Keskustelut Metsänomistus Häntä heiluttaa koiraa riistahallinnossa, MTK täysin hampaaton

Esillä 9 vastausta, 31 - 39 (kaikkiaan 39)
 • Häntä heiluttaa koiraa riistahallinnossa, MTK täysin hampaaton

  MTK:n mandaatilla kirjoittaa lakimies, varatuomari Vesa Malila uudistetusta riistahallinnosta mm. seuraavaa:

  ”Uudistuksen hyviin puoliin voidaan lukea myös se, että uudistuksen yhtenä tavoitteena on pidetty riistaeläinten aiheuttamien vahinkojen estämistä. Riistaeläinten aiheuttamien vahinkojen ennalta ehkäisy on maa- ja metsätaloudenharjoittajien kannalta tietysti tärkein riistapolitiikan tavoite. Riistakantojen säätely on käytännössä ainoa tehokas tapa ennalta ehkäistä vahinkoja.

  Uudistetussa organisaatiomallissa riistanhoitoyhdistyksen (metsästäjät) vuosikokous valitsee hallitukseen yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varajäsenen toiminta-alueensa merkityksellisten maanomistajajärjestöjen esittämistä ehdokkaista.
  Tämä on tärkeä ja pitkään vaadittu parannus aikaisempaan verrattuna. Jatkossa metsästäjien rinnalla rhy:n hallituksessa on siis yksi tähän tehtävään nimenomaisesti valittu henkilö eli alueen maanomistajien edustaja.

  Uudistettu riistahallinto antaa meille mahdollisuuden vaikuttaa asioihin organisaation sisältä päin ja siihen tarjoukseen on vakavalla mielellä tartuttava.

  Maa- ja metsätaloudenharjoittajat odottavat uudistuneelta riistahallinnolta kykyä ja uskallusta säädellä tehokkaasti liian suuriksi paisuneita hirvieläinkantoja”.

 • Anton Chigurh Anton Chigurh

  Rapia kahdeksan (8) vuotta on kulunut tästä: ”…Maa-ja metsätaloudenharjoittajat odottavat uudistuneelta riistahallinnolta kykyä ja uskallusta säädellä liian suuriksi paisuneita hirvieläinkantoja…” etujärjestömme (MTK) vaatimuksesta.

  derHorst

  Onko mtk jossakin ilmaissut täsmälliset tavoitteet hirvieläinkannoille? Jos on, niin mitkä ne ovat ja mihin toimiin järjestössä on päätetty ryhtyä, jos tavoitetta ei saavuteta? Kuka saa potkut tms?

  Tulee vaan mieleen, että jos se on jo nyt siinä todellisessa tavoitteessa eikä ole aikomustakaan tehdä mitään… Onhan moni noista päättäjistä tänäkin syksynä varmasti ollut hirviä jahtaamassa.

  Kalle Kehveli

  MTK on hoitanut metsänomistajien asiat niin huonosti, että henkilövaihdoksia pitäisi alkaa tapahtumaan. Pitää alkaa äänestämää  jaloillaan ja erota mhy:stä ensimmäisenä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Enemmän saatat Kalle saada aikaan kun vaikutat mhy-porukan sisältä käsin. Jos eri mieltä olevat eroavat, jäljelle jää vain samanhenkinen porukka joka ei osaa kehittää toimintaa, kun eivät tiedä mitä muualla ajatellaan.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Anneli edellä oikeilla jäljillä mhy- hallintoporukasta. Itsellä yli kahdenkymmenen vuoden kokemus ja kyllä nykyisin ainakin yhdistyksessä jossa olen vaikuttanut, alkaa olla jäljellä tuottayhdistysketkuja vallan kahvassa. Tälläinen huonoesimerkillinen itsellinen toimija, ei ole korkeassa kurssissa, kun en ole tuottajayhdistuksen enkä kepun jäsen. Mitä kehittämiseen tulee, niin ei voi paljoa vaatia sellaisilta sukupolvenvaihdos/ perillisväeltä, joka omia tilojaankin kehittää niin, että luopuessa ovat onnistuneita, kun ovat saaneet tilukset pidettyä, lisäarvo kokeintaan puupääoman kasvussa. Jos firmaa hoitaa vuosikymmenet ja se on luopuessa samassa mallissa kuin aloittaessa, niin todennäköisesti muut ovat menestyneet ja kehittäneet paremmin, eikä jatkajaa löydy .

  mehtäukko

  Suorittava porras ”…Oma mielipiteni on , että ne pedot , jotka eivät pysy saloilla , tapetaan ja ,että sopiva hirvikannan taso on niukka 2 yksilöä / 1000 ha:lla…”

  Samalla kannalla .

  jees h-valta

  Sudet sopii saloille aivan näillä määrillä eikä siellä ravinnosta pulaa tule. Vaikka annettaisiin susien olla rauhassa. Ne jotka alueilta toisille siirtyessä jonkun pihan läpi kulkevat eivät haittaa kenenkään oloa eikä eloa. Joten Ministeri Leppäkin voisi lopettaa vainopuheensa heti alkuunsa. EU taitaa olla kuitenkin jonkinlainen instanssi hänen yläpuolellaan. Ettei laittomuuksia ainakaan alkaisi koohottaa.

  Metsuri motokuski

  EDIT

  jees h-valta

  EDIT Mene metsään pimeällä niin alat arvostaa luontoa ja sen eläimiäkin. Ne ovat siellä hallitaakseen luomakunnan meitä alempaa kastia mutta silti meillä ei ole oikeus niitä vainota. Meidän pitää sivistyneinä ja älyllisinä olentoina kunnioittaa luonnon kerroshierarkiaa. Ei sinne tarvii aseen kanssa lähteä räyhäämään.

Esillä 9 vastausta, 31 - 39 (kaikkiaan 39)