Keskustelut Metsänhoito Hankintahakkuu ja juurikäävän torjunta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 72)
 • Hankintahakkuu ja juurikäävän torjunta

  En löytänyt hakutoiminnolla, joten uusi keskustelu.

  Millä olette hankintahakkaajat/metsurit tehneet juurikäävän torjuntaa? Urea reppuruiskuun ja sillä kantokäsittelyt aina päivän päätteeksi?

  Valmisteita on ilmeisesti kahta, Rotstop ja urea. Biologinen Rotstop kuulostaisi vähän konstikkaalta käyttää, ei säily pitkään, pidettävä jääkaapissa ja sekoitettava uusi satsi päivittäin. Siksi ajattelin ureaa, jos kuidulla olisi enemmän menoa ja tulisi kesällä tehtyä enskaa.

  Mistä aineet?

 • jees h-valta

  Jätkä ei sitten aivan nykylakia tunne joka nyt ei yllätä. Jos uudistat lehtipuulle voit huoletta heittää kuusikon nurin vaikka juhannuksena jos saat vain jonkun urakoimaan edes lähes selvänä. Minulle ei tehty esim. juuri viimeiseen kuusikon päätehakkuuseen kun ilmoitin että rauduskoivu tulee seuraavaksi.

  Gla Gla

  Sanoo säädökset mitä tahansa, kuusikkoa ei kannata ilman käsittelyä hakata. Jospa koivikon alle kasvaa luontainen kuusikko ja sehän on tuomittu jessen tapauksessa lahoksi. Tai hirvet syö koivut ja uusintaviljely tehdäänkin kuusella.

  Itse torjun juurikääpää tekemällä hakkuut ja raivaukset talvella. Kesät voi käyttää varhaisperkuuseen, heinäämiseen, istuttamiseen yms. juttuihin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Minun mielestäni mitään turvallista senttirajaa ei ole, eli periaatteessa havutaimikon raivauksetkin olisi varmin tehdä talvella, mutta käytännössä mahdotonta. Jos uudistettava puulaji onkin koivu, miksi turhaan hankkia itiöitä kuusen kantoihin? Sehän säilyy siellä jopa vuosikymmeniä ja tarttuu koivikon alle tuleviin alikasvoskuusiin.

  Jätkä

  Jeessi sitten nuukailee metsänhoidon kanssa, mutta sehän on jo nähty, kun hän ei edes halppisraivuria malta käyttää.

  Kyllä ne säästyneet rahat sitten sijoitetaan ”viisaasti” lintulaudan malliseen leikkimaasturiin, alueen kuusikoista viis.

  Kyllä täällä käsittelevät aina kaikki havupuun kannot äitienpäivästä alkaen, viljellään sitten vaikka energiapajulle.

  jees h-valta

  En minä mitään nuukaile mutta turhasta on turhaa maksaa. Kun laki on noin ja sehän kait pitäisi suojata vääryyksiltä. Eihän tuossa mitään säästä koska M-G ei ole siitä minulta koskaankaan ihmeemmin veloittanut. Yksi ainut lasku on tullut silloin kun uusi laki ei vielä ollut voimassa. Muutamista kympeistähän silloinkin oli kyse. Ja se että koivua kasvatan tarkoittaa todella sitä enkä aio siellä tosiaan kuusta edes alikasvoksena kasvattaa. Tulee niin hienoon luontomiljööseen ettei sitä kuusella kusta.

  jees h-valta

  Toki siinä vanhassa kuusikossa ei lahoakaan edes ollut ettei senpuoleenkaan.

  Menninkäinen

  Urean ostoon tarvitaan kasvinsuojelututkinto. Täällä ainakin saa kasvinsuojeluainemyyjältä ostettua. Ja sumuttavalla pumppupullolla hoituu levitys.

  Jätkä

  Jeessi:”-Toki siinä vanhassa kuusikossa ei lahoakaan edes ollut ettei senpuoleenkaan.”

  Lahoon kuusikkoon urean ruiskuttaminen on turhaa, Ei se lähde sieltä pois, vaikka leviääkin. Terveiden kuusikoiden kantoihin se pitäisi ruiskuttaa.

  tamperelainen tamperelainen

  Onko kukaan suorittanu tuota mo:n myrkkytutkintoa.Pitäisi olla kevennetty versio maanviljelijän tutkinnosta

  Onneksi tuli hankittua 20 litraa glyfosaattia juuri ennenkuin uudet määräykset tuli voimaan

  Visakallo Visakallo

  Jessen kuusikot olivat aikaisemmin lahoamassa, mutta ovatkin sittemmin tervehtyneet. Onneksi olkoon! Vähän erikoisilta kyllä kieltämättä kuulostaa nuo hakkuut Jessen mailla. Muualla Suomessa kannot käsitellään, vaikka seuraava puusukupolvi olisi vaikka pihlajaakin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 72)