Keskustelut Puukauppa Hankitakuitupuun ylitarjota Heh Heh!

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 140)
 • Hankitakuitupuun ylitarjota Heh Heh!

  HEI te kolmen Suurmetsäyhtiön johtajat metsänhoitajat ja asiantuntijat.Elkääpä  alkako jarruttamaan hankintapuun vastaan ottoa kesken Parhaan korjuukauden luulisi teille ne hanke kalikat mahtuvan ja vielä kohtuuhinnallakin,innovoikaa onhan teillä tietoo(Onko TAitoo?),painakaa vaik hakkurista lävitse ja lämmöksi . Ootte polleena uujen sellutehtaan juurel eik teille ees metsänhoito kuitu kelpaa TÄMÄKÖ suhteiden hoitoo puun tuottajaan. Hävetkää . Muutama venäjän juna pois ja siinähä se on tulee valtakunnan politiikkakin hoidettua samalla!Uskon asiaani saha soi innovimata huomennaki!

 • puunhalaaja

  Varsin nihkeätä oli Pohjois-Satakunnassakin kuidun kysyntä. Pienen erän kuitenkin kuulemma kelpuuttivat, varsinkin jos saa kuusikuitua suurimman osan. Tarkoittaa siis sitä, että tänäkin keväänä pääsevät perheen lapset kiskomaan massaa ajouran varteen, ei pääse kaupunkilaisnuorisolla kunto romahtamaan ja isä saa tekosyyn temmeltää sahan kanssa.

  wanhajätkä

  Mg ostokielto hankintapuille kestää vappuun ja on ehdoton. Taas oli metsälehden painokoneesta hintatilaston kohdalta lapin osalta muste loppunut….ei kauppoja tilastoitavaksi.

  Puulajien ostohalut näyttää vaihtelevan aika nopeasti. Kesän ja syksyn kaupoissa havukuitu oli kysytympää ja hinta koivua pari euroa parempi. Nyt tammikuussa toisinpäin, koivu parempi. Tukki ei kelvannut ollenkaan….pieni erä menee sahalle syksyn sopimimuksella.

  Heinäkuun loppuun sovitut toimitukset saa kuitenkin turvota reippaastikkin.

   

  Timppa

  Luulisin, että hankintapuun ”ostokiellolle” on myös aivan luonnollinen selitys.  Nimittäin lisääntynyt sahaus.  Sen mukana kuitua tulee merkkinoille monta kautta.  Osana tukkipuuta, päätehakkuuleimikoissakin on yleensä vähän kuitupuutakin ja sitten päätehakkuuleimikoihin pyritään koplaamaan joku harvennus mukaan.  Ei siis ihme, ettei hankintapuu kiinnosta.

  Koivukuidun kysyntä siten liittynee idänkaupan piirteisiin.  Eikö sieltä ole tulossa tarpeeksi vaiko kenties pyritään ”opettamaan” myyjiä.

  Petkeles Petkeles

  Aina ostetaan, jos:

  a) Asiakassuhde toimii

  b) Puutavaraa tarjotaan tarpeeksi iso määrä

   

  petep

  Metsälehteä  lukiessa tulee vastaan isolla otsikko ”puukauppa käynyt vilkkaana”….  Hankintana ei puuta sitten osteta ja syystä että joku taho jää kenties ilman rahaa ?  Vai voiko sitä ihan ääneen sanoa missään tai olisivat oikeudessa kenties…

   

   

  wanhajätkä

  Aina ostetaan, jos:

  a) Asiakassuhde toimii

  b) Puutavaraa tarjotaan tarpeeksi iso määrä

   

  Kylläkyllä ja eiei. MG:llä näyttää olevan puolen vuoden sykli. Uusi kausi alkaa kesä ja tammikuussa hankintapuun kiintiöinnissä. Onhan MG sitoutunut ostamaan kaiken tuottamani puun. Mutta milloin ja miten. Pystyyn 2-3v korjuuajalla varmasti mutta hankintana….

  Tiukat näyttää ostomiehillä olevan ohjeet ja rajat vaikka ois kuinka hyvä väärti. Tulee vaan ilmotus ylhäältä että enää ei yhtään nyssäkkää ennen toukokuun loppua. Ihmeissään se on ostomieskin tuosta tempoilusta.

  Kaupan koosta se ei mulla ainakaan jää kiinni. On vaan vaikea arvioida minkä verran uskaltaa myydä yhteen kauppaan. En ole ennää nuori ja terve. Siksi teen kaks kauppaa vuodessa. Kaupan koko vaihtelee mutta on vähintään sen että saan joka puulajille maksimi lisät. Perushintahan on laskenut ja lisät noussu….ollaan hinnoissa juuri viimevuoden tasolla, koivulla yli.

  Tolopainen

  Ei siitä tarvitse mitään korvata jos sairastuu eikä saa sovittua puumäärää tienvarteen, sen takia kauppoja ei kannata pienentää. Se on ylivoimainen este, joka mainitaan kaupan ehdoissa.

  harrastelija harrastelija

  Yleensähän kaupan yhteydessä ”sovitaan” hinnat ja sen perusteella ”lasketaan” ennakkonaksu. Sitaatit sen vuoksi, että nyt puumarkkinoilla tarjontaa on liikaa. Hinta tahtoo olla se, minkä ostomies tarjoaa lapulla. Sopimusasiakkaana voi odottaa  ehkä vähän parempia hintoja kuin sivulliiselle ja hintaa voi kompensoida esim. päätehakkuun jälkeisellä uudistamiskustannuksella.

  Hintataso sekä pysty- että hankintakaupoissa on tiukentunut ja hakkuuajankohta tulee lähinnä yhtiön sanelun mukaan. Ennakkomaksua yritin vähän korottaa, mutta ei se noussut – ostomiehelle oli annettu tiukat raamit! Toistaiseksi auto jäi uusimatta 🙂

  MaalaisSeppo

  Jäi siis auto uusimatta. Sehän on silkkaa säästöä etenkin, jos autokuume helpottaa pidemmäksi aikaa. Ostomies paransi taudin ilmaiseksi.

  Rane2

  Metsäyhtiöt ajattelevat  aina puunmyyjien etua vaikka tyhmempi ei sitä heti huomaa.

Esillä 10 vastausta, 131 - 140 (kaikkiaan 140)