Keskustelut Harrastukset Hernekeitto

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)
 • Hernekeitto

  Merkitty: 

  Näin nyt eristyksien aikaan,mikä olisi parasta rokkaa kotivaraksi?

 • Liitu

  Kylmäsen purkkiporonliha on myös hyvä lisä tavallisen hernekeiton jatkeeksi

  Per Ä Reikäs

  Coguette 800g purkki Lidlistä yllätti laadultaan.Saksalaiset kun osaa laittaa sekaan myös savustettua pekonia,vähän perunaa,porkkanaa,sipulia ja itse lisään sinappia.

  Voi kypsentää lisääkin,jos mössöä haluaa.

  mulle

  Siis jos teen kuiva herneistä vegenä,

  niin herneet likoon yön,kuumaan/kylmään veteen?

  Jätkä

  Peräaukko. Kiitos vinkistä Pannaan korvan taa!

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mulle: herneet kylmään veteen yöksi niin aamulla voi keittää keiton. Kuukkeli (Google) löytää reseptit. Lapioidaan iäntä kohti eikä korvan taakse!

  metsä-masa metsä-masa

  Kyllä hernekeittoa välillä aivan kaipaa ja kyllä se maistuukin !

  Kerran sain metsäasioissa kutsun taloon joka oli vähän sivummalla keskustasta, sieltä soitti jo iäkkäämpi mies ja sanoi olevan asiaa. Miehen ääni oli hieman katkonaista ja harvasanaista, sain kumminkin sovittua tapaamisen seuraavaksi aamuksi taloon.

  Talossa tavatessamme käytiin läpi metsäasioita, jotka sujui aivan normaalisti, minä siinä tein lähtöä, että poikkean lähimetsässä, isäntä siinä, että tulethan sitten vielä tupaan palattuasi.

  Palatessani huomasin jo eteisessä sisällä tuoksuvan tuoreen kahvin ja tuvan ovella isäntä käski jo suoraan pöytään ja sanoi, että tuossa on lusikka sinullekin, pöydässä oli kahvikuppi, ruisleipä ja kilon hernekeitto purkki avattuna, mutta ei lämmitettynä. Siinä  sitä kahviteltiin ja pitihän sitä maistella hernekeittoakin kun oli tarjolla, mukavien muistojen joukkoon tämäkin ruokailu silti jäi !

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyllä kivikylän palvari on se ykkönen, mutta syötyä ne muutkin on tullut.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Isäukko keitti painekattilalla , semmosella 10 litrasella. Savulihhaa jossa luita mukana. Nelijännen kerran kun lämmitti niin a vot , osaski olla hyvvää.

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)