Keskustelut Puukauppa Hankintalisä,hankintahakkuu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)
  • Hankintalisä,hankintahakkuu

    Tämänpäiväisessä Makasiinissa oli valaiseva artikkeli ns hankintalisästä.Se on järkevä vain sellaisilla kohteilla jotka eivät yhtiölle kelpaa edellyttäen että mottihinta on kohtuullinen.Toinen syy on arvokas nuori metsä,jonne ei kaikkia motosuhareita uskalla päästää.
    Hankintahakkuu on useinmiten lähinä terevyden -ja metsänhoitoa.
    Päästäkseen palkoille esim kuitupuunhakkuussa,pitäisi joka päivä pistää kourakasaan vähintään viisi mottia kiintoa.

  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Hankintalisä tai joskus hankintamiinus kertoo, kenen halutaan puut hakkailla teollisuudelle luovutettavaksi. Hankintahakkuu sopii erityiskohteille,metsänomistajan kuntoiluun ja raikkaassa ulkoilmassa työskentelyyn.

    Koivikkoa mukava itse harvennella,ei paljon karsimista ja puutkin kaatuvat riuhtomata maahan.Olen joskun ennen jopa liki 1000m3 sahalla hankinta hakannut,mutta nykyään ei tule edes verovapaata 125m3. vuodessa Hajatuulenkaatoja ja kuivasia rekkalastin verran sahurille vuosittain joutunut hankintahakkaamaan,nyt vajat pullistelevat sahatavaraa.

    Hakerankat talon lämmitykseen myös kasaillut,tai kaatanut .

    topintam topintam

    Hankinnalla päästään vielä tiliin kun on vähän halpoja hyviä koneita ettei käsipelissä yritä tuulimyllyjä vastaan. Rekkakuorman halkojumppa otti tehokasta työ aikaa 80h ja 100e-kiinto. Vielä kulujen jälkeenkin mittari näytti 40e kantohintaa koivukuidusta.

    Puuhastelija

    Hankinta on erittäin kannattavaa semmoisissa kohteissa mihin ei motoa saa paikalle esim. Kohteen pienuuden takia, sillä minun mielestä kannattaa laskea suuri arvo sille, että metsä alkaa kasvaa paremmin ja monesti myös laadukkaampaa puuta. Ja tietenkin tuo kuntoilukin on erittäin tärkeää.

    tupe tupe

    Jos tukkimetsän harvennuksesta saa lähes 20 e hankintalisää, se kannattaa. Tästä on kokemusta tältä syksyltä. Kyseessä oli pieni ala.

    tamperelainen tamperelainen

    Näkyy nuo motojen tekemät ensiharvennukset pistetty liian harvoiksi.Sitten myrskyt vielä kaataa mäntyjä ja kuusia.
    Hankintahakkuita tekemällä välttää nämä ongelmat

    silencio

    Ruotsissa metsänomistajat näyttävät suosivan omatoimista puunkorjuuta, ainakin pienempää korjuukalustoa on tarjolla huomattavasti Suomea enemmän.

    Mistä tämä johtuu? Onko länsinaapurissa suurempi hankintälisä? Ovatko tilat nin suuria/yhteistyökykyisiä, että tilojen koneistohankinnat ovat kannattavia? Ovatko metsät niin kurjassa kunnossa että itseään kunnioittavat motomiehet aivät harvennuksille suostu? Vaiko jostain muusta?

    Rane

    Kannattaa muistaa että hankintamiehenkin kannattaa tehdä samalla hieman isompi pino hyvän tien varteen,jos suinkin mahdollista.Ne lisät kun tekee yli 3 euroa plussaa perushintaan.

    metsä eemeli

    Hankintahakkuu,sitä olen tehnyt noin 30v joka vuosi.Joskus enemmän,joskus vähemmän.Ensimmäiset vuodet naapurit ajoivat puut hevosella.

    Kelkalla olen puut ajellut n25v.Eipä ole samanlaista talven alkua ollut kuin tämä syystalvi.
    Lumet taas suli pois.Koivikosta ehdin ajella itsenäisyyspäivän jälkeen
    71 kiintoa.kuitua ja tukkia.
    Tänään oli välimitta,kuitua 34 ja tukkia 37 kiintoa.Ostajalla kuidusta pulaa,tekee klapeja kuitupuusta.

    Ajo jatkuu kunhan lunta taas satelee.

    Horjumaton Horjumaton

    *** Eihän nyt helvatsooni sentään voida ajatella,että metsänomistajat ihan vaan ilokseen ja talkoilla puuta korjaa. Kyllä tukkipuunkin teosta pitää vähintään se moto/ajokone taksa saada. Eli 10-12 €. Suotta on tälläistä alistumista orjatyöhön. Kyllähän Lauri Vaaran jutuissa on paljon perää. Meininki on kuin kehitysmaissa puunkorjuun osalta kustannusten peittelysssä. Muistakaa,metsänomistajat maksaa ne korjuukulut aina,vaikka nykyisessä pystykauppa- systeemissä asia pahoin hämärtyy.

    Puun takaa

    Monesti hankintapuita mitatteessa tehdään vielä laatukorjaus tukista kuituun.
    Tätä eivät läheskään kaikki sahalla hankintapuuta tekevät tunnu tietävän.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 24)