhan nykyisin käytännössä menee kuiduksi kun tukilla ei kysyntää juuri ole. Tukkikokoiset puut joutuu turhaan katkomaan kolmeen metriin.

  jees h-valta

  Ei kannata yleistää tuota koivutukin menekkiä. Sitä menee välillä hyvinkin halusti mutta ei täällä lounaan kantilla juurikaan. Itä-ja keskisuomi varmasti niissä parhaita alueita. Kuten kasvatuksenkin suhteen.

  suorittava porras suorittava porras

  5,5:n koivukuitua hakattu jo reilu kaksi vuotta…

  Tolopainen

  Ei noita koivusahoja kovin monta Suomessa ole, pakko se on olla realisti. Selkeästi näkee että koivua kasvatetaan aivan liikaa. Markkinoita ei sille ole nyt eikä tulevaisuudessa. Biotuotetehtaatkin käyttävät pääasiassa havukuitua.

  metsä-masa metsä-masa

  ” Lisäys aiheesta, hakkuuohjeet ”

  Sahan omistajasta vaihdoksesta johtuen kuitujen katkonta ohjeet oli muuttuneet, nyt meidän kaupassa oli kaikki kuidut vapaalla katkonnalla. Moton korjuun ohjelmassa oli molempia leimikoita, mutta tärkeintä minulla oli tehdä tuttavuutta uuden kuljettajan kanssa kertaamalla ko. asiat,  Hyvin se savotta meni !

  Latvusmassan ollessa kiinnostava laji tein kaupan paksusta tavarasta parruun asti 9,5 cm, ja loppu meni latvusmassan mukana polttoon, rahallisesti se oli hyvä, mutta lannoitteet tuotiin sitten Forest Vitallin kautta takaisin.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 96)