Keskustelut Harrastukset Hakkuut -rahapulan merkki :)

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)
 • Hakkuut -rahapulan merkki :)

  Keskustelin netin sienipalstalla Etelä-Hämeen hyvistä tattimaastoista kesämökkini suunnalla Tammela-Loppi. Juttu kääntyi hakkuiden vaikutuksiin marja- ja sienisatoon. Paikallinen rouva heitti hauskan kommentin: ”älä nyt niitä avohakkuita marjamaillasi ihmettele, isäntien mielestä metsän kaato siellä on rahapulan merkki” 😉

 • Hiluxmetsuri

  Keräsin viikonloppuna ensimmäisen herkkutattisaaliin juuri tuolta suunnalta. Kenties ollaan naapureita 🙂

  Itse en meinannut hakata mitään muuta kuin koivunruikaleita kuusia kiusaamasta, sitä ei ehkä tulkita noissa isäntäpiireissä persaukisuudeksi 🙂

  jees h-valta

  Tuo on aika vanhakantainen ajatusmalli jostain sotien jälkeiseltä ajalta. Mutta valitettavasti rajoittanut tyhmästi monen kipeästi tarvitsemaa kantorahatuloa metsistään. Esiintyy hiukan kyllä vielä tänäpäivänäkin. Tiedän talouksia jotka asuvat suorastaan aikaansa nähden huonoissa olosuhteissa. Ja metsissä kiinni rahaa huikea määrä. Muitakin syitä toki on, (useimmiten huonoja tekosyitä) kuten jälkipolville säästäminen. Ei vain huomata että ne tulevat oloissaan paremmin toimeen kuin nämä metsiensä pihtaajat.
  Sitten on tämä pahan päivän varalle säästäminen. Noo, siinä useimmiten vain lähtee henki sitä pahaa vartoillessa.
  Todellisuudessa aika monesti kyse on vain aika aikaansaamattomasta tuhtaamisesta josta on jo aikaa hävinnyt tekemisen ja päättämisen eväät. Kun nyt jotenkin pärjätään ei vain tehdä mitään ettei vain ketään pääse arvostelemaan. Täällä Satakunnassa on aika usein vanhemmalla väellä tapana sanoa että mitä muutkin ajattelee.

  Puun takaa

  Tuntuu myös olevan jonkinverran sitäkin, jotta sanotaan miten muitten pitäisi ajatella…

  Puun takaa

  Varallisuus on aina tapauskohtaista ja suhteellista.
  Kiinteä varallisuus näkyy tietysti enemmän ulospäin kuin muut omaisuuslajit.
  Sitten on vielä tämä netto- ja bruttovarallisuus.
  Nyrkkisääntönä voisi kuitenkin pitää, että paljastumisen varalta on turvallisempaa näytellä köyhempää kuin onkaan, eikä päinvastoin.

  Gla Gla

  Mukavampaa se ainakin on.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kuule jees, tuo asenne on ajalta jonka jälkeen on ollut moniakin sotia. Se on niin vanha sanonta kuin metsän kaupalliset hakkuutkin.

  Toisen maailmasodan jälkeen edes hiukan alettiin huomata, että se hakkuu tuottaa myös metsään lisää puuta.

  Liekkö tuon vanhan sanonnan noudattamista vai mitä mutta paljon jäi pystyyn lahoavia kuusikoita ns veroleimikoidenkin jälkeen korjaamatta.
  Männyllä tilanne hiukan parempi se sentään sinnittelee nollatilassa aika kauvan ennenkuin puuston arvo lähtee vanhuuden takia laskuun.

  Toinen yhtä järjetön hokema on ettei mun kannata enää mettälle mitään tehdä en minä ehdi siitä rahaa saada.
  Minä ainakin teen hoitotoimenpiteitä hamaan loppuun asti. Muilta kuvioilta voi hakata sitten kun uudistukset yms hoidettu kunnolla, niin että uutta kasvua on.
  Lisäksi jos ei olekkaan hakkuumahdollisuuksia vielä, niin aina ne lähenevät ja metsän arvo kasvaa. Kasvua voi realisoida myös myymällä pohjineen, niin ehtii itse nauttia rahoista.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Pähkäilijä

  Eikös hakkuurahojen tarkoituksena ole yleensä vaihtaa aviopuoliso tai auto?

  Caballista

  Hakkuiden tarkoitus on rahoittaa maatalouden investoinnit. Niin pitkään kun on perämetsiä voi näyttää olevansa menestyvä maatila.

  Puun takaa

  Ennen sanottiin, että piti leventää navetan ruokintapöytää ja ovia, että mahtui ajamaan suuremmilla puukuormilla navetan läpi.
  Tämä oli juuri se syy, miksi luovuin maataloudesta ja siirryin metsätalouteen.
  Nyt EU-aikana maatalouden investoinnit ovat jo sitä mittaluokkaa, ettei siinä metsät paljoa paina.

  Tare Tare

  Nuorempana kuulin mailla useasti että kaikilla naapurien aukoilla metsissä oli oma nimi, oli Paloaukea, mutta oli myös Mossenaukko, ja Natikanaukko. Kaikki oli vedetty suoraan aukonteon aikoihin hankituista naapurien autoista, koneista, tai tulipalosta. En epäile ettei asiassa olisi ollut joku totuudensiemenkin, mutta asenteita mailla se kuvasti hyvin

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 27)