Keskustelut Harrastukset Harjakaiset metsässä

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Harjakaiset metsässä

  Melkoisen sähkölinjan rakenuttaja joista olen joitakin kuvia
  tännekkin laittanut on vaiheessa ,että viimeinen tolppakolossi
  on pystyssä ja kaivurikin odottelee yksikseen.
  Vaan siellä tolpan korkeuksissa komeilee kuusenkarahka.
  Moniko tietää,että siellä on harjakaiset pitämättä.Ohikulkijat
  varmasti hymyilevät niin minäkin.
  Kyllä pohjanpojat osaavat.
  Millaista harjakaisperinettä metsissä on ollut.Ainesta sieltä ainakin
  löytyy.

 • Pinsiön vaari

  Aikanaan kun rakensiva valtakunnanverkkoa Nokia Emäkosken ja Hämeenkyrön Kyröskosken välillä pitivät oikeat harjakaiset kun kaikkein korkein pylväs haruksineen saatiin pystyyn. Ei tarvinnut karahkaa nostaa ylös. Yksi huimapää lupasi kävellä käsillään ”konsolipalkin” päästä toiseen jo saa pullon ”pöytiäistä”. Se luvattiin ja kaveri teki tempun. Useimmilta ei olisi onnistunut edes jalkapatikassa. Puolilta päivin pomo vei porukan sopalle ja kaljalle ja Alkossakin poikkesivat. Harjannostajaiset on vanha perinne ja sitä ei kannata jättää väliin. (Käsillä käveliä tienasi työaikanaan monta pulloa ja ei kertaakaan horjunut ainakaan siellä korkeilla paikoilla.)

  Suden jälki

  Harjakaiset lujittaa kaikkien yhteyttä. Se kertoo onnistuneesta toiminnasta ja avaa uusia ovia.
  Hyvin onnistunut homma on kaikkien ilo ja se kantaa todella pitkälle.
  Harjakaisissa on viimein aikaa kertoa se, mitä ei voinut tekemisen aikana sanoa. Hyvä isäntä muistaa aina kehua työntekijöitään.

  r.ritva r.ritva

  Aikaa on kulut reipas kuukausi aloituksesta.Edelleen se karahkaksi muuttunut kuusi törröttää yläilmoissa.Johdotkin pian paikoillaan.
  Ohikulkijat moottoritiellä ovat asian huomioineet vaan eivät ole
  juurikaan tienneet miksi.Joku epäili sen tarttuneen tolpan pystytys vaiheessa.
  Harjakaisperinnettä kannattaisi pitää yllä juuri yhteishengen takiakin.
  Ehkä ei tämä juttu ihan kokonaan metsästä ollut silti metsiä jäi tämänkin linjan alle melkoisesti.
  Millaisiksi metsä-ojitukset korjataan ja kaikki rajotteet metsän käytölle ja kasvulle tai metsä-autotien raskas käyttö.Rikotut portit,
  Pahalta näytti lyhyen kelirikon aikainen jälki.

  r.ritva r.ritva

  Vielä perinteestä.Rakenteilla oleva hakukoneyhtiö jolle sähköä
  tullaan toimittamaan tältäkin linjalta kertoo paikallislehdessä,että alkaa olla harjakorkeudessa ja perinteiseen tapaan harjakaiset pidetään.
  Linjan vetäjiä tämä tuskin koskee.

  r.ritva r.ritva

  Selailin sivuja ja huomasin vielä harjakais-sivun säilyneen.Vasta nyt oli loppukatsemus.Linja ei varsinaisesti koskenut minua paitsi metsä-autotien osakkaana.
  Puheenjohtajan painostuksesta vihdoin elokuulla jonkin verran kunnostivat.Ei vieläkään täysin.Yrittivät vielä venkoilla,etteivät rupea peruskunnostuksia tekemään.jne….kannattaa pitää asian osaisien lujasti kiinni puutteista.Vaikka tienhoitokin oli tarkalleen paperilla ei sujunut ilman omaa aktiivisuutta ei niitä vapaaehtoisesti rakentajan puolelta hoidettu.
  Eikä kysymyksessä ole pikku firma vaan toinen niistä karteliin osallistuneista.

  Timppa

  Kieli muuttuu. Oikeasti harjakaiset liittyivät hevoskauppaan, jonka tekemisen kunniaksi otettiin harjakaisryyppy. Harjannostajaiset taas sitten rakentamiseen. Että tällainen täsmennys. Ja luola- sekä tunnelihommissa pohjan tervaus oli sama asia.

  r.ritva r.ritva

  Aivan vasta näinä päivinä tuo on tullut esille että harjakaiset alkujaan tarkoitti tuota hevoskauppaa.Harjan nostajaiset rakennuksilla.
  Millä nimikkeelä pitäisi metsääkin halkovaa linjan johtojen nostoa vaille valmista sitten nimittää.Pohjan pojat itse kertoi vieneensä karahakan tolpan nokkaan kun ei harjakaisia tai siihen verrattavaa kuulunut.
  Josko nykypäivänä voidaan pelkkää harjakaista käyttää yleisnimikkeenä ja itse ikäni olen kuullut vain harjakaisista.Se siitä.

Esillä 7 vastausta, 1 - 7 (kaikkiaan 7)