Keskustelut Puukauppa Hankitakuitupuun ylitarjota Heh Heh!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 140)
 • Hankitakuitupuun ylitarjota Heh Heh!

  HEI te kolmen Suurmetsäyhtiön johtajat metsänhoitajat ja asiantuntijat.Elkääpä  alkako jarruttamaan hankintapuun vastaan ottoa kesken Parhaan korjuukauden luulisi teille ne hanke kalikat mahtuvan ja vielä kohtuuhinnallakin,innovoikaa onhan teillä tietoo(Onko TAitoo?),painakaa vaik hakkurista lävitse ja lämmöksi . Ootte polleena uujen sellutehtaan juurel eik teille ees metsänhoito kuitu kelpaa TÄMÄKÖ suhteiden hoitoo puun tuottajaan. Hävetkää . Muutama venäjän juna pois ja siinähä se on tulee valtakunnan politiikkakin hoidettua samalla!Uskon asiaani saha soi innovimata huomennaki!

 • Tolopainen

  Näillä hinnoilla Tilhiä ei kannata edes käynnistää, pitäkööt tunkkinsa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  No, vielähän tuonne MG:lle mahtui pikku tukku koivua ja auto haki heti kun oli saatu lappu pinoon.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Apli

  Muutama naapuri metsänomistaja yrittänyt myydä hankintapuuta, mänty ok ja kuusi, koivu ei kelpaa ostajille… Tänään oli maaseudun tulevaisuudessa koivusta juttua, tuodaan rajusti venäjältä mutta kotimaiselle koivulle ei tahdo löytyä ostajia, monen Mhy:n todellinen ongelma ja pahenee vaan… Tuonnista voisi puolet helposti korvata kotimaisella jos olisi haluja… Uusi Äänekoski ei juurikaan tuo tähän helpotusta sen lisäys on havukuitua.

  jees h-valta

  Firmoilla on yleensä kiintiöt hankintapuulle joten ilmeisesti aika ohkaiset ovat jos nyt jo ahdistaa. Tai sitten toimitaan heille väärän tahon kanssa jolloin ei huvita kaupanteko muuten vaan. Eli mhy.

  Lasse

  Ensimmäinen hankintapino havua lähti MG:lle samanlailla kuin Taneliltakin, eipä tullu kysyttyä ostaako keväällä loput, todennäkösesti. UP:n tämän talven  pystykaupan koivu nökköset näyttää nököttävän teitten varsisa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Täällä ostomies sanoi että koivu liikkuu paremmin kuin mänty, kuusesta ei tainnut mainita. Kaikki kuitenkin olis kelvannut.

  Ollaan Länsi-Suomessa Kaskinen käyttää vielä koivua, tuontipuulla pitkä matka. Toisaalta taas männyllä pitkä matka Raumalle.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Hankintapuun määrä on nykyään niin marginaalinen, että kuitupuussa on ihan pelkkää pottuilua, jos sitä ei oteta vastaan.

  Tukeilla on eri juttu, kun hankintamiehillä on tuo tukkien tekotaito niin hukassa, että raakkipino on joidenkin tekijöiden osalta yhtä kuin ”tukkipino”.

  Metät kunnossa!

  Se on tässä niin kuin kaikessa muussakin, että tilanteen mukaan on elettävä ja toimittava. Koivukuidun menekkivaikeudet kun alkutalvesta selkiytyivät tuli pienen selvittelykierroksen jälkeen jopa ylikysyntää koivulle jota itse en klapeiksi pysty jalostamaan (kalusto ja varasto). Niin siinä kävi, että ylimääräinen koívukuitu lähti tienvarresta ensimmäisenä ja parhaaseen hintaan.

  Tolopainen

  Kyllä iso kuva on se, kun katselee noita Suomen  metsiä junanikkunasta, että koivua on jätetty aivan liikaa, kannattaa lähteä siitä, että suurin osa koivusta on maisemanhoitopuuta, eikä sille ole markkinaa, niin ei pety. Havupuutaimikossa voi olla korkeintaan kymmenen koivua hehtaarilla harvennuksen jälkeen mieluummin ei yhtään. Teiden varsille voi jättää, niin saa helposti polttopuuta.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Hankintapuusta vallitsee ylitarjonta ja koivukuidussa se näkyy kysynnässä,sekä hinnassa.Mh-yhdistysten korjuupalvelut ovat pulassa,moni harkitsee vakavasti alasajoa.Yhtiöiden kanssa solmittujen toimituskauppojen hintapolitiikka muuttunut ylitarjontatilanteessa haastavaksi.

  Mitä tulee tavallisen metsänomistajan itse hakkaamiin nökkösiin,niin sekin riippuu asiakassuhteesta.Aina olen saanut nökköseni myytyä ja yhtiö on ollut sama viimeiset 25 vuotta.Sen lisäksi yhdistyksen kautta olen joskus myynyt,kun heillä on ollut sopiva hintainen toimitussopimus.Myin viikolla SE;lle kaksituhattamottia ja lupasivat nökköset ja haketuulenkaatopuutkin ostaa,kunhan saan joskus aikaiseksi ensin valmistaa ja tienlaitaan hommata.

  Vakiintunut ja luottamuksellinen kauppasuhde takaa puulle kohtalaisen varmuuden saada kaupaksi ,hinta taasen on asia erikseen.Jos ostajalla ei ole tavarasta suuremmin tarvetta,niin sehän näkyy hinnassa.Näihän se on markkinataloudessa muutoinkin,kuten jokainen järkevä metsänomistajakin omissa ostoksissaan asian hinnoitelee.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 140)