Keskustelut Metsänhoito Hankintahakkuu ja juurikäävän torjunta

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 72)
 • Hankintahakkuu ja juurikäävän torjunta

  En löytänyt hakutoiminnolla, joten uusi keskustelu.

  Millä olette hankintahakkaajat/metsurit tehneet juurikäävän torjuntaa? Urea reppuruiskuun ja sillä kantokäsittelyt aina päivän päätteeksi?

  Valmisteita on ilmeisesti kahta, Rotstop ja urea. Biologinen Rotstop kuulostaisi vähän konstikkaalta käyttää, ei säily pitkään, pidettävä jääkaapissa ja sekoitettava uusi satsi päivittäin. Siksi ajattelin ureaa, jos kuidulla olisi enemmän menoa ja tulisi kesällä tehtyä enskaa.

  Mistä aineet?

 • mehtäukko

  Tutkinto on tunnin mittainen höpinä päivän selvistä asioista ja tentti päälle.Saa uusia niin monta kertaa että menee läpi…?!

  jees h-valta

  Visakallo nyt sekoilee kahden eri kuusikon hakkuun suhteen. Ei uutta. Todella H-vallan kuusikko taas oli lahovikainen ja itikkojen tuhoamiseen päin kallellaan. Siellä kantokäsittely tehtiin mutta Pohjois-Satakunnan kuusikolle ei. Ihan vain minun omasta sekä firmankin myötävaikutuksesta. Mitä sitä turhasta maksaa. Siellä tosiaan kasvaa nyt 3000 kpl rauduskoivua. Ihan isekseen istutettuna. H-vallan kuusikkoon jäikin kuusisaarekkeita ja nyt niiden väleissä kasvaa mäntyä. Ihan myös miun ihteni istuttamana.

  Tolopainen

  Mikä yhtiö ostaa hankintapuuta kesällä. Parinviikon välein pitäisi hoitaa nökköset tehtaalle, epäilen että kauppoja ei pahemmin synny.

  Rane2

  Jos asiat tuntuu itsestäänselviltä niin tutkinnon voi suorittaa ilman edeltävää koulutusta.Paikallinen Proagria järjestää koulutuksia ja tutkintoja.Se tentti on monivalintatehtäviä.

  Aineita voi ostaa myös ilman tutkintoa jos niiden käyttäjä/levittäjä on esim.naapurin isäntä jolla on tutkinto ja ostajalla on vaikkapa kännykkäkuva hänen tutkintotodistuksestaan.

   

  http://www.tukes.fi/fi/Toimialat/Kemikaalit-biosidit-ja-kasvinsuojeluaineet/Kasvinsuojeluaineet/Kasvinsuojelukoulutus-ja–tutkinto/

  Menninkäinen

  Välillä syksyllä voi olla pitkäänkin lämmintä. Männikön ensiharvennuksissa meillä syksyllä käytössä, ennen kuin lämpötila laskee tarpeeksi.

  Pete

  aika moni meistä, ehkä Jeessikin, on siirtynyt ajasta ikuisuuteen seuraavan 20v aikana. Siinä jeessin juurikääpäkannokossa on koivikon ensiharvennus silloin ajankohtainen. Omistaja voi olla joku muu kuin Jeessi ja hän hyvinkin haluaa hyödyntää kuusialikasvoksen. Toki onhan se tullut selväksi, että osaa meistä kiinnostaa vain oma etu, tulevista polvista viis.

  erikoiseksi tämän tekee se, että MG olisi sen käsittelyn sinne varmasti tehnyt ja ilman laskua metsänomistajalle. Ei voi kuin ihmetellä. Onneksi ei olla naapureita.

  Jätkä

  Jeessiä täytyy hieman ymmärtää, koska hän on jäänyt niin paljosta osattomaksi – ei ollut jonon alkupäässä silloin kun järkeä ja empatiaa jaettiin.

  Ei siinä isoa nokaretta järkeä tarvita, kun tajuaa, että Harjavallan seuduillakin terve kuusenkanto tarvitsee suojan, ei sairas. Sen jälkeen, kun itiöt ovat miehittäneet kannon, on peli pelattu muutamaksi kymmeneksi vuodeksi ja niitä pöllyää pitkienkin matkojen päähän – sanotaan jopa kilometriin asti.

  jhn6610

  Raivuulla kuusikossa tänään. Oli monta 1-2m kuusta kenossa irvenmakuusta. En katkaissu, talvella sitten. Mites kataja? onhan sekin havupuuta, tarttisko ureaa? muutama pöheikkö, paikoittain enemmän kuin ku-taimia.  (järkyttävä laitos tuo 165r)

  valtteri

  Ruiskupullo vaan valjaisiin roikkumaan.Jos sattuu raivuulla paksumpi havupuu kaadettavaksi,eikun vaan suihketta kantoon.Aika ikävää enää talvella lähtä samoja jälkiä tarkkomaan.

  Jätkä

  Katajat kuolevat juurikäävän vaikutuksesta, kyllä niihin pitää (terveisiin yli kymmensenttisiin ainakin kusaista kantoon.

  165 r on järkyttävä vehje, mutta jos se on hyvässä kunnossa, niin kyllä silläkin sahaa, kun ei tarvitse kahta tankillista enempää vetää päivässä. Tänään kyllä oli kylmähkö ilma, hyvä työkeli, puut kaatuivat tuulen avustamana.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 72)