Keskustelut Puukauppa Hankintakauppa

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)
 • Hankintakauppa

  Ensimmäinen hankintakauppa vielä odotuttaa. Kokeneet hankintahakkaajat, kuinka nopeassa ajassa ensimmäisen puun katkaisusta puut (kuljetettava erä) pitäisi olla haettavissa tien varresta? Tähän tietysti vaikuttaa vuodenaika, eli miten tämä menee talvi/kesä? Vaikuttaako puulaji? Entäs tukki/kuitu?

 • Tikkula

  Kyl ne lähtee nopeestikkin. Kuidut luovutettu viime tiistaina. Perjantaina kävin kattoossa onko kalikat lähteneet, ja oli. Ja viime vuosina lähteneet nopeesti. Maksimissaan 3vk.

  Menninkäinen

  Havukuidulla kesäkaudella saa olla 60 päivää teon ja luovutuksen väli. Jos pidempi tavara voidaan luokitella laho kuidun hinnalla.

  Hankinta pinot lähtee ihan nopeasti jos sitä tavaraa on pinossa tarpeeksi. Hankintasopimuksessa on se 30-60 päivää poiskuljetus aika. Tai se mitä erikseen sovitaan.

  Kuormaivaaka mittauksessa on eri kertoimet eri kuukaudelle. Jos on myynyt puuta eikä lunta niin pitää aika hyvin paikkaansa.

  jpjulku jpjulku

  Yritin kaivella tietoa ja löysin maininnan, että kesällä kaikilla tukeilla ja kuusikuidulla aikaa kaadosta tehtaalle max 2 vkoa, koivu- ja mäntykuidulla 2 kk. Kenties tämä hyvä nyrkkisääntö (ei ollut minkään yksittäisen firman ohjeistus). Talvella sitten eri juttu.
  1.5-30.11 tietty havupuun kaataminen hankalampaa kantokäsittelyn takia, mikä pitää huomioida suunnitelmissa.

Esillä 3 vastausta, 11 - 13 (kaikkiaan 13)