Keskustelut Metsänomistus Häntä heiluttaa koiraa riistahallinnossa, MTK täysin hampaaton

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)
 • Häntä heiluttaa koiraa riistahallinnossa, MTK täysin hampaaton

  MTK:n mandaatilla kirjoittaa lakimies, varatuomari Vesa Malila uudistetusta riistahallinnosta mm. seuraavaa:

  ”Uudistuksen hyviin puoliin voidaan lukea myös se, että uudistuksen yhtenä tavoitteena on pidetty riistaeläinten aiheuttamien vahinkojen estämistä. Riistaeläinten aiheuttamien vahinkojen ennalta ehkäisy on maa- ja metsätaloudenharjoittajien kannalta tietysti tärkein riistapolitiikan tavoite. Riistakantojen säätely on käytännössä ainoa tehokas tapa ennalta ehkäistä vahinkoja.

  Uudistetussa organisaatiomallissa riistanhoitoyhdistyksen (metsästäjät) vuosikokous valitsee hallitukseen yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen toiminta-alueensa merkityksellisten maanomistajajärjestöjen esittämistä ehdokkaista.
  Tämä on tärkeä ja pitkään vaadittu parannus aikaisempaan verrattuna. Jatkossa metsästäjien rinnalla rhy:n hallituksessa on siis yksi tähän tehtävään nimenomaisesti valittu henkilö eli alueen maanomistajien edustaja.

  Uudistettu riistahallinto antaa meille mahdollisuuden vaikuttaa asioihin organisaation sisältä päin ja siihen tarjoukseen on vakavalla mielellä tartuttava.

  Maa- ja metsätaloudenharjoittajat odottavat uudistuneelta riistahallinnolta kykyä ja uskallusta säädellä tehokkaasti liian suuriksi paisuneita hirvieläinkantoja”.

 • Anton Chigurh

  Ovatko puuntuottajat sorkkaeläinlaiduntajien (1,85% väestöstä) hypnotisoimia?

  jees h-valta

  Tuskin puuntuottajat vastustavat hirvikannan alentamista.
  On vain hiukan saamatonta ollut meininki epäkohtien huomaamisessa ja niiden julkisuuteen tuonnissa.
  Syystä että ongelmienkin vähättely metsästäjäorganisaatiossa on ollut erään lehden suosiollisella avustuksella enemmän kuin mahdollista. Ja erityisesti sen päätoimittajan linjan ansiosta.

  Anton Chigurh

  ”Maa- ja metsätaloudenharjoittajat odottavat uudistuneelta riistahallinnolta kykyä ja uskallusta säädellä tehokkaasti LIIAN SUURIKSI paisuneita hirvieläinkantoja.”

  Noin kirjoittaa MTK:n mandaatilla järjestön lakimies. Ja kirjoittaakin asiaa.

  Mitä siihen sitten vastaa tuottajien juoksupoika ja renki, MTK:n tiedonantajan päätoimittaja lauri kontro: ”lupien väheneminen johtuu siitä, että on tehty kannan leikkaus.” (LUPAmääriä on pudotettu kolmannes)

  Hirvien talvikanta on edelleen luokkaa 100000, joka tulee takaamaan kuusettamisen jatkumisen ja kuusenjuurikääpä- ja kuusenkirjanpainajatuhojen massiivisen lisääntymisen. Lisäksi seuraavakin VMI tulee jälleen kerran osoittamaan sorkkaeläintuhot vähintään miljoonaksi (1000000) hehtaariksi.

  mehänpoika

  Hirvenpyyntilupien leikkaaminen kolmanneksella johtunee metsästysmatkailuyrittämisen kehittämisestä tulevaisuudessa myös yksityismetsissä. Tälläiseen tulokseen tuli katselija helposti Suomen Riistakeskuksen johtajan Reijo Oravavan kehittelemästä tämän aamuisesta metsästystä käsittelevästä tiedotusiskusta TV1:n lähetyksessä.

  Oravan mukaan metsästystä tarvitaan tulevaisuudessakin säädeltäessä hirvieläin- ja suurpetokantoja. Kun maaseudun asutus harvenee edelleen, on mertsästys- ja luontomatkailulla sijansa maaseudun yritystoiminnassa. Valitettavasti Orava jätti tahallaan kertomatta sen, että metsästäjäorganisaatiot ovat toiminnallaan ja säädöksillä aiheuttaneet hirvi- ja suurpeto-ongelmat.

  Esim. hirvenpyyntilupien leikkaamisessa ei ollenkaan ajatella maantieliikenteen turvallisuutta tai laatupuun tuottamista yksityismetsissä. Myöskään hirvikärpäsriesaa ei haluta vähentää haittaamasta normaalia metsänhoitotyötä ja metsien monikäyttöä.

  Ihmeellisen uppiniskaista porukkaa tuntuu olevan koko hirvestävä porukka. Päättäjille annetaan tahallisestri positiivista kuvaa metsästysmatkailun ja hirvestyksen aiheuttamasta kehitystä metsissä ja kaikkialla muuallakin.

  suorittava porras

  Taitaa tuo ”hirviongelma” johtua enemmänkin rajoittuneista sosiaalisista taidoista . Valittajien yhteistyökyvyttömyys ja haluttomuus on pahin ongelmia aiheuttava tekijä juuri heidän kohdallaan.

  Jos keskustelut aloitetaan haukkumalla terroristiksi , on tuloksellista yhteistyötä vaikeaa sada aikaan.

  Tämä ”terroristijärjestö” hupenee luonnollisesta syystä hyvää vauhtia eikä uusia ”terroristeja” ole liiemmin tulossa haukuttavaksi. Jatkossa jokainen joutuu hoitamaan mahdolliset ongelmat aivan itse . Intoa ei ole löytynyt tähänkään asti , kuinka sitten jatkossakaan. Metsästäjien luopuessa leikistä hirvet jatkavat lisääntymistään aiempaa suotuisammissa olosuhteissa . Ketäs sitten syytetään…?

  tamperelainen

  Jos suomalainen mesästäjä,metsästyseurajärjestelmä ei kykene huolehtimaan hirvikannan säätelystä,niin on tehtävä nopeita poliittisia päätöksiä,lakeja ja asetuksia on muutettava.On ilmeisesti uusjaon aika metsästysoikeuksissa.Mustasukkaisesti oikeuksiaan vahtivista gubbeleista aika ajaa ohi.Jonkun sosiaalisen porukan harrastus tulee liian kalliiksi Suomen kansalle.Bisnestyyppinen metsästysmatkailu uskoakseni toimisi ja varmaan moni mo hoitisi itse ongelman,jos olisi kauriin tapaan vapaa metsästysoikeus.20000hirveä talvikannaksi.Hirvituhokorvauksista voidaan luopua ja kolarit vähenevät.Susien määrä voidaan samalla puolittaa,saa maaseudun lapsetkin turvallisen ympäristön.
  Miksi meillä tarvitaan nykyisen kokoiset hirvi-ja susipopulaatiot?Osaako joku vastata?

  Anton Chigurh

  Nykyisen kokoiselle susipopulaatiolle (150) riittää 4000 hirven tuotto. Ja ne hirvet olisivat avosoilla ja niiden reunoilla; eivät taimikoissa, jotka ovat niille marginaalihabitaatteja.
  Siitä huolimatta ja ennenkaikkea siitä johtuen sorkkaeläinlaiduntajat vainoavat herkeämättä susia.

  suorittava porras

  Miksi ne sudet sitten pihoissa pyörivät , jos 4000 hirveä riittää niiden ravinnoksi ? Joku mättää tässä yhtälössä pahasti. Joko hirviä on nykyisellään paljon oletettua vähemmän , tai petoja on p###sti enemmän.

  Oma mielipiteni on , että ne pedot , jotka eivät pysy saloilla , tapetaan ja ,että sopiva hirvikannan taso on niukka 2 yksilöä / 1000 ha:lla. Näillä eväillä ei pitäisi olla enää isompia ongelmia tiedossa .

  Iron Man

  Kylläpäs sitä pullan pehmeä ja tuoksuinen sp on tänään voimiensa tunnossa,mutta muista se sydän,se sydän.

  Puun takaa

  Iron Man on puolestaan erikoinen yhdistelmä raudanlujaa nimeä ja pehmoisia puheita.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)