Keskustelut Puukauppa Hankintakaupan minimierä

 • Tämä aihe sisältää 24 vastausta, 16 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta, sitten AvatarPuuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
 • Hankintakaupan minimierä

  Merkitty: 

  Kuinka pieniä puueriä yhtiöt yleensä ostavat tienvarresta? Olisi noin 15 siemenpuuta a noin 1 m3.

 • Ola_Pallonivel

  Sopimusasiakkaalle 3 kuutiota minimi.

  Ison kaupan jälkeen seuraavana vuonna ei minimiä tukille, vaikka ei ole sopimusasiakkaasta kyse. Kaikki käy.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyllä täällä on pikkusaha ostanut tuollaisenkin erän tukkeja, kun vein ihan maantien varteen asti. Latvat jää sitten itselle. Joskus oli kuitupuullakin isoillakin 10 mottia minimierä, mutta nykyisin kai 30 mottia.

  Jos naapurilla jonkun kanssa kauppa niin saattaa kelvata pienikin erä kun vie naapurin pinon viereen. Pyrkivät kyllä joustamaan kun voi toiste olla suurempierä kyseessä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

   

  harrastelija harrastelija

  Hyvä tukkikasa saattaa kyllä kelvata sopivalta hollilta pienempikin- Kuhmo Oy ohjeisti hankintakauppaa siten, että rekkakuorma sahalle tuotuna oli pienin erä. Rekkakuorma lienee muutenkin aika sopiva kaupan tekoon, jos se on autotien varrella.

  Pienemmät kuitukasat kannattaa tehdä polttopuuksi.

  metsä-masa metsä-masa

  Yhtä hyvin kelpaa pienet erät Itä-Suomessakin, hankinta- ja käteiskaupalla. Ostajalta tämä on suhdetoimintaa, jota myös myyjän kannattaa arvostaa !

  Lasse

  No kysyä kannattaa kummiskin ostajalta ennenkun alkaa puita kaataan.

  Jätkä

  Siemenpuut ovat sen verran hyviä (yleensä), että pienempi sahaaja varmasti kiinnostuu niistä, jos ei hinta kuutiota kohti nouse liikaa. Joku lähellä oleva saha yleensä ostaa useammaltakin samoilta seuduilta, joten Logistiikkakaan ei liene vaikeaa. Kesällä oli mökkini kohdalla pikitien ojaan ilmestynyt arviolta 5 – 8 kiinnon kuitukasa lähti juhannuksen tienoilla oikein täysperävaunullisen puutavara-auton matkaan. Auton nuppikuorma oli jo täynnä ja perävaunussakin hieman, eli keräilyerät olivat menossa ennenkuin ötökkälaki iskee kaikessa ankaruudessaan.

  Ostaja voisi haluta osallistua puiden katkontaankin. Jos siemenpuupetäjien ikä on yli sata vuotta, niiden kilpikaarna voi yltää jopa yli kuuteen metriin. Niistä tulee 46 dm:n A-luokan tukkeja melkoisella varmuudella.

  Metsuri motokuski

  Versowood osti vastaavan erän naapuri-isännältä kunhan rahtasi ne tienvarteen. Kannattaa kysyä ennen kuin kaataa niin osaa katkoa oikeisiin mittoihin. Uskon että niille ostaja löytyy.

  Riippumaton ajattelija

  Ei missään ole erikseen sovittu puukaupan minimierää. Sehän on täysin myyjän ja ostajan välinen asia, tehdäänkö puukauppaa yhdestä vai tuhannesta motista. Parhaiten selviää kysymällä ostajilta ja neuvottelemalla. Toki menekkiä edistää, jos puut saa pikitien varteen ja niitä on useampi.

  pikkutukki

  Pankinjohtaja vei sahalle yhden koivukuidun suksitelineissä . Olivat ottaneet vastaan ja maksaneet muutaman kymmenpennisen . Nimikin on tiedossa ja tapahtunut muutamia vuosikymmeniä sitten .

  Tolopainen

  Yhtä puuta vähempää ei kannata myydä. Sehän on höpöjuttuja että puita pitäisi olla rekkakuorma. Nykyisin esim. MG käyttää kuormavaakamittausta niin pienien määrien ostosta ei mitään lisäkuluja yhtiölle tule. UPM ja ENSKA eivät tietenkään ole pienistä eristä kiinnostuneita kun ovat byrokraattisia toimijoita ja käyttävät tehdasmittaa hankintapuissa.  Muutenkin heillä on vähäinen kiinnostus puukauppoihin. UPM ostaa lähinnä Pohjanmaan  ruotsinkielisiltä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)