Keskustelut Harrastukset Hakkuut -rahapulan merkki :)

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)
 • Hakkuut -rahapulan merkki :)

  Keskustelin netin sienipalstalla Etelä-Hämeen hyvistä tattimaastoista kesämökkini suunnalla Tammela-Loppi. Juttu kääntyi hakkuiden vaikutuksiin marja- ja sienisatoon. Paikallinen rouva heitti hauskan kommentin: ”älä nyt niitä avohakkuita marjamaillasi ihmettele, isäntien mielestä metsän kaato siellä on rahapulan merkki” 😉

 • ensolainen evakko

  Myin hiljattain puuta, mutta myöhästyin kuukaudella. Suurin pörssinousu meni ohi Toisaalta koskaan ei ole ihan myöhäistä kuten tupakoinnin lopetuksessa.

  Puun takaa

  Portugali houkuttelee ulkomaisia eläkeläisiä rasvaamaan taloutensa rattaita. Vuoden alussa maa muutti ulkomailta maksetut eläkkeet verottomiksi.
  – Kansainvälisten lainoittajien vaatimat säästötoimet ovat vähentäneet kotimaista kysyntää. Sen takia esiin nousi idea etsiä potkua talouteen ulkomailta, selittää ranskalais-portugalilaisen kauppakamarin johtaja Carlos Vinhas Pereira.
  – Portugaliin tulee jo paljon eläkeläisiä Britanniasta, Saksasta ja Pohjoismaista. Myös ranskalaisten määrä on kovassa kasvussa.
  Valtaosa eläkeläisistä asettuu Algarven alueelle, jota jotkut kutsuvatkin jo Euroopan Floridaksi eläkeläisten suosiman Yhdysvaltain osavaltion mukaan.
  Portugalissa ulkomaisten eläkeläisten verovapaus on herättänyt närää, koska samaan aikaan monen portugalilaisen verotus on kiristynyt. Ulkomaisten kiinteistönomistajien liiton apulaisjohtaja Erwin Mohr sanoo, että verotulojen menetys korvautuu eläkeläisten kulutuksella.
  Eläkeläisiä houkuttelevat myös Portugalin kiinteistömarkkinat, joilla asuntojen hinnat ovat pudonneet kolmanneksen talouskriisin alkuajoista.
  STT

  kepa

  Onhan niitä täälläkin esimerkkejä.
  Yks kaveri omistaa metsää n.60 ha.Metsän sais varmaan päätehakata kokonaan jos haluais.Kaveri vaihto lämmitys muodon taloonsa ja otti siihen muutaman tonnin lainan pankista että saa homman hoidettua.”Puun hinta on niin huono”.
  Yhellä porukalla on yritys jonka nimi on tasasen tappavasti kauppalehessä.Suht.hyvää metsää on n.150-200 ha josta löytys usiamman sadantuhannen edestä hakattavaa.Metsä liittyy yritys toimintaan joten se ei estäisi hakkuita.Ois vanhoja hieskoivikoita jotka nuukempiki ois uudistanu,mutta ei.”Säästää metät huonoja aikoja varten”.

  jees h-valta

  Itseasiassa kepa voi olla aivan järkevää ottaa lähes nollakorkoista lainaa pankista nyt kun nousukausi pikkuhiljaa kolkuttelee. Kuitenkin tuonkin lainan kerkiää aivan hyvin vielä kuitata loppuun ennen kuin korot alkaa nousta piiruakaan. Samaan aikaan puun hinta voi tosiaan kohota muutaman euron jolloin voiton voi laskea tuhansissa helposti. Myöskään tappiollista yritystoimintaa ei kannata rahoittaa puukaupoilla eikä millään muullakaan omaisuuden myynnillä. Vähän riippu yritysmuodosta mitä kannattaa tehdä. Se on pitkä juttu ruveta jokaista muotoa erikseen erittelemään. Mutta voittopuolisesti tappiollinen yritystoiminta kuuluu vain lopettaa. Ei alkaa ruokkia omaisuudellaan. Muun kuin pakollisen.

  Puun takaa

  Portugalin valtio muisti tulevaa metsäeläkeläistä toisellakin tavalla.
  Ihmettelin sieltä tulleen laskun pienentymistä, kunnes selvisi, että olivat laskeneet asumiseen kohdistuvan arvonlisäveron 22 prosentista viiteen prosenttiin.

  metsänvartija

  Kerran kuussa pieni tili tuli postikonttoriin, sillä sai ostettua mitä tarvitsi.

  Hakkuut suoritettiin 20 v:n metsäsuunnitelman mukaan, siitä se tilikin maksettiin.

  Ei ollut markkinataloutta vaan valtiontalous.

  Metsähallitus oli hyvä työnantaja metsänvartijalle.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jos metsää on 60 ha, eikä siihen ole hetkeen satuttu, niin yhden lämmitysmuodon vaihdoksen verran siellä on taatusti kiireellistä hakattavaa. Silloin pankin pieni korko ei tunnu missään sen rinnalla ettei tarvitse ottaa velkaa ollenkaan ja metsä vain paranee.

  Kyllä Jees H-valta on oikeassa, tappiota tuottava bisnes pitää lopettaa.
  Kuitenkin kun tuossakin tapauksessa löytyy ilmeisesti sitä kiireellistäkin hakattavaa, niin miksei hakata sitten? Onhan se omilla rahoilla helpompi tehdä huonoa besnestä kuin pankin rahoilla, joista aina on jotain kuluja.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 7 vastausta, 21 - 27 (kaikkiaan 27)